Gaziantep Ekspres Gazetesi, 20 Ekim 1972’de başlayan yayın yolculuğunun yıl dönümünü geniş katılımlı bir programla kutladı. Gaziantep’in siyasi, ekonomik ve toplumsal yaşamına yıllardır tanıklık eden gazetenin kutlamasına protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, iş insanları, basın mensupları ve çok sayıda okur katıldı. Gönderilen çiçeklerle kutlamanın sevincine ortak olanlar da iyi dileklerini iletti.
Gaziantep Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi M. Bora Zor, programda yaptığı konuşmada gazetenin yayıncılık anlayışına ve gazeteciliğin toplumsal sorumluluğuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Siyaset ve iş dünyası Ekspres’in kutlamasında buluştu
Programa Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, DEM Parti Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Yeni Parti Şahinbey İlçe Başkanı Uğur Kalkan ile CHP, İYİ Parti İl Başkanı Şerif Başkülekçi ve Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Ahmet Necati Ülker ve yöneticileri katıldı. Gaziantepli iş insanları, gazeteciler ve Ekspres Gazetesi okurları da bu özel günde bir araya geldi.
Farklı kesimlerden katılımcıların buluştuğu programda, gazetenin Gaziantep’in kent hafızasına yaptığı katkı ve yayın hayatındaki yeri öne çıktı.
“Gazeteciler kahraman değil, zamanın tanıklarıdır”
Konuşmasında gazetenin kurucusu Halil Zor’un gazetecilik anlayışını hatırlatan M. Bora Zor, “Gazeteciler kahraman değildir. Gazeteciler bulundukları zamanın tanıklarıdır” sözünün mesleğin temel yaklaşımını ortaya koyduğunu ifade etti.
Gazetecilerin siyasi ve toplumsal kutuplaşmalar içinde taraf olmaya zorlanmasını eleştiren Zor, mesleğin görevinin herhangi bir kesimin savunuculuğunu yapmak değil, yaşananları doğru biçimde kayıt altına alarak gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirtti.
Gözaltına alınan ve tutuklanan gazetecilere ilişkin tartışmalara da değinen Zor, meslektaşlarının gazetecilik faaliyetleri üzerinden hedef alınmasına karşı çıktı. Gazetecilerin özgürce çalışabilmesinin önemini vurgulayan Zor, şu çağrıda bulundu:
“Lütfen gözaltındaki meslektaşlarım, tutuklanmış meslektaşlarım için buradan bir kez daha sesleniyorum. Lütfen bizi taraf olmaya zorlamayın. Bırakın biz haberciliğimizi, gazeteciliğimizi yapmaya devam edelim.”

Gaziantep’in hafızası 54 yıllık arşivde
Gaziantep Ekspres Gazetesi’nin yıllar boyunca kentin siyasi, ekonomik ve toplumsal değişimlerini sayfalarına taşıdığını belirten Zor, gazete arşivlerinin gelecek kuşaklar ve araştırmacılar açısından önemli bir kaynak olduğunu kaydetti.
Yönetimlerin, belediye başkanlarının ve oda başkanlarının değiştiğini, ancak yaşanan gelişmelerin gazetenin arşivinde yerini koruduğunu ifade eden Zor, gazeteciliğin en önemli sorumluluklarından birinin bugünün tanıklığını yarına aktarmak olduğunu söyledi.
Ekspres Gazetesi’nin ilk gününden bu yana koruduğu yayıncılık ilkelerini gelecekte de sürdürmesini dileyen Zor, objektif haberciliğin önemine dikkat çekti.
M. Bora Zor’dan katılımcılara teşekkür
Kuruluş yıl dönümü kutlamasında kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden M. Bora Zor; programa katılan protokol üyelerine, yerel yöneticilere, milletvekillerine, siyasi parti temsilcilerine, iş insanlarına, gazetecilere, meslektaşlarına ve Ekspres Gazetesi’nin okurlarına şükranlarını sundu.
Kutlama dolayısıyla çiçek göndererek iyi dileklerini iletenlere de teşekkür eden Zor, gazetenin yıllardır sürdürdüğü ilkeler doğrultusunda yayın hayatına devam edeceğini belirtti.
Zor, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:
“Umarım Ekspres Gazetesi daha uzun yıllar o ilk günden bugüne hiç bozmadığımız ilkeleriyle yayın yapmaya devam eder. Nice mutlu yıllara Ekspres Gazetesi.”







