Hava Durumu

M1 esnafı, muhatap arıyor

M1 Alışveriş Merkezi’nin satılmasının ardından dükkanlarını boşaltmaları tebligatı alan AVM esnafı, mağduriyetlerini gidermek için konuşacak muhatap bulamıyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2023 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2023 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

 AVM esnafı, yönetimin kendileri ile bir araya gelerek, uzlaşı ile sorunun çözülmesini istiyor.

M1 Alışveriş Merkezi, geçtiğimiz aylar içerisinde satılmıştı. Erdemoğlu Holding’in AVM’yi yıkarak, burada yeni bir proje yapacağı belirtiliyor. Satış sonrası dükkanlarını boşaltma tebligatı alan esnaf ise, AVM yönetimine ulaşmaya çalışıyor.
BİLGİLENDİRECEK MUHATAP YOK

Gazetemize ulaşan AVM esnafı, tahliye emirleri ile birlikte büyük bir mağduriyet yaşayacaklarını belirterek, bu konuda konuşacak muhatap bulamadıklarından şikayet ettiler. Gazetemiz muhabirlerine konuşan esnaf temsilcileri, “ Bize sadece binanın yıkılacağı ve boşaltmamız gerektiği bildirildi. Onun dışında konuşacak bir muhatap bulamıyoruz. Kimseden bizim sorunlarımızla ilgili bir cevap alamıyoruz. Son çare basın aracılığıyla ulaşmaya karar verdik. Umarız Erdemoğlu Holding yöneticileri bizleri duyarlar.” şeklinde konuştular.


 YAPILMIŞ YATIRIMLARIMIZ VAR

AVM esnafının 3 yıllık, 5 yıllık kontratlarının olduğunu belirten esnaf temsilcileri, “ Yıkılacak binada zorla otururuz demiyoruz. Ancak biz de bu kontrat sürelerine göre dükkanlarımıza yatırım yaptık. Dekorlarını değiştirdik, bayilik anlaşmalarını yeniledik. 
Şimdi kiracılar ile bir araya gelinmeden, sadece çıkmamız için tebligat gönderiliyor. Yaptırdığımız bütün dekorlar çöp olmuş durumda. Üçüncü taraflarla yaptığımız anlaşmalar nedeniyle mağdur durumdayız. 
Diğer taraftan, yıllardır alışmış müşterilerimiz var. Bunların hepsini kaybedeceğiz. Biz yeni AVM sahiplerinin bizleri de bir nebze düşünmesini bekliyoruz. Ancak bizi muhatap almamaları, bizlerin görüşme taleplerini geri çevirmeleri, uzlaşı ile bu sorunun çözülmesini zorlaştırıyor.
Bir kez de Ekspres Gazetesi aracılığıyla, M1 AVM’nin yeni sahibi Erdemoğlu Holding yöneticilerine sesleniyoruz. Lütfen bizleri bir dinlesinler.”şeklinde konuştular.
(M.TÜRKMEN)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.