Hava Durumu

E-dünyada çocuk olmak etkinliği

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi ile Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında “E- Dünyada Çocuk Olmak” programı GAÜN Atatürk Kültür Sahnesi’nde gerçekleşti. 

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2023 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2023 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
E-dünyada çocuk olmak etkinliği

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın öneminden bahsederek, dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Altınok,  “Bu armağanı öznel bir armağan olarak düşünmeyin bu bir emanettir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bu Cumhuriyeti bu meclisi emanet etmek için en doğru kararlarıdır. İsteselerdi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, askeri yöntemleriyle de başarabilirlerdi. Onlar şunu çok iyi biliyorlardı, milli iradenin üstünde hiçbir güç milli iradeden daha güçlü değildir. Bunun bilinciyle hareket ettiler ve bunun bilinciyle kurtuluş savaşına başlanılmadan önce millet meclisini oluşturarak halkın iradesini tahsis ettiler ondan sonra mücadeleye başladılar” şeklinde konuştu. 


GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat öğrencilere seslendiği konuşmada şunları söyledi: “Sizler bu ülkenin şanslı evlatlarısınız çünkü büyük bir liderin geleceği emanet ettiği nesilsiniz onun için varlığınız son derece önemli. Dünyada ilk kez çocuklara atfedilen bir bayram, lütfen bunun kıymetini bilin. Sizler geleceğin doktorları, mühendisleri, politikacıları gelecekte bu ülkenin ayağa kalkmasına sebep olacak beşeri sermayelersiniz, kıymetinizi bilin, sizleri çok seviyoruz.” 
GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan dolayı öğrencilerle bir arada bulunmaktan keyif aldığını söyleyerek, etkinliğe katkıda bulunanlara teşekkür etti. 
Açılış konuşmalarından sonra GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “E-Dünyada E-Çocuk Olmak” resim yarışması katılımcısı Nesibe Aydın Gaziantep Kampüsü İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Tanem Mayda’ya belgesini GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay takdim etti. 
Doğa Koleji öğretmenleri öğrencileri tarafından hazırlanan mini konserden sonra GAÜN Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Çetin’in oturum başkanlığında, GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat’ın “E- Dünyada Sağlıklı Çocuk Olmak”, GAÜN Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Bozdağ’ın “E- Dünyada Çocuk Hakları” ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Teker’in “E- Dünyada Projelerle Çocuk Olmak” konuların ele alındığı “E- Dünyada Çocuk Olmak” paneline geçildi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.