Gaziantep'te Sıtma Pınar Çayı için düzenleme çağrısı
Gaziantep'te Sıtma Pınar Çayı için düzenleme çağrısı
İçeriği Görüntüle

Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde hayırsever desteğiyle inşa edilecek Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Okuma Salonu için protokol imzalandı. Sağlık ve eğitim alanında bölgeye katkı sağlaması hedeflenen yatırım kapsamında yapılacak Aile Sağlığı Merkezi'nin vatandaşların birinci basamak sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırması, Okuma Salonu'nun ise çocuklar ve gençlere uygun bir çalışma ve eğitim ortamı sunması amaçlanıyor. Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen protokol törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ile hayırsever Polat ailesi adına Ali Polat katıldı.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Şehitkamil’imize Sağlık ve Eğitim Alanında Yeni Bir Eser. Valimiz Kemal Çeber, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve hayırsever Polat ailesi adına Hayırsever Ali Polat’ın katılımıyla, Atakent Mahallemize kazandırılacak Aile Sağlığı Merkezi ve Okuma Salonu için protokol imza töreni gerçekleştirildi. Hayırseverimizin katkılarıyla ilçemize kazandırılacak Aile Sağlığı Merkezi, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimine katkı sunarken; Okuma Salonu ise çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitim hayatına destek olacak. Sağlık Şehri Gaziantep ve Eğitim Şehri Gaziantep hedeflerimiz doğrultusunda şehrimize kazandırılan bu anlamlı yatırımın hayırlı olmasını diliyor, katkılarından dolayı Polat ailesine teşekkür ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Umut Yılmaz: "Bölgenin önemli bir ihtiyacı karşılanacak"

Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, hayırsever Polat ailesiyle yıllar öncesine dayanan bir bağlarının bulunduğunu belirterek, yapılacak yatırımın Atakent Mahallesi için önemli olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Sayın valim yine çok güzel bir protokol için bir araya geldik esasında ben ali Polat ve ailesiyle bundan on dört yıl önce tanıştım on dört yıl önce geldiler kızımızı istediler bizden. O zaman sorduk, soruşturduk. Ali Polat yanımda damadımızda. Kimdir diye o zaman bize şunu söylemişlerdi çok kadirşinas birisi kızımızı kendilerine vererek ne kadar doğru bir karar olduğunu bugün de görmüş olduk ilk geldiler dediler ki bir sağlık ocağı yapalım. Çok sevindim. Çünkü gerçekten bölgenin ihtiyacı var. Sonra laf lafı açarken çocukların okuma salonlarını konuştuk gittiler geri geldiler biz bu çocuklara bir de okuma salonu yapmak istiyoruz dediler böyle bir aile bu aile ben de akrabam dünlerim olduğu için gurur duyuyorum." dedi.

Hayırsever Ali Polat: "Hizmete talip olduk"

Hayırsever Ali Polat ise sağlık ve eğitim alanında kalıcı bir eser kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Polat, "Cenab-ı Allah bize uzun ömür verdi. Sağlıklı bir ömür verdi. Cenabı Allah bu imkanı verdiği için sayın valim ve sayın belediye başkanımın yardımıyla birebir hizmete talip olduk. Inşallah sonu kıyılır hepimiz için teşekkür ederim. Sağ olun." diye konuştu.

Vali Çeber: "Gaziantep sağlıkta da bölgenin merkezi"

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise Gaziantep'in hayırsever insanların kenti olduğunu vurgulayarak, sağlık yatırımlarının artarak sürdüğünü belirtti.

Çeber, "Gaziantep iyi insanların ve iyi ailelerin şehri. Hayırsever insanların, hayırsever ailelerin memleketini, doğduğu topraklarını hemşerilerini çok seven insanların şehri Gaziantep ve o yüzden bizim bu protokol köşemiz boş kalmıyor bugün iki protokol birden yapıyoruz. Umut Başkanım seni de tebrik ediyorum. Polat ailemizi de tebrik ediyorum. Okuma salonu da bizim için çok kıymetli. Aile sağlığı merkezi de çok kıymetli. Bu noktada belki şunu söylemem lazım. Biz Gaziantep olarak her konuda bölgenin merkezi, eğitim, spor, aklınıza ne geliyorsa ama sağlıkta da merkeziz. Sadece Gaziantep'e değil, bizim bu sağlık tesislerimizin hepsi tüm bölgeye, hatta Irak'ın, Suriye'nin kuzeyine de hizmet veriyor. Hatta yurt dışından değişik ülkelerden de buraya sağlık hizmetleri almaya gelenler oluyor. Biz o anlamda birinci derece sağlık hizmetlerimizi, birinci kademe sağlık hizmetlerimizi ne kadar yoğun ve iyi tutarsak yukarıda da o kadar kıymetli başkanım nitelikli sağlık hizmeti verebiliyoruz. Orayı o kadar rahatlatıyoruz. Yani yirmi bir ASM'miz son. Bitti. Içinde çalışıyoruz. Içinde çalışıyoruz. Yirmi iki tanesi devam ediyor ve bunlar da bittiğinde ASM'miz olacak Gaziantep için. Bu aslında son birkaç yılda var olan ASM sayımızı, tabii bunların bir ASM'de birçok hekim çalışıyor. Dolayısıyla sayıyı neredeyse iki kat katladık. Onun için de çok mutluyuz. Çünkü iyi sağlık hizmeti verebiliyoruz. Ailemizi bu anlamda canı gönülden tebrik ediyorum. Oradan o hizmet alan, oraya giden, orada kitap okuyan, öbüründe tedavi olan herkesin her bir Allah razı olsun deyişinde Rabbim ceddinizin ruhuna eriştirsin. Allah size de sağlık, sıhhat ve işlerinizde bereket olarak o duaları yansıtsın. Allah razı olsun. Buyurun imzalayalım diyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Atakent Mahallesi'nde inşa edilecek Aile Sağlığı Merkezi ve Okuma Salonu için hazırlanan iş birliği protokolü imzalandı.

Kaynak: Haber Merkezi