Hava Durumu

“Emlakçıya uğrayan kalmadı”

Gaziantep’te sıfır daire fiyatları uçuşa geçti.2023’te konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerden olan Gaziantep’te konut talebi gittikçe azalıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
“Emlakçıya uğrayan kalmadı”

Emlak sektörü temsilcileri, ulaşılması güç fiyatlar nedeniyle vatandaşın artık konut arayışını bıraktığını dile getirdiler.

Ekspres haber ekibine konuşan emlak sektörü temsilcileri konuttaki fahiş fiyatlara değinerek” Fiyatlar çok kısa sürede hızla arttı, enflasyon almış başını gidiyor. Bırakın konut satışını ev kiralamada bile zorluk çekiyoruz’ ’dediler. 
Emlak sektörünün Türkiye ekonomisine büyük katkısı olduğunu söyleyen emlakçılar ‘En kenar mahalledeki evin kirası 4-5 binden başlıyor.  Asgari ücretle çalışan bir vatandaş nasıl bu kirayı ödeyebilir? Bize gelen vatandaş fiyatları öğrenip vazgeçiyor. Sadece soruyorlar alıcı bulamıyoruz.” ifadelerini kullandılar.

Vatandaş konfor sorularını bırakıp sadece fiyatları sorduğunu belirten bir emlak şirketi işletmecisi, “Fiyatlardan dolayı evin kötü veya eski olması önemini kaybetti. Konuttaki fiyat uygunluğu yeterli oluyor. Seçimdeki belirsizlik tabi ki bizi de etkiledi.  Artık Türk vatandaşı için ev almak hayal oldu.  ‘’dedi. 
Konut sektörünün depremden sonra daha kötü hal aldığını söyleyen bir başka emlak şirketi sahibi ’İnsanlar yüksek binalarda oturmaktan korkuyor. Bundan dolayı dairelerden kaçıyorlar. Bu da bizim için bir sorun. Yıkılan binlerce bina var bunun üstüne yapı malzemelerinin de artışı ile konut sektörü çöktü.” İfadelerini kullandı. 
Artan konut kiralarına yakınan halk yetkililerden çözüm bekliyor. Evlilik hazırlığı yapan genç ise kira fiyatlarına isyan ederek, ”Evleneceğim evlenmeye korkuyorum. Kirada oturacağız asgari ücretle çalışıyorum. Nasıl kirayı ödeyeceğim bilmiyorum. Elektrik su,doğal gaz bunları saymıyorum.” diyerek isyan etti. 
Başka bir vatandaş evi olduğunu belirterek ‘’ Kirada oturmuyorum. Ama şu anki fiyatlar akıl almaz. Oturduğum eve kiracı alsam aylık on bin kira istenir.  Her şeyi hükümete yıkmasınlar fırsatçı bir sürü insan varken’ ’dedi.
(e.kavcı)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.