Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi arasında ortak bilimsel çalışmaları geliştirmek ve iki üniversitenin akademik birikimini ortak projelerde buluşturmak amacıyla “Bilimsel Araştırma Projeleri İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Protokole, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan ile Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Zekeriya Akman imza attı.

Protokol kapsamında iki üniversitenin akademisyenlerinin ortak araştırma-geliştirme (Ar-Ge) projeleri yürütmesi ve bu projelerden akademik çıktılar elde edilmesi hedefleniyor. Üniversite-sanayi iş birliğini de kapsayan protokol doğrultusunda yürütülecek projelerde her iki üniversiteden akademik personelin yer alması öngörülüyor. Desteklenecek projeler, iki üniversitenin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlükleri tarafından ortak değerlendirmeyle belirlenecek.

Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenci affı kapsamında yatay geçiş başvuruları başlıyor
Gaziantep Üniversitesi’nde öğrenci affı kapsamında yatay geçiş başvuruları başlıyor
İçeriği Görüntüle

“Bilimsel üretimi artırmayı hedefliyoruz“

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Sait Mesut Doğan, protokolün iki üniversite arasındaki bilimsel iş birliğini güçlendireceğini belirterek, “Akademisyenlerimizi ortak Ar-Ge projelerinde buluşturarak bilimsel üretimi artırmayı hedefliyoruz. İş birliğimizin yeni projelere ve nitelikli akademik çıktılara katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi