Tarım ve Orman Bakanlığı, Gaziantep’te uzun süredir görev yapan İl Müdürü Mehmet Karayılan’ı ani bir kararla Manisa’ya atadı. Atamanın hemen ardından kamuoyunda ve sosyal medyada bu değişimin nedenine dair çeşitli iddialar gündeme geldi.
Denetimleri sıkı tutmasıyla tanınıyordu
Mehmet Karayılan’ın müdürlüğü döneminde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, taklit ve tağşiş ürünlere yönelik yoğun denetimler gerçekleştirmiş, bu denetimlerin sonucunda çok sayıda firma kamuoyuna teşhir edilmişti. Firmaların isimlerinin doğrudan açıklanması, yerel düzeyde ciddi ticari ve siyasi baskıların oluşmasına neden olmuştu.
Skandal firmanın ihalesi gündem olmuştu
Gaziantep kamuoyunda geniş yankı uyandıran bir olayda, bir firmanın yemeklerinde at ve eşek eti kullandığı ortaya çıkmıştı. Skandalın büyümesine neden olan detay ise, bu firmanın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile ortak yürüttüğü bir yemek ihalesinin bulunmasıydı. Olay hem kentte hem de belediye meclisinde geniş tartışmalara neden olmuştu.
Karayılan’ın bu olaydan kısa süre sonra görev yerinin değiştirilmesi, birçok kesim tarafından “tesadüf değil” şeklinde yorumlandı.

Kaynak: Haber Merkezi