Hava Durumu

'Suriyeliler gitse, rahatlayacağız'

14 Mayıs seçimleri için sahaya inen ekiplerimiz, gittikleri mahallelerde vatandaşın sorunlarını da dinliyor. Çalışmanın ilk gününde ziyaret ettiğimiz Düztepe’de vatandaşlar, madde bağımlıları ve Suriyelilerden mustarip olduklarını dile getirdiler.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 15:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 15:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
'Suriyeliler gitse, rahatlayacağız'

4 Mayıs seçimleri için sahaya inen ekiplerimiz, gittikleri mahallelerde vatandaşın sorunlarını da dinliyor. İlk ziyaret ettiğimiz Düztepe Semti’nde vatandaşlar madde bağımlısı kişilerden rahatsız. Hava karardığında sokakta yürümekten çekinen vatandaşlar, madde bağımlılarından kurtulmak istiyor. Hava karardığında sokakta yürümekten çekinen halkın, madde bağımlılardan kurtulmak istiyor. Çocukların okula gidip gelirken korku yaşadıklarını belirten vatandaşlar, caydırıcı cezaların olmamasından dolayı rahatlıkla sokak ortasında ticaretinin yapıldığı söylediler.
İNŞAATLAR SIKINTI
Deprem sonrası orta ve ağır hasarlı evlerin henüz yıkılmadığı  ve dolayısıyla inşaatların başlamamasından dolayı yaşayanların zor durumda olduğunu belirten Düztepe sakinleri, yetkililerden bir an önce inşaata başlamaları gerektiğini de ifade ettiler.
Mahallede Sosyal Tesis ve Taziye Evi yetersizliğinden yakınan vatandaşlar, “Cenazemiz oluyor, taziyeleri kabul edecek alanımız yok” dediler.
SURİYELİLER ÖNEMLİ BİR SORUN
Düztepe Semti’nde Suriye vatandaşlarının nüfus yoğunluğundan bahseden esnaf, “Suriyeliler gitse ekonomik olarak rahatlayacağız. Hırsızlık yapanı var, kavga edeni var. Geride bırakacak kimseleri de olmadığı için 3-5 kuruş için bile zorbalık yapıyorlar” dedi.
Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, yardımların eline ulaşmadığından sitem etti. Vatandaşlar, “Yardımlar elimize ulaşmıyor. Kışın partilere çalışanlara kömür ve erzak yardımı yapılıyor. Ancak bizim gibi işten eve, evden işe gidenlere yardım gelmiyor” dedi.
Seçim zamanında oy toplamak için kapılarını çalan adayların seçim bittikten sonra mahalle sorunlarına ve Gaziantep’e yeteri kadar hizmet etmediğini ifade ettiler. Vatandaşlar, “Seçim zamanı herkes, halktan gibi davranıyor. Ama o koltuğa oturunca, kimse sorunları çözüme kavuşturmaya uğraşmıyor” dedi. 
(M.TÜRKMEN)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.