Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede öğrencilere ek kontenjan müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversiteye yeni girecek öğrencilere müjde vererek, "Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2023 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2023 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan depremzede öğrencilere ek kontenjan müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

"Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız"

 "Kılıçdaroğlu, torununu sen SSK'lı nasıl yaptın"

"En çok saldırıya uğradığımız alanlardan birisi ekonomi"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversiteye yeni girecek öğrencilere müjde vererek, "Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Sıralama dışında puan önceliği ile ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Özel üniversitelerin tamamında birer kişilik yer tesis edilecek. 21 bin 560 öğrencimizin faydalanacağı 2023-2024 döneminde yerleşecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Adana Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlediği mitinge katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı’ndan milletvekilleri, milletvekili adayları, belediye başkanları ve İl Başkanı Mehmet Ay da eşlik etti.

"Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacağız"

Üniversiteye yeni girecek öğrencilere müjdeler veren Erdoğan, "Depremin ardından 8 Şubat'ta Adana'daydım. 11 ilimizin her birini defalarca ziyaret ettim. Hem dayanışma gösterdik hem de işlerin planlamasını sizlerle yaptık. İnşa ve ihya faaliyetlerini hızla yürütüyoruz. 837 bin çadır yanı sıra 100 bin konteyner kurulumunu tamamladık. Biz de icraat var. Onlar konuşur. Deprem bölgesinde 650 bin yeni konut yapacağız. Adana depremi az can kaybı ve hasarla atlatan şehrimiz. Adana'da gelecekte yaşanabilecek afetleri de dikkate alarak kentsel dönüşüm planlıyoruz. Muhalefet kentsel dönüşümden anlamaz. İnşallah her bir kardeşimin güvenle evlerinde oturduğu bir yer haline getireceğiz. Bunun için sizlerden sabır ve destek istiyoruz" dedi.

Deprem bölgesindeki lise öğrencilerine ek kontenjan müjdesi

Deprem bölgesindeki lise öğrencilerine bir müjde veren Erdoğan, "Lise öğrencilerimize müjde vermek istiyorum. Deprem bölgesi illerimizdeki devlet üniversitelerimizde genel yerleştirme dışında yüzde 25 oranında ayrı bir kontenjan ayıracağız. Sıralama dışında puan önceliği ile ilave kontenjanlara yerleşebilecek. Özel üniversitelerin tamamında birer kişilik yer tesis edilecek. 21 bin 560 öğrencimizin faydalanacağı 2023-2024 döneminde yerleşecek" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.