Hava Durumu

Büyükşehir Kente Yeni Bir Park Kazandırdı 

Parkta 56 Farklı Bitki Çeşidinden Toplamda 10 Bin 800 Ağaç Ve Çalı Bulunuyor

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Büyükşehir Kente Yeni Bir Park Kazandırdı 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından GAZİRAY’ın 2,5 kilometrelik tünel kısmının üstündeki alana yeni bir park kazandırıldı. 
Hizmete açılan parkta, su ihtiyacı az olan, yatay kök oluşturma özelliğinde 56 farklı çeşitten toplamda 10 bin 800 ağaç ve çalı bulunuyor. Alanın özelliği göz önünde bulundurularak tasarlanan drenaj sistemine sahip parkta, her yaştan insanın yürüyüş yapabileceği parkur, çocuk oyun alanları, süs havuzu, fitness aletleri, bisiklet yolu yer alırken, 258 araç kapasiteli otopark ve 5 otobüslük park alanıyla da geniş bir kitleye hizmet veriliyor. 
Topraklık İstasyonu’ndaki parkın açılışı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ilçe belediye başkanları ve vatandaşların katılımıyla yapıldı.  
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, alanı dolduran Gazi şehirlilere “Ekip olarak sizlerin yanınızdayız” diye seslenerek, “Her bir arkadaşımız birbirinden değerli. Akşam saatlerinde bizleri yalnız bırakmayıp, bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyoruz. Ülkeyi yatırımlarla donatmaya çalışıyoruz. 21 yıldır bu şehre neler yapıldığını Gazianteplilerin iyi bildiğini çok iyi biliyoruz. Bunları yapabilmek için içinizde memleket sevdası, millete hizmet etme aşkı olacak, işte o zaman bu ülkede her şeyi başarırsınız” diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, şehir içi ulaşımını büyük oranda rahatlatan GAZİRAY’ın 2.5 metrelik tünel bölümünün üstünde yapılan parkın açılışı dolayısıyla burada olduklarını belirterek, şunları söyledi: 

“Alanı dolduran vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kentimizin gençlerine maşallah. Bugün fahri hemşerimiz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da bizlere eşlik ediyor. Hemşeri demek; iyi günde, kötü günde, hastalıkta ve sağlıkta yanımızda olmak demek. Bugün sanayi şehri Gaziantep’te bu güzel açılışta bakanımız bizlerle, hepinizin adına kendisine teşekkür ediyor, ‘hoş geldin’ diyorum.”

Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de, Gaziantep’in gençleri ve geleceği için ekip olarak büyük gayret gösterdiklerini dile getirerek, “Biz, Gaziantepli gençlerimizle gurur duyuyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimiz TEKNOFEST, gençleridir. İHA’ları SİHA’ları yapan gençler sizlersiniz. Sizler Türkiye Yüzyılı’nı kuracaksınız” dedi. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.