Etkinlik kapsamında, ihtiyaç sahibi denetimli serbestlik yükümlülerinin kız çocuklarına okul çantası ve kırtasiye seti desteğinde bulunuldu. Yardımlar, Eser Möble Tuncer Eser’in desteğiyle temin edilerek, denetimli serbestlik personeli ve gönüllü çalışanlarının koordinasyonunda kız öğrencilere ulaştırıldı.
Denetimli Serbestlik İl Müdürü Erol ACAR, etkinliğin amacının kız çocuklarının eğitim süreçlerine katkı sunmak olduğunu belirterek, “Kız çocuklarımızın güçlü bir geleceğe adım atabilmeleri için toplumsal desteğe ihtiyaçları var. Bu anlamda küçük bir katkımız dahi onlar için büyük bir umut olabilir.” dedi.
Etkinlikte konuşan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Gaziantep İl Temsilcisi ve aynı zamanda Denetimli Serbestlik Gönüllü Çalışanı olan Aslı EMEKTAR, eğitimin toplumun temeli olduğunu vurguladı. Emektar, özellikle kız çocuklarının okuması ve desteklenmesinin büyük önem taşıdığını ifade ederek, “Kız çocuklarının kendine güvenen, güçlü bireyler olarak yetişmesi ancak eğitimle mümkündür.” dedi.
Gaziantep Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün bu anlamlı etkinliği, kız çocuklarının eğitimine ve toplumsal yaşama aktif katılımına dikkat çekmeyi hedefledi.