Hava Durumu

#Afetzede

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Afetzede haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Afetzede haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

AFAD Hak Sahipliği Sonuçları Açıklandı Haber

AFAD Hak Sahipliği Sonuçları Açıklandı

AFAD hak sahipliği sonuçları, afetzedelerin merakla beklediği bir konuydu. AFAD, 2023 yılında meydana gelen deprem, sel, yangın gibi afetler nedeniyle hak sahipliği başvurusunda bulunan vatandaşların sonuçlarını açıkladı. AFAD hak sahipliği sonuçları, e-Devlet üzerinden veya AFAD il müdürlükleri tarafından askıya çıkarılmak suretiyle duyuruluyor. AFAD hak sahipliği sonuçları, afetzedelerin merakla beklediği bir konuydu. AFAD, 2023 yılında meydana gelen deprem, sel, yangın gibi afetler nedeniyle hak sahipliği başvurusunda bulunan vatandaşların sonuçlarını açıkladı. Peki, AFAD hak sahipliği sonuçları nasıl öğrenilir? İşte AFAD hak sahipliği başvuru sonucu sorgulama ekranı ve detaylar: AFAD HAK SAHİPLİĞİ NEDİR? AFAD hak sahipliği, 7269 sayılı afet kanunu çerçevesinde, afetler nedeniyle konut, işyeri veya ahırı yıkık, acil yıktırılacak, ağır veya orta hasarlı olan vatandaşlara devlet tarafından sağlanan bir haktır. AFAD hak sahipliği kapsamında, afetzedelere konut, işyeri veya ahır yaptırma veya güçlendirme kredisi verilir. AFAD hak sahipliği için belirlenen başvuru süresi 60 gündür. Başvuru süresini kaçıran vatandaşlar, talep hakkını kaybeder. AFAD HAK SAHİPLİĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? AFAD hak sahipliği başvurusu, e-Devlet üzerinden veya AFAD il müdürlükleri tarafından belirlenen merkezlerde ve kaymakamlıklarda yapılabilir. Başvuru için gerekli belgeler şunlardır: Nüfus cüzdanı fotokopisi Tapu fotokopisi Afet tespit raporu Banka hesap numarası Varsa kira kontratı AFAD hak sahipliği sonuçları nasıl öğrenilir? AFAD hak sahipliği sonuçları  e-Devlet üzerinden veya AFAD il müdürlükleri tarafından askıya çıkarılmak suretiyle duyurulur. E-Devlet üzerinden AFAD hak sahipliği sonucu sorgulamak için şu adımları izlemek gerekir: E-Devlet’e giriş yapın. Arama kutusuna "AFAD Hak Sahipliği Başvuru Sonucu Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı girin ve "Sorgula" butonuna basın. Karşınıza çıkan ekranda AFAD hak sahipliği başvuru sonucunuzu görüntüleyin. (Haber Merkezi)

81 il valiliğine 'Afetzede' genelgesi... Bilet ücretleri karşılanacak Haber

81 il valiliğine 'Afetzede' genelgesi... Bilet ücretleri karşılanacak

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı 81 il valiliğine “Afetzedelerin Geri Dönüş İşlemleri ve Yol Masraf Ödemeleri” konulu genelge gönderdi. Genelgede diğer illerden afet bölgesine, afet bölgesinden geçici olarak yaşadıkları diğer illere, afet bölgesinden afet bölgesine gidiş dönüş yapmak isteyenlerle ilgi tahliye taleplerinin karşılanması işlemlerinin kesintisiz şekilde devam ettiği belirtildi. Bu kapsamda; afetzede vatandaşların geri dönüş ve yol masraflarının karşılanması iş ve işlemlerinin yürütülmesi için Valilik/Kaymakamlık bünyesinde daha önce oluşturulan birimler görevlerine devam edeceği, ihtiyaç durumunda teknik ekipman ve personel bakımından destek sağlanacağının altı çizildi. “GERİ DÖNMEK İSTEYEN AFETZEDELERİN BİLET ÜCRETLERİ KARŞILANACAK   Yol Masraf Belgesi talep eden depremzede vatandaşlar “https://tahliye.afad.gov.tr” adresinden sisteme giriş yapabilecek. Tahliye ve geri dönüşler konusunda müracaat noktalarına başvuran afetzedelerin de bilet ücretleri karşılanacak. Kendi imkânları ile bilet alan afetzedelerin talep etmeleri halinde bilet ücretleri ödenecek, yapılacak ödemelerin depremzede vatandaşların TC Kimlik Numaraları üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanacak. Çıkış illerindeki tahliye bilgilendirme ve başvuru noktalarına müracaat yapamadan afet bölgesindeki merkezlere ulaşan afetzedelere de gerekli kolaylıklar sağlanarak talepleri halinde yol masraf tutarları karşılanacak. 7/24 çalışma esaslı oluşturulan tahliye ve müracaat merkezlerine başvuran vatandaşların ulaşım noktasında uygun vasıtalarla gidiş dönüşlerinde gerekli her türlü imkân ve kolaylık daha önce yapıldığı şekilde kesintisiz yürütülecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.