Hava Durumu

#Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.bora Zor

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.bora Zor haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.bora Zor haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

“Gazeteciler, Habercilik Refleksini Kaybediyor” Haber

“Gazeteciler, Habercilik Refleksini Kaybediyor”

Anadolu Basını, sorun sarmalı içerisinde ayakta kalma mücadelesi verirken, yeni sorunların değil, çözümlerin konuşulması gerektiğini belirten Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ Ekonomik sıkıntılar, dezenformasyon yasası, internet yasası derken gazeteciler, habercilik refleksini kaybetmeye başladı. Etki Ajanlığı tasarısı da basın için yeni bir sorun olarak karşımızda duruyor.” dedi. Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, gazetelerin son dönemde dezenformasyon yasası, internet yasası ile görev yapamaz hale getirildiğini, son olarak taslak halindeki Etki Ajanlığı’nın  basın üzerindeki ablukayı daha da arttıracağını ileri sürdü.  Zor, özellikle son internet yasası ile birlikte sitelerine trafik alacak, tıklamaya yönelik haber yapmaya yönelen gazetecilerin asli görevlerinden uzaklaştığını, habercilik refleksini kaybetmeye başladığını dile getirdi. “Basın Sektörü Bir Yükü Daha Kaldıramaz” Anadolu Basın Birliği, 31 Mayıs Cuma günü 22. Olağan Genel Kurulu’nu Ankara’da gerçekleştirecek. 50 yıldır basın sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarda aktif olarak rol aldıklarını hatırlatan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “  Derneğimiz 31 Mayıs Cuma günü 22. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. Yeni oluşacak yönetimimiz, basının artan sorunlarına çözüm için daha sıkı bir çalışma içerisine girecek. Dezenformasyon Yasası ile birlikte gazeteci artık eli yüreğinde haber yapar hale geldi. Yeni internet yasası, Anadolu basınına ciddi yükler bindirirken, gazetecileri asli görevlerinden uzaklaştırmaya başladı. Tıklama ve trafik alma kaygısı, gazetecilerin habercilik refleksini bitiriyor. Ekonomik sıkıntılar, haber alma özgürlüğü, dezenformasyon sorunlarıyla boğuşan sektörümüz, yeni bir yükü kaldıramayacak durumda. Ancak 9. Yargı Paketi taslağı içerisinde yer alan Etki Ajanlığı ile gazeteciler için yeni bir suç tanımı daha getiriliyor. Bu tasarı basını iyice abluka altına alacak düzenlemeler içeriyor. İnternet Yasası’nda, Dezenformasyon Yasası’nda gazeteciler ve sektör temsilcilerinin paydaş yapılmamasının, görüşlerinin alınmamasının sıkıntısını şimdi gazeteciler yaşıyor. Gazetecilerin üzerine bir de Etki Ajanlığı yükünü yüklemeyin” şeklinde konuştu. “Çözüme Yönelik Çalışmalara Hız Vereceğiz” 31 Mayıs Cuma günü Ankara’da gerçekleştirecekleri genel kurulda Anadolu basının sorunlarını yerel basın temsilcilerinden dinleyeceklerini belirten Zor, “ Kongremizde basının sorunlarını bir kez dile getireceğimiz, mini bir çalıştay da gerçekleştireceğiz. Yeni dönemde basın sektörünün sorunlarına çözüm arayışında ilgili kurumlarla iletişimimizi arttırarak, çözüme yönelik arayışlarımıza hız vereceğiz. 50 yıldır Anadolu Basını için çalışan Anadolu Basın Birliği, yeni dönemde daha sıkı bir çalışma içerisinde olacak.” şeklinde konuştu.  

“Haber Alma Özgürlüğüne Saldırıyı Kınıyoruz” Haber

“Haber Alma Özgürlüğüne Saldırıyı Kınıyoruz”

12 Nisan Cuma günü İslâhiye’de yayınlanan İslâhiye’nin Sesi Gazetesi bürosuna silahlı saldırı gerçekleşti. Bayram günü gerçekleşen saldırıda gazete bürosu kurşunlandı ve işyerinin camları kırıldı. Saldırı sonrası Gazetenin Genel Yayın yönetmeni Abdullah Bilgic ve Yazı işleri müdürü Halil İbrahim Kurt hakkında koruma kararı alındı. “Gazeteciler, görevlerini yapamaz hale getiriliyor” Saldırı ile ilgili bir kınama mesajı yayımlayan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor, “ İslahiye’nin Sesi Gazetesi’ne yapılan saldırı, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Ne yazık ki son dönemde bu tür saldırılar ile gazetecilerin görevini yapmaları engellenmeye çalışılıyor. Anadolu Basın Birliği olarak gazetecilere yönelik bu tür saldırıların kabul edilemez olduğunu belirtiyor ve kınıyoruz.  Saldırıya uğrayan meslektaşlarımıza ‘geçmiş olsun’ diyoruz. Olayın sorumlularının araştırılıp cezalandırılmasını bekliyoruz.” dedi. “Saldırganların bir an önce hak ettiği cezayı bulmasını bekliyoruz” Gazetecilerin yapmış oldukları kutsal görev ile toplumun gözü, kulağı ve sesi olduğunun altını çizen Zor, “ Saldırının, hoşgörünün yoğun yaşandığı bir bayram gününde yaşanması da bizleri üzen bir başka noktadır.  Hoşgörüden uzak, yapılan haber hoşuna gitmeyince şiddete başvurmakta sakınca görmeyen bu zihniyete aman vermemek son derece önemlidir. Emniyet güçlerimizin, toplumun haber alma özgürlüğüne yapılan bu saldırının faillerini en kısa sürede bularak adalete teslim edeceğinden hiç şüphemiz yoktur.” dedi.  

“Gazeteciler, Hâlâ Haklarını Arıyor” Haber

“Gazeteciler, Hâlâ Haklarını Arıyor”

1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü"nün kutlanmaya başladığını hatırlatan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M.Bora Zor,  “ Gazeteciler, demokrasinin temel taşlarından biri olarak önemli bir görevi yerine getirmektedir.  Toplumun bilgiye ulaşımını sağlamak, kamuoyunu aydınlatmak, halkı haberdar etmek için çalışan gazeteciler, ne yazık ki haklarını almak için hâlâ bekliyor” dedi. Gazetecilerin mesleklerini çok daha iyi icra edebilmeleri için özlük haklarının iyileştirilmesi ve daha iyi koşullarda çalışma ortamlarının sağlanması gerektiğini dile getiren Zor, Türkiye'de gazetecilik mesleğinin hak ettiği değeri bulamadığını belirtti. Anadolu Basını Zorlu Bir Süreçten Geçiyor Mevcut ekonomik şartların yanında, yeni internet yasasının da Anadolu Basınını ciddi anlamda zorladığını belirten Zor, “ Anadolu Basını zorlu bir süreçten geçiyor.  Unutulmamalıdır ki özgür ve çok sesli bir medya ortamı; şeffaf yönetim, açık toplum ve bilgi edinme hakkının en önemli teminatıdır.  Basın mensuplarının haklarının korunması ve çalışma şartlarının günün ihtiyaçlarına göre güncelleştirilmesi ve iyileştirilmesi artık elzemdir. “şeklinde konuştu. Her şeye rağmen basın emekçilerini bir gün de olsa hatırlatan bu günü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Zor, “ Bu onurlu görevi yapan basınımızın değerli temsilcilerinin '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü en içten dileklerimle ve en kalbi duygularımla kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.” diye konuştu.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.