Hava Durumu

#Gaziantep Üniversitesi (Gaün)

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Gaziantep Üniversitesi (Gaün) haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaziantep Üniversitesi (Gaün) haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

GAÜN’de Türklerde Ağırlık Kaldırma Kültürü Eğitimi Haber

GAÜN’de Türklerde Ağırlık Kaldırma Kültürü Eğitimi

Osmanlıda hem askere alma kriterlerinden olan hem de güreş tekkelerinde kuvvetlenme amaçlı kullanılan Türk kaldırış tekniğine dair eğitimin verimli geçtiğini ifade eden GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özdal, “Kültürümüzde yer almış ancak unutulmaya yüz tutmuş bu kuvvetlenme tekniğinin günümüzde güncellenerek bir eğitim halinde sunulması fakültemiz için oldukça önemliydi. Bu sebeple emeği geçen Fakültemiz Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları’na çok teşekkür ederim. Bizlere bu imkanı sunan Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın’a, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e, Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu’na ve katılım sağlayan fitness antrenörlerine ayrıca teşekkür ederim.” diye konuştu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri ile birçok ortak çalışma yaptıklarını ifade eden GAÜN Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Tarkan Tuzcuoğulları ise “Böyle bir etkinliğin parçası olmaktan mutluyuz. Üniversitemiz ve Rektörlüğümüze bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz.” dedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak GAÜN ile verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu ise “Antrenörler her ne kadar kendi alanlarında yeterli olurlarsa çok daha yetenekli, başarılı sporcuların yetişeceğine inanıyorum. Bu eğitim antrenörlerimiz için çok iyi olacak. GAÜN ve Spor Bilimleri Fakültesine çok teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

ECO4ALL Projesi’ne GAÜN’den Araştırmacı Haber

ECO4ALL Projesi’ne GAÜN’den Araştırmacı

Döngüsel ekonominin teşvik edilmesi ve tüketicilerin korunması için azaltma, yeniden kullanma ve tamir gibi döngüsel ekonominin temel prensiplerini destekleyerek, kaynakların daha etkin ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasını hedefleyen proje, 30 farklı ülkeden araştırma ekiplerini bir araya getiriyor. Türkiye Üniversitelerinden ECO4ALL Projesine Güçlü Katılım Türkiye’den İstanbul Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesinden de araştırmacıların olduğu proje, 2030 yılı sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak ve sürdürülebilir tüketimin katkısına yönelik sınır ötesi iş birliklerini geliştirmeyi hedefliyor. Moldova merkezli olan proje, Cost Action Programı kapsamında finanse ediliyor. Dr. Sakıcı: “ECO4ALL Projesi Sürdürülebilir Tüketimin Önemini Vurguluyor” ECO4ALL Projesi’nin döngüsel ekonominin teşvik edilmesi ve tüketicilerin korunmasıyla ilgili olarak küresel çapta önemli bir rol oynadığını vurgulayan Dr. Sakıcı, “Proje ile sürdürülebilir tüketimin anlaşılmasını, kaynakların korunmasını, atık önleme ve üreticilerin tasarım ve pazarlama aşamalarındaki sorumluluğunu teşvik etmeyi amaçlıyoruz.” dedi. Proje kapsamında ilk toplantının geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiğini belirten Dr. Sakıcı,  “İlk çalışma grubu olarak yeşil geçişte tüketicileri güçlendirmek ve veri toplama süreci çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Araştırmacılar için uluslararası iş birliklerini teşvik eden bu tür ağlara kabul edilmek büyük bir mutluluk.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.