Hava Durumu

#23 Nisan

Gaziantep Ekspres Gazetesi - 23 Nisan haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, 23 Nisan haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Turkcell’in ‘Çadırkent Etkinlikleri’nde coşkulu kutlama Haber

Turkcell’in ‘Çadırkent Etkinlikleri’nde coşkulu kutlama

Turkcell, afetler sonucunda büyük hasar alan bölgede #UnutmakYok sloganıyla başlattığı ‘Gönül Bağı Projeleri’yle depremzedelerin hayatına dokunmaya devam ediyor. Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’teki toplam 11 lokasyonda bulunan, eğitici, öğretici ve eğlendirici birçok aktivitenin gerçekleştirildiği Çadırkent Etkinlikleri’ne katılan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı. Büyük bir yıkıma neden olan depremlerden sonra en fazla mağduriyeti çocuklar yaşıyor. Turkcell ise miniklerin yaralarını sarmak için afetler sonucunda büyük hasar alan bölgede gerçekleştirdiği etkinliklerle çocukların eğlenceli vakit geçirmesine katkıda bulunuyor. “Bura bizim memleket” diyerek bölgeyi iyileştirmek amacıyla ‘Gönül Bağı Projeleri’ni başlatan operatör, istihdamdan üretime, sanattan eğitime pek çok alanda depremzedelerin yanında olurken çocuklara yönelik ‘Çadırkent Etkinlikleri’ kapsamında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Bir ayda 20 bin çocuğa ulaşıldı Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te bulunan toplam 11 lokasyondaki çadırkentlerde bir ayı aşkın süre içinde 20 binden fazla çocuğa ulaşan operatör, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukların keyifli vakit geçirmelerine ve yüzlerinin gülmelerine katkı sağlamak amacıyla oluşturulan alanlarda eğitici, öğretici ve eğlendirici birçok aktivite düzenledi. Yapılan açıklamaya göre, her lokasyonda gün boyu süren etkinliklerde Turkcell, ekosistemindeki tüm markaların imkanlarıyla çocuklara keyifli anlar yaşattı. TV+ ekiplerinin pedagoglara danışarak seçtikleri filmler, kurulan çadır sinemalarında çocuklar için gösterime girdi. Pasaj tarafından sağlanan boyama defter ve kalemleriyle ise çizgi roman kahramanlarıyla birlikte boyama aktiviteleri yapıldı. GAME+ ile tablet üzerinden oyunlar oynayan çocuklar, fizy ile müzik eşliğinde bisikletle pedal çevirerek sağlıklı içecekler hazırladı. Ayrıca eğitmenler eşliğinde özel hazırlanmış parkurda çocuklara temel bisiklet eğitimi de verildi.  

23 Nisan resim yarışması başvuruları başladı Haber

23 Nisan resim yarışması başvuruları başladı

Sanko Park AVM 10. Geleneksel 23 Nisan Resim Yarışması kayıtları 10 Nisan’da başladı, 22 Nisan’da sona erecek. Yarışmaya katılacak tüm çocuklara çantalı okul setinin armağan edileceği yarışma, 5-8 ve 9-12 yaş grupları olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. Yarışmada 5-8 yaş grubunda birinci bisiklet, ikinci tablet, üçüncü akıllı saat ile ödüllendirilecek. 9-12 yaş kategorisinde ise birinciye laptop, ikinciye oyun konsolu, üçüncüye elektrikli bisiklet armağan edilecek. Yarışmaya kayıtlar 10.00-22.00 saatleri arasında Sanko Park AVM danışma bankosundan yapılabilecek. Yarışma şartları Yarışmaya 5-12 yaş arası çocuklar katılabilecek. Her katılımcının yalnız bir resimle katılabileceği yarışmanın teması serbest olarak belirlendi. Resimler pastel boya kullanarak 35x50 boyutlu kağıda çizilecek. Yarışmada, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Muhammed Aliyev ile Gaziantep Ticaret Odası Güzel Sanatlar Lisesi Resim öğretmenleri Hüseyin Yıldırım ve Özer Çağlar, jüri üyesi olarak görev yapacak. Yarışma 23 Nisan 2023’te 11.00-18.00 saatleri arasında Sanko Park Ana Etkinlik Alanında canlı olarak gerçekleştirilecek olup, katılımcıya seansı kayıt sırasında bildirilecektir. Katılımcıların ad, soyad ve yaş bilgilerinin eksiksiz olarak resim kağıdının arkasına yazılması gerekmektedir. Sonuçlar 2 Mayıs 2023’te açıklanacak olup, dereceye girenlere ödülleri 6-7 Mayıs 2023’te teslim edilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.