Hava Durumu

Depremzede Çocuklardan “İyileştiren Pizza”

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi ile İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde deprem bölgesindeki çocukların katılımıyla “İyileştiren Pizza” etkinliği düzenlendi. 

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Depremzede Çocuklardan “İyileştiren Pizza”

İslahiye’de kurulan Kalyon Konteyner Kentte gerçekleşen etkinlikte GAÜN Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları, şefler gastronomlar ve öğrencileri, İslahiye'de depremzede çocuklara pizza yapım aşamalarını uygulamalı öğretti.

ÇOCUKLAR HEM “PİZZA” YAPTI HEM EĞLENDİLER
GAÜN Gastronomi öğrencileri, çocuklarla birlikte hamur açma, sos hazırlama ve pizzaları fırına verme işlemlerini gerçekleştirdi. Etkinlikte Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri çocuklara pizza yapmayı öğretirken, onların yaratıcılıklarını da keşfetmelerine yardımcı oldu.  Pizza fırından çıktıktan sonra, çocuklar pizzaları kendilerine özel olarak süsleyerek kişiselleştirdi. 

SEKİZİNCİ SANATIN İYİLEŞTİRİCİ ETKİSİNİ GÖRDÜK
GAÜN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Bay, gastronominin sekizinci sanat olarak ifade edildiğini, depremden çocukların daha çok etkilendiğini, çocukların yaşadıkları travmalarını azalmasında sanatın iyileştirici gücünü kullanmak istediklerini belirtti. Prof. Dr. Erdal Bay, “Sanatın iyileştirici gücünü çocuklara göstermek istedik. Çocuklar öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte kendi pizzalarını yaptılar. Birçok kişi burada görev yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

Etkinliğe katılan İslahiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çetin gerçekleşen etkinlikle çocukların mutlu olduğunu ifade ederek şunları söyledi: “Çocuklarımızın gülümsemesine yapılan her yatırımı tüm paydaşlarımızla destekliyoruz. Çocuk varsa biz de varız diyerek bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen başta Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümüne, Fakültenin Dekanından öğrencisine, ayrıca sponsor olan firmalara teşekkür ederiz. Çocuklarımızın yüzünü güldüren her türlü projeye ortak olmak, işbirliği yapmak bizim için görev hükmündedir."

ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK BİZE İLHAM VERDİ
Proje Koordinatörü Arş. Gör. Melike Keskin ise "Deprem bölgesindeki çocukların yaşadığı zorlu şartları düşünerek, onların mutlu olacakları bir etkinlik yapmak istedik. Pizza yapmanın yanı sıra, çocuklarla vakit geçirerek, onların yüzlerindeki tebessümün sebebi olmayı amaçladık. Çocukların yüzündeki gülümsemeleri görmek, bize bu zorlu süreçte ilham veriyor. Umarız bu etkinlik, çocukların yaşadığı travmanın hafiflemesine yardımcı olur" ifadelerini kullandı. 

GAÜN Turizm Fakültesi part time öğretim görevlisi ve aynı zamanda Orkide Pastaneleri Koordinatör Şefi Mehmet Akif Büyük sponsor görüşmelerini sağlamanın yanı sıra etkinliğinin başından sonuna kadar eğitmen şefliğini üstlendi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.