Hava Durumu

#Gaziantep Valiliği

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Gaziantep Valiliği haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Gaziantep Valiliği haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Fırsatçılığın Önüne Geçilemiyor! Haber

Fırsatçılığın Önüne Geçilemiyor!

Geçtiğimiz hafta Gaziantep Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen Gaziantep’in Gastronomi Yolcuğu konulu toplantıda, kentte bulunan işletmelere yönelik şikayetler gündeme gelmişti. Bu şikayetlerin işletmelere iletilmesinin ardından sorunun çözümlenmesi beklenirken, Gaziantepli işletmeler çözüm yerine sorunun parçası olmaya devam ediyor. Bayramda Şikayet Yağdı 9 günlük Ramazan Bayramı’nı kentte geçirmek üzere Gaziantep’e gelen turistler, uygulanan fahiş fiyatlar, kredi kartı geçerli olmaması, tarifeye uyulmaması ve tarife asmama gibi nedenlerle kentten memnuniyetsiz bir şekilde ayrılırken, şikayetler de Ticaret Bakanlığına iletilmişti. Şikayetler Toplantının Ana Konusu Oldu Kentte uzun zamandır devam eden şikayetler Gaziantep Valiliği ev sahipliğinde gerçekleşen Gaziantep’in Gastronomi Yolculuğu konulu toplantıya da yansıdı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen ve tüm paydaşların katıldığı toplantıda, işletmelere yönelik şikayetler Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ticaret İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri tarafından yapılan sunumlarla gözler önüne serildi. Sorunların Azalması Bekleniyordu Ama Kentte tarifeye uyulmaması, tarife asılmaması, fiş kesilmemesi, kredi kartı geçerli olmaması, yüksek fiyatlar başta olmak üzere şikayetlerin gündeme alındığı toplantı sonrasında sorunların az da olsa çözümlenmesi bekleniyordu. Toplantıda ele alınan konulara rağmen vatandaşların şikâyetleri devam etti. Fiyat Tarifesi Zorunlu Sosyal medya hesabı üzerinden önemli notuyla paylaşımda bulunan Katmerci, “Yeme içme sektöründe faaliyette bulunan her işletme işyeri girişinde, Servis yapılan masalarda ve ödeme yapılan kasa da görünür yere fiyat tarifesini asmak zorundadır. Alışveriş yaptığınız da fiyat tarifesini asmadığını tespit ettiğiniz işletmeleri android ve AppStore de Ticaret Bakanlığının (HFA) uygulamasına bildirmeniz yeterlidir’’ ifadelerini kullandı.

Gaziantep 8’inci Sırada Haber

Gaziantep 8’inci Sırada

Türkiye’nin en büyük metropollerinden olan Gaziantep’te 2023 yılı sonu itibariyle bulunan dernek, sendika ve siyasi parti sayısı belli oldu. Bin 785 derneğin bulunduğu Gaziantep, Türkiye’de 8’inci sırada yer aldı.  Gaziantep Valiliği tarafından Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü 2023 yılı Faaliyetlerine ilişkin veriler yayımlandı. Buna göre Gaziantep’te dernek sayısı 1785 olurken, 71 siyasi parti ve 203 sendika bulunuyor. Gaziantep Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Valiliğimiz İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün 2023 yılı Dernek istatistiklerine bakıldığında; Geçtiğimiz yıl İlimizde toplam 1785 dernek faaliyet göstermiş, 107 yeni derneğin kurulmuş, 86 derneğin ise fesih işlemleri yapılmıştır. 556 dernek denetlenmiştir. Bu denetimler sonucunda 136 idari işlem, 59 adli işlem uygulanarak 17 dernek hakkında ise fesih davası açılmıştır.’’  26 Dernek Lokali Denetlendi Açıklamada, ‘’10 adet “Türkiye Geneli” yardım toplama faaliyetine izni verilmiştir. İzinsiz yardım toplandığı tespit edilen 2 gerçek ve tüzel kişiler hakkında idari işlem uygulanmıştır.  26 dernek lokalinin denetimi de 2023 yılında Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilmiştir.’’ Gaziantep’te 71 Parti, 354 Parti Teşkilatı Bulunuyor Gaziantep’te bulunan siyasi parti sayısı da belli oldu. Valilik açıklamasına göre, ‘’Valiliğimiz İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün 2023 yılı Siyasi Parti istatistiklerine bakıldığında; 71 Siyasi Parti İl Teşkilatı, 283 Siyasi Parti İlçe Teşkilatı olmak üzere toplam 354 Siyasi Partinin Teşkilatı bulunduğu, bu partilerin iş ve işlemleri yıl içerisinde ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmıştır. ‘’  Sendika Sayısı 203 oldu Valiliğimiz İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün 2023 yılı Sendika istatistiklerine bakıldığında; 162 Sendika İl Temsilciliği, 16 İşçi Sendikası, 25 Memur Sendikası olmak üzere toplam 203 sendikanın bulunduğu, bu sendikaların yıl içinde iş ve işlemleri yıl içinde ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yapılmıştır.  Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Türkiye Belediyeler Birliği ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün faydalanıcıları olduğu ve Gazi Şehrimizin de 7 pilot ilden birisi olarak içerisinde yer aldığı “Türkiye’de Demokratik Yerel Yönetişimin Geliştirilmesi için Sivil Katılımın Güçlendirilmesi Projesi” kısa adıyla “Sivil Katılım Projesi” 2023 yılında başlamıştır. Proje kapsamında: Yerelde sivil dinamiklerin daha etkin ve verimli bir şekilde yönetime dâhil olması amaçlanmaktadır. İlimizde kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ile Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerine proje ile ilgili bilgilendirme amaçlı 2 toplantı yapılmıştır. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğünün destekleri ve Türk İnternet Medya Birliği iş birliğiyle 22 Aralık 2023’te İlimizde sivil toplum kuruluşları ve medya temsilcilerinin katılımıyla “Sivil Toplum ve Medya Buluşmaları” programı düzenlenmiştir’’ ifadeleri yer aldı.  

Gösteri ve etkinlikler 1 gün süreyle yasaklandı Haber

Gösteri ve etkinlikler 1 gün süreyle yasaklandı

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, kentte düzenlenmesi gereken etkinliklerin Valiliğe bildirilmesi gerektiği belirtildi. İzin verilenlerin dışındaki tüm etkinliklerin yasak olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İlimiz genelinde gerçekleştirilebilecek resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile gelenek ve göreneklere göre yapılacak programlar, spor faaliyetleri ile bilimsel, ticari ekonomik amaçlarla yapılan programlar kapsamında gerçekleştirilebilecek etkinlikler ve valiliğimize başvuru yapılarak, izin verilenler hariç tüm toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık ve kapalı yer toplantısı ile protesto eylemi, toplu olarak karşılama ve uğurlama merasimleri, miting, çadır kurma, kitlesel cenaze merasimi ve mezarlık ziyareti, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, şenlik, anma töreni, afiş, pankart ve poster asma, el ilan ve bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma ve taşıma, konferans, panel, seminer, kermes, yardım toplama faaliyetleri konser, eğlence, oyun temsili, gösteri vb. türdeki tüm eylem ve etkinlikler, ses yayın araçlarıyla yapılabilecek her türlü sesli ve görsel faaliyetler, dilek feneri, balon uçurtmak, dron, paramotor vb. her türlü hava faaliyetleri ile ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişilerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere, el ilanı, sticker, broşür vb. dağıtılması, afis ve pankart asılması vb. etkinliklerin Gaziantep il merkezi ve ilçeler dahil olmak üzere, tüm il sınırları içerisinde her türlü eylem, etkinlikler 5442 sayılı Il. İdaresi Kanunu'nun 11/C maddeleri ve ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri hükmü gereğince 12/10/2023 saat: 08.00’den - 13/10/2023 saat: 08.00'e kadar 1 gün boyunca genel asayiş ve kamu düzenin korunması için valilik makamının 11.10.2023 tarih 2023/7 sayılı oluru ile yasaklanmıştır."denildi.

Motamedıan'dan Gaziantep Valiliğine ziyaret Haber

Motamedıan'dan Gaziantep Valiliğine ziyaret

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Motamedıan ve beraberindeki heyet, Gaziantep Valisi Kemal Çeber'i ziyaret ederek ekonomi, tarım ve kültür alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi konusunu görüştü. Açıklamada görüşlerine yer verilen Gaziantep Valisi Kemal Çeber, işbirliklerinin ve görüşmelerin gelecekte de devam edeceğini ifade etti. Çeber, şunları kaydetti: "İnşallah iki ülkenin de hem Cumhurbaşkanları hem üst düzey heyetleriyle çok yakında gerçekleşecek temaslara uygun olarak biz de hareket edeceğiz. Karşılıklı görüşmelerimiz özel bazı bağlantılar da kurmak kaydıyla devam edecek ve çok verimli iki ülkenin çok hayrına olan faaliyetler yapacağız. Bu anlamda tekrar İran İslam Cumhuriyeti Batı Azerbaycan Genel Valimize ve heyetlerine ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Onların nezdinde hem kendilerini hem de tüm Batı Azerbaycanlı kardeşlerimizi, İranlı kardeşlerimizi her zaman Gaziantep'te ağırlamaya hazır olduğumuzu, bundan mutluluk duyacağımızı belirtiyorum." Motamedıan ise endüstri ve sanayi bölgelerinde yeni işbirlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirtti. Gaziantep'in ekonomik anlamda Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde lider olduğunu ve Türkiye'de ilk 5'te bulunduğunu kaydeden Motamedıan, "Batı Azerbaycan ili olarak da biz, stratejik bölge olarak İran'da tanınıyoruz ve kendi varlıklarımız, potansiyellerimizle Gaziantep ve genelde Türkiye Cumhuriyeti ile işbirliği anlamında yeni bir çağ açmayı düşünüyoruz. İki ülkede Rumiye ve Gaziantep ticaret oda başkanları ile karşılıklı görüşme yapılması anlamında iki taraftan da davet gerçekleşti ve ortak karar alındı. Büyük bir heyetle biz Gaziantep Valimizi ve heyetini Batı Azerbaycan'a davet ettik ve onları her zaman bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yüzlerce Çocuk Evinin Bahçesinde Eğitim Görüyor Haber

Yüzlerce Çocuk Evinin Bahçesinde Eğitim Görüyor

Anaokulum Bahçemde Projesi İle Okullaşma Oranı Artıyor! Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan bu proje ile okul öncesi eğitim alan çocuklar, bulundukları apartman sitelerinden çıkmadan okullarına gidebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı “Okul Öncesi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği” ne uygun fiziki koşulları sağlayan bölmelerinde teşfiratı Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. Şehitkamil ilçesine bağlı Güvenevler Mahallesi’ndeki açılış törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, veliler ve çocuklar katıldı. Bilinçli Veli, Eğitim Şehri Gaziantep’te En Büyük Referansımız Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, törende yaptığı konuşmada eğitim hayatında 7 yaşın çok geç olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Okul öncesi eğitim-öğretim hayatından büyük bir öneme sahip. Anaokulum Bahçemde projesi çerçevesinde hem İl Milli Eğitim ile hem de Gaziantep Valiliği ile koordineli çalışıyoruz. Bilinçli veli eğitim şehri Gaziantep’te en büyük referansımız. Artık bilim dünyası anaokullarının çok önemli olduğuna işaret ediyor. Çocuklarımız okul öncesi eğitimle eğitimine başladığı zaman daha bilinçli bir öğrenci profiline kavuşuyor. Özellikle bilim dünyası 3-4 yaşını çok önemsiyor. Bunları ıskalamadan çocuklarımızı emin ellerde eğitmemiz gerekiyor. O yüzden bu açılışını yaptığımız eğitim yuvası göründüğünden çok daha mühim. Projede Milli Eğitim Bakanlığı’nın güvencesi içerisinde. Bu konuda sisteme hakikaten güven duyuluyor. Bize düşen şey de lojistik destek. Bu tür okulları site bahçelerinde açmamızın bir dizi avantajları da var. Servis ücreti örneğin. Velilerimiz servis endişesinden de kurtuluyor. Bu bakımdan çocuklarımızın kendi ikamet ettikleri sitenin bahçesinde eğitim almaları, ebeveynlerin endişesini ortadan kaldırıyor.” Çocuklar, Yaşam Ortamlarından Ayrılmıyor Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise, Anaokulu Bahçemde projesinin muhteşem bir proje olduğunu ifade edereki “Gaziantep’e özgü. Gaziantep’in özelliklerini yansıtan bir proje. Türkiye’de ilk ve tek. Harika bir iş çıkarılmış. Bu proje ile yaşam ortamlarından ayrılmıyor. Evinin önünden okula gelmiş oluyor. Servise binmiyor. Bir güvenlik sorunu yaşanmıyor. Anne babasına yakın oluyor. Trafik artmıyor. Yani bir taşla onlarca kuş vuruyoruz” dedi. Proje Kapsamında Açılan Derslik Sayısı 8’e Çıkarılıyor İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de, Anaokulum Bahçemde projesinin 3’üncü yılında olduklarını dile getirerek, “Biz ilimizdeki sitelerde derslik alanı olan bütün sitelerde, okul öncesi eğitimi vermeyi amaçlayan bir proje başlattık. Bu zamana kadar 6 site içerisinde bizim dersliğimiz vardı. Bu sezon 2 tane daha açıyoruz. Bu birincisi. Polis lojmanları içerisinde açtığımız bu derslik, önceden lokal olarak kullanılıyordu. Daha sonra kütüphaneye dönüştürüldü. Daha sonra da metruk bir arazi oldu. Bu projeyle okulların eğlence ve oyun alanına dönüştü. Toplamda bu zamana kadar büyükşehir Belediyesi ile birlikte 600 öğrenciye hizmet veren alanlar oluşturuldu” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.