Son aylarda kuraklık tehdidiyle mücadele eden ve planlı su kesintileri uygulayan Bursa’da tehlike giderek artıyor.
Yıldırım, Nilüfer, Osmangazi, Gürsu, Kestel ilçeleri ile Mudanya’nın bir kısmına içme suyu sağlayan 60 milyon metreküplük Nilüfer ve 125 milyon metreküplük Doğancı barajları tamamen kurudu.
Barajlarda doluluk sıfırlandı
28 Eylül’de yüzde 2,33 olan baraj doluluk oranı, 12 Ekim’de yüzde 0,49, 15 Ekim’de yüzde 0,15’e geriledi ve dün itibarıyla tamamen sıfırlandı.
İlgili ilçelerdeki günlük 400-500 bin metreküplük su ihtiyacının bir kısmı, Çınarcık Barajı’ndan temin edilen günlük 100 bin metreküp su ile kuyular ve pınarlardan karşılanmaya çalışılıyor.
BUSKİ’den dönüşümlü su kesintisi uyarısı
Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ), 16-22 Ekim tarihleri arasında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gürsu, Kestel ve Karacabey ilçelerindeki bazı mahallelerde dönüşümlü olarak 12 saatlik su kesintileri uygulanacağını açıklamıştı.
Günlük 100 bin metreküp su tasarrufu hedeflenen kesintilerden, Bursa Şehir Hastanesi, Bursa Uludağ Üniversitesi ve diğer devlet hastaneleri etkilenmeyecek.
Daha önceki açıklamalarda, 1-16 Ekim tarihleri arasında kent genelinde belirli saatlerde su kesintileri yapılacağı duyurulmuştu.