Hava Durumu

Kına gecesi geleneği de bitiyor

Düğün sezonunun açılması ile evlenme hayali kuran binlerce çift kara kara düşünüyor. Yeni evlenecek çiftlerin önündeki masraflar korkutuyor.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Kına gecesi geleneği de bitiyor

Artan maliyetler nedeniyle artık düğün yerine nikah tercih edilirken, kına ve nişan maliyetleri de aileleri zorlamaya başladı. 

Evlenecek çiftler, düğün yerine nikahı tercih ederken, eğlence kısmını nişan ve kına geceleri ile yerine getiriyordu. Ancak artan maliyetler, nişan ve kına geleneklerini de bitirme aşamasına geldi. Fiyatların çok arttığını belirten kına malzemeleri satıcıları, “Her sene talep gittikçe azalıyor, maliyetlerimiz geçen yıllara göre yüksek durumda, aldığımız ürünler çok kısa sürede hızlı bir şekilde katlandı.” ifadelerini kullanıyor. İnsanların kültürlerinden uzaklaşmasını da satışlara bağlayan sektör temsilcileri’ ’insanlar gelenek ve göreneklerini unuttu çiftler yükselen enflasyonlardan sonra kolay ve masrafsız bir şekilde evlenmek istiyor ‘’dediler.
Çiftlerimizin Alım Gücü Yok
“Kira sorunu, elektrik giderleri saloncuların en büyük sorunu haline geldi. Artan fiyatlardan dolayı birçok şeyde fiyat artışı var.” diyen işletmeciler’ ’Geçen yılla artan fiyatlarda yüzde yüzlük bir artış var. Bu oran korkutucu bir orandır. Bırakın evlenmeyi çiftler hayalini bile kurmaya korkar oldu. “ Söylemlerinde bulundu. Fiyatlarda sabitlik ve düşüş olmayacak diyen sektör temsilcileri şimdiden masrafları karşılamaları ve salon için yer ayarlamaları için tavsiyelerde bulundu.
Ekibimize konuşan kına malzemesi imalatçısı’’ Kar oranını bırakın kendi maliyetimizi çıkaramıyoruz. Çalışan elemanlarımızın çoğu Suriyeli. Kendi vatandaşımızı işe alamıyoruz. Asgari ücretin yükselmesi ile ödemeleri bile yapamayacak duruma geldik’ ’dedi.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.