Hava Durumu

Yayalar, motosikletlerden şikayetçi

Kaldırımlar yol oldu

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Yayalar, motosikletlerden şikayetçi

Yayaların kullanması için yapılan kaldırımların, motosikletler tarafından kullanılması, yayaların güvenliğini tehlikeye düşürüyor. İnsanların arasından hızla yol alan motosiklet sürücüleri, kazalara davetiye çıkarıyorlar.
Gaziantep’te motosiklet kullanımı oldukça fazla. Ancak motosiklet kullanıcıları, trafik kurallarına uyuma konusunda oldukça duyarsız. Motosiklet de bir ulaşım aracı olmasına rağmen, motosikletleri kaldırımlarda kullanmakta hiçbir sakınca görmüyorlar.  Özellikle akşam saatlerinde trafikte oluşan yoğunluk nedeniyle motosiklet sürücüleri ilerlemek için kaldırımları kullanıyor.
KALDIRIMLARI OTOPARK OLARAK KULLANIYORLAR
Son zamanlarda özellikle işlek caddelerde kaldırıma park eden sürücüler, yayaların alanını işgal ediyorlar. Caydırıcı bir ceza ya da herhangi bir uyarı olmadığı için gün geçtikçe bu motosikletlerin sayısı artıyor. Durumdan şikayetçi olan vatandaşlar ‘’ Rahat rahat yürüyemez hale geldik. Bu kadar düşüncesiz olunmaz’’ derken bir motosiklet sürücüsü ise ‘’ Kısa bir işim vardı, koyup gitim. Cadde üzerinde park edecek herhangi bir yer yok. Uzak yerlerde ise güvenili değil.’’ diyerek kendini savundu. 
YETKİLİLERİN DENETİM YAPMASI İSTENİYOR
Yayalar, özellikle kaldırımda motosiklet kullanılması konusunda yetkililerin denetim yapmasını istiyor. Vatandaşlar, “ Motosiklet de bir ulaşım aracıdır. Diğer araçlar gibi trafiğin olduğu yolları kullanmalıdır. Bu kurala uymayan da bunun cezasını kabullenmelidir.” Şeklinde görüş belirtiyorlar
(E.KAVCI)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.