Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, okul öncesi dönemde çocukların sağlıklı gelişimlerini ve eğitim süreçlerini desteklemek amacıyla yemek hizmeti bulunmayan bağımsız anaokullarındaki öğrencilere haftada üç gün simit ve süt desteği sağlıyor. Çocukların temel beslenme ihtiyaçlarına katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen uygulama, 2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılı sonuna kadar devam edecek.

Gaziantep’te Cumhuriyet Bayramı için Türk bayrakları üretiyorlar
Gaziantep’te Cumhuriyet Bayramı için Türk bayrakları üretiyorlar
İçeriği Görüntüle

Simit ve süt desteği haftada 3 gün sürecek

Gaziantep'in Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde yemek hizmeti bulunmayan bağımsız anaokullarını kapsayan destek kapsamında öğrencilere pazartesi, çarşamba ve cuma günleri simit ve süt ikram edilecek.

Çocukların gelişimi ve eğitimi desteklenecek

Uygulamayla okul öncesi dönemdeki çocukların gün içerisinde beslenmelerine katkı sağlanırken, eğitimlerini daha sağlıklı koşullarda sürdürmeleri de desteklenecek. Çalışma aynı zamanda ailelerin eğitim ve beslenme giderlerine katkı sağlayacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çocukların eğitimden beslenmeye, gelişimden sosyal yaşama kadar farklı alanlardaki ihtiyaçlarına yönelik desteklerini sürdürecek.

Kaynak: Haber Merkezi