F1 severlerin, gözde pistlerinden olan İstanbul yeniden oyuna dahil edildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen programda Formula 1 Türkiye GP'nin geri döndüğünü açıkladı.


F1, 5 yıl boyunca Türkiye'de


Türkiye Grand Prix’si, 2027 yılından itibaren en az 5 yıl boyunca yeniden Formula 1 takviminde yer alacak.
Türkiye, 2005-2011 yılları arasında 9 kez Formula 1 Grand Prix'sine ev sahipliği yapan İstanbul, dev organizasyona yeniden ev sahipliği yapıyor.
Formula 1 Türkiye Grand Prix, İstanbul’daki İstanbul Park pistinde ilk kez 2005 yılında düzenlenmişti. Düzenlenen İlk yarışı Kimi Räikkönen, o dönemki takımı McLaren ile kazandı ve bu yarışın Türkiye’nin Formula 1 dünyasına güçlü bir giriş yapmasını sağladı.
Formula 1 CEO'su Stefano Domenicali programda; "Milyonlarca hayranı olan Formula 1'in İstanbul'a geri döndüğü için çok mutluyuz. Sadece sporun değil, Türkiye'nin de tadını çıkaracağız." dedi.

Pistte yenileme çalışmaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etkinlikte ayrıca, İstanbul Park pistinde yapılacak modernizasyon çalışmaları, sosyal tesislerin yenilenmesi ve F1'in küresel sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda hayata geçirilecek "yeşil etkinlik" projeleri hakkında da detaylı bilgi verilmesi öngörülüyor.

Gaziantep FK, Eyüpspor maçına kenetlendi
Gaziantep FK, Eyüpspor maçına kenetlendi
İçeriği Görüntüle

F1 piltolarının gözdesi 8. viraj

2005-2011 ile 2020 ve 2021 yıllarında Formula 1'e ev sahipliği yapan İstanbul Park 2027 takviminde yeniden yer alacak. 5 bin 338 kilometrelik pist uzunluğu ve özellikle 8'inci virajıyla öne çıkan İstanbul Park yarışmacılar tarafından beğenilen pistler arasında.