Yerel seçimlerin ardından kazanılan belediyelerin kaybedilmesi, meclis üyeliği tartışmalarının yaşandığı CHP Gaziantep’te ufukta yeni tartışmaların yaşanacağı görünüyor. Partililer, mahalle temsilcisi belirleme sürecinde yine aynı oyunların oynandığını belirterek, genel merkezin sürece el koymasını istiyor.

Başkan delegeyi, delege başkanı belirliyor

Gaziantep’te ilçe başkanlarının mahalle temsilcilerini yazmaya başladığını belirten partililer, “ İlçe başkanının belirlediği mahalle temsilcileri, mahallenin delegelerini yazıyor. Yazılan delegeler de ilçe başkanlığı seçiminde başkanı belirliyor. Bu süreç her dönem aynı şekilde devam ediyor. Artık delege oyunlarına bir son verilmesi, bu sürecin demokratik bir şekilde çözülmesi gerekiyor.” yorumunu yaptılar.

Örgüt toplantısı yapmadılar, mahalle temsilcisi belirliyorlar

Yerel seçim öncesi bazı ilçe yönetimlerinin istifa ettiğini belirten partililer, “ Bazı ilçe yönetimleri şu anda atama ile görev başındalar. Gaziantep genelinde kazanılan başarının, nasıl başarısızlığa dönüştüğü ortada. Yaşanan süreç ile ilgili örgütüne hesap vermeyen isimler, şimdi de yeni dönemin hesaplarını yapmaya başlamışlar.

Örgüt toplantısı ile yaşananları partiliye izah etmek yerine, unutturmayı tercih ediyorlar. Şimdi ilçe başkanları mahalle temsilcilerini belirleme derdine düşmüş. Sen örgütten vize aldın mı ki yeni dönemi belirleme yetkisini kendinde görüyorsun. Genel Merkez’in duruma el atmasını istiyoruz.” şeklinde konuştular.

“Delege seçimleri mahallede değil, il binalarında yapılmalı”

Delegelerin mahallelerde belirlendiği söylemi ile güya demokrasi görüntüsü verildiğini belirten partililer, “ Partinin önünden yolu geçmemiş kişilerin, masa başında birkaç kişinin pazarlıkları ile delege yazıldığı görüyoruz.

Delege seçimleri mahallede değil, il binasında yapılmalıdır. İl binasına gelmeyen kişi delegeliğe aday olamamalıdır. Mahallede masa başında yazılan delegelerin, birileri için oy kullanmak dışında partiye bir daha uğramadığını görüyoruz. Partinin herhangi bir etkinliğinde bu delegeleri göremiyoruz. Asker delege denilen, partiye değil kişilere hizmet eden bu kişilerin artık delege seçilmesinin önüne geçilmesi gerekiyor.

Gaziantep'te yürekleri ağza getiren yolculuk
Gaziantep'te yürekleri ağza getiren yolculuk
İçeriği Görüntüle

Delege seçimlerinde demokratik bir yöntem isteniyorsa, İl binasında yöneticilerin kontrolünde yapılacak seçimler ile mahalle delegeleri belirlenmelidir. Delege seçimlerine katılmayan isimler de delege olamamalıdır. “ sözleri ile yaklaşan kongreler öncesi yöneticilere bir kez daha mesaj gönderdiler.

Kaynak: Haber Merkezi