Hava Durumu

Antep Peyniri almak hayal oldu

Fiyat artışlarından payına düşeni alan Antep peynirinin fiyatına yetişilemiyor. Kısa bir süre öncesine kadar 120 TL’den satılan peynirin kilogram fiyatı 165 TL’yi buldu. Satıcılar fiyatın 200 TL olması gerektiğini belirtirken, Antep Peyniri de vatandaş için artık hayal oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2023 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2023 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Antep Peyniri almak hayal oldu

Genellikle bahar aylarında alışverişi artan Antep peyniri son zamanlardaki fiyat artışlardan dolayı Anteplilerin sofralarında hayal haline geldi. Fiyat artışının devam edeceğini söyleyen esnaf, “Fiyatlar daha da artacak. Şu anda maliyet fiyatının altında satıyoruz. Buna mecburuz.” diyerek pahalılığın kendilerinden kaynaklanmadığını söylediler.


Ekspres Haber Ekibimize konuşan peynirci esnafı ‘’Gündemdeki bu belirsizlikten dolayı fiyatlar sürekli değişiyor. Esnaf olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Peynirin tam mevsimi. Şu an alımların çok olması gerekiyor. Fakat fiyatlardaki artış buna izin vermiyor ‘’ dediler. Antep peynirinin kilosunun 165 TL’den başladığını söyleyen Kalealtı esnafı, “Bu artış sürekli olarak devam edecek.” diyerek halkın şimdiden kış için alması gerektiğini söyledi. 
Antep Peyniri üreticileri fiyatların daha yüksek olması gerektiğini söyleyerek üretici haklarının yok sayıldığı ve emeğin karşılığını almadıklarını belirttiler. Fiyatları kısa sürede 200 TL üzerine çıkacacağını öngören peynir üreticileri, “ Geçen senelerde günlük 300 kg’dan fazla satış yapıyorduk. Şu anda 90-100 kg’a kadar düştü.” dedi. 
Ekibimize konuşan başka bir peynir satıcısı’ ’Çok kısa bir süre öncesine kadar fiyatlar 130 TL’den başlıyordu. Ama bugüne bakınca 200 TL’yi de geçecek. Bu normal bir durum değil. Ne halk ne de esnaf olarak biz memnunuz. Halk alamıyor, biz de satış yapamıyoruz’ ’dedi. 
Peynir alırken arkadaşlarımıza dert yanan emekli vatandaş ‘’Kış için alacağım. Ama 4 -5 kilodan fazla alamıyorum. Daha geçen haftalarda 120 TL’den alıyordum. Şu an 165 TL’den alıyorum. Yazıktır günahtır’’ diyerek sitem etti.
(E.KAVCI)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.