Yapılan açıklamalarda, gazetecileri gözaltı yoluyla susturmaya çalışmanın doğrudan basın özgürlüğüne ve halkın haber alma hakkına yönelik açık bir müdahale olduğu vurgulandı. “Gazetecilik suç değildir” ifadeleriyle gözaltı kararına tepki gösterilirken, bu tür uygulamaların demokratik değerlere zarar verdiği belirtildi.

Gaziantep yolunda büyük kaza yaşandı
Gaziantep yolunda büyük kaza yaşandı
İçeriği Görüntüle

Anadolu Basın Birliği de karara sert tepki göstererek, basın mensuplarına yönelik baskıların kabul edilemez olduğunu ifade etti. Düşünce ve ifade özgürlüğünün anayasal güvence altında olduğu hatırlatıldı.

Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Gazetecilik suç değildir. Gazeteci Alican Uludağ, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı. Gazetecileri gözaltına alarak susturmaya yönelik uygulamaları endişeyle takip ediyoruz. Anadolu Basın Birliği olarak halkın haber alma özgürlüğüne yönelik her türlü müdahaleye karşı basın ve ifade özgürlüğünü savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Meslektaşımızın bir an önce serbest bırakılacağını umut ediyoruz.”

Meslek örgütleri ve çok sayıda gazeteci sosyal medya üzerinden destek mesajları paylaşırken, Alican Uludağ’ın derhal serbest bırakılması çağrısı yapıldı

Kaynak: Haber Merkezi