Hava Durumu

#Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Hkü)

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Hkü) haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (Hkü) haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

HKÜ’de 'Adölesan İdiopatik Skolyoz' Kongresi Haber

HKÜ’de 'Adölesan İdiopatik Skolyoz' Kongresi

Adölesan İdiopatik Skolyoz konusunda geniş bir perspektifi kapsayarak, uzman konuşmacılar ile katılımcılara zengin bir bilgi paylaşım platformu sunmayı amaçlayan kongreye; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yakut, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Usgu, hekim ve fizyoterapist kadrosundan oluşan 18 alanında uzman konuşmacı, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan, Kongre Başkanı ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yakut: “Öncelikle, bu yıl düzenlediğimiz kongreyle ilgili bir geleneği başlatmak istediğimizi belirtmek isterim. Adölesan İdiopatik Skolyoz konusuna gönül ve emek vermiş, yıllarca bu alanda bilimsel katkıları olan hocalarımızla bir araya gelmek, bu alandaki gelişmeleri tartışmak ve paylaşmak amacıyla düzenli olarak gezici bir kongre oluşturma hedefimiz var. Bu yılki kongremizin konusu dar kapsamlı olabilir, ancak 300’ün üzerinde kayıtlı katılımcının bulunması bizleri son derece mutlu etti. Bu, alanımıza olan ilginin ve katkıların arttığının bir göstergesidir. Bu kongre, bilgi ve deneyimlerimizi paylaşarak birbirimizi daha da ileriye taşıyacağımız bir platform sunuyor. Bilimsel açıdan verimli bir etkileşim ve iş birliği için kongrenin düzenlenmesinde başta HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Doğa dostu yaklaşım ile gerçekleşen kongrenin ilkini düzenlemenin heyecanını yaşadığını belirten Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar: “Skolyoz konusunda 2017 yılında Prof. Dr. Yavuz Yakut hocamızın koordinatörlüğünde Gaziantep ve çevre ilçelerini içine alan kapsamlı bir çalışma gerçekleştirmiştik. Aynı şekilde bu önemli kongrenin; üniversitemiz, fakültemiz ve bölümümüzde güzel bir farkındalık oluşturacağına ve bilimsel içeriğinin yüksek olacağına inanıyorum. Bu sebeple Kongre Başkanı Prof. Dr. Yavuz Yakut hocama, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. İlki düzenlenen Adölesan İdiopatik Skolyoz: Gaziantep Kongresi’nde kayıt ve bilimsel program detayları dijital ortamda katılımcılarla paylaşılırken, Adölesan İdiopatik Skolyoz konusunda cerrahi, kalp damar problemleri, ortopedik cerrahi, erken ortez tedavisi, farklı fizyoterapi uygulamaları, proprioseptif eğitim, vestibüler sistem, ağrı ve yaşam kalitesi, tedavinin nitel başarısı konularının yanı sıra okul taramaları, aile eğitimi, spor konuları ve 20 farklı sözel bildiri geniş bir kapsamda ele alındı.

Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Haber

Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne

HKÜ Hukuk Amfi’de düzenlenen ve moderatörlüğünü Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Özaydın’ın yaptığı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker’in konuşmacı olarak katıldığı programa; HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Otizmli çocuklara yönelik davranış değiştirme süreçlerinden, zihin kuramı ve dil gelişimi üzerine çalışmalara kadar geniş bir yelpazede bilgi sunulan etkinlikte; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz “Otizm Spektrumu Bozukluğu Olan Çocuklarda Davranış Değiştirme Süreci”, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Zihin Kuramı, Yürütücü İşlevler ve Dil” ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ise “Otizmli Küçük Çocuklarda Ebeveyn Aracılı Müdahaleler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın sonunda; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz’a hediyesini HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk takdim etti.

HKÜ Rüzgarı, Uluslararası Film Festivali’nde Esti Haber

HKÜ Rüzgarı, Uluslararası Film Festivali’nde Esti

Küratörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Batu Duru’nun yaptığı ‘Roots and Soil’ etkinliğinde; tasarımcı Annejet Brandsma ile birlikte  HKÜ İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı ve Movies That Matter Film Festivali jüri üyesi Prof. Dr. Bülent Bahri Küçükerdoğan, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Fatih Eminoğlu, Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Mehmet Vanlıoğlu, İletişim Fakültesi lisans üstü öğrencileri Fatih Kaya ve Nihat Vuran ile son sınıf öğrencilerinden Ruveyda Ebrar Taşçı’nın fotoğrafları ve filmleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Önemli ve uluslararası bir sanat etkinliğinde Gaziantep’i ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi’ni başarı ile temsil eden ‘Kökler & Toprak’ sergisine katkıda bulunan tüm sanatçılara, öğrencilere ve akademisyenlere teşekkür eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Fotoğraf sanatçısı Ahmet Polat, öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizin eser ve katkılarıyla düzenlenen bu sergi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nin uluslararasılaşmaya, kültürel çeşitliliğe ve sanata verdiği önemi göstermektedir. Üniversitemizin sadece akademik mükemmeliyet için değil, aynı zamanda kültürel ve sanatsal açıdan toplumsal sorumluluklarını da yerine getirmek için var gücü ile çalışmalarını sürdürmektedir. Gaziantep’te geçtiğimiz yıl meydana gelen depremler sırasında ve sonrasında yaşananları, sanatları ile dünyaya yansıtan ve aktaran bu anlamlı projeyi Hollanda’da başarı ile gerçekleştiren ve bizleri en iyi şekilde temsil eden tüm ekibimizi ve destek veren herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Teknoloji Ve Rekabetin Geleceği HKÜ’de Masaya Yatırıldı Haber

Teknoloji Ve Rekabetin Geleceği HKÜ’de Masaya Yatırıldı

HAVELSAN Strateji Takım Yöneticisi Dr. Erol Yücel’in konuşmacı olarak katıldığı seminere; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Çanakçı, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Hasoğlu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Geleceğe hazır olmanın ve teknoloji ile rekabet üstünlüğünü yakalamanın günümüz iş dünyasında başarı için şart olduğunu belirten, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: "Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak geleceği şekillendirebilecek, yetenekli, girişimci ve yenilikçi uzmanları yetiştirmek ve sektöre kazandırarak, ülkemizin her sahada güçlenmesine katkıda bulunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Araştırma ve inovasyonu teşvik ediyoruz ve öğrencilerimize alanlarında gerekli yetkinlikleri kazandırıyoruz. Bunu süreçte, ilgili sektörlerle işbirliğinden de öte içi içe olmaya çalışıyoruz. ‘Sektör Kampüste’ programı bunun en iyi örneklerinden biri. Program kapsamında bugün de HAVELSAN ile beraberiz. Destekleri ve katılımları için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Konuşmasına HAVELSAN ve ‘Sektör Kampüste’ programı hakkında bilgiler vererek başlayan HAVELSAN Strateji Takım Yöneticisi Dr. Erol Yücel: "Teknoloji hızla ilerliyor, ancak öncelik her zaman nitelikli insan gücündedir. Nitelikli insanlar, teknolojiyi geliştirerek rekabet avantajı sağlarlar. Sizin de teknolojiyi, kendi rekabet gücünüzü artıracak şekilde kullanmanız önemlidir. Kendinizi sürekli olarak geliştirmeniz gerekmektedir. Rekabet üstünlüğü sağlayabilmek için yapılması gereken en önemli iş, anlamlı farklılıklar geliştirebilmek ve bunu hızla sunabilmektir” diyerek, teknoloji ve rekabet üstünlüğü kavramlarının önemi, gelecekteki mesleklerin nasıl şekillenebileceği ve buna uygun stratejilerin neler olabileceği konusunda öğrencilere bilgiler verdi. "Geleceğin için HAVELSAN Kampüste" programı çerçevesinde, 21-22 Mart 2024 tarihlerinde HKÜ kampüsünde gerçekleştirilecek olan "Stratejik Benlik: Geleceğin Liderleri için Bireysel Dönüşüm" mentörlük grupları, öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

HKÜ'de Triatlon Semineri ile Sağlıklı Yaşam Rüzgarı Esti! Haber

HKÜ'de Triatlon Semineri ile Sağlıklı Yaşam Rüzgarı Esti!

HKÜ Hukuk Amfi ’de gerçekleştirilen programa; HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Hasoğlu, Öğrenci Dekanı Dr. Öğr. Üyesi Özgür Osman Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Spor, sadece bedenimizi değil, aynı zamanda ruhumuzu da besleyen, bizleri kararlılıkla hedeflerimize yönlendiren bir yaşam tarzıdır. Spor yapmak, fiziksel sağlığımızı korumak ve geliştirmek için kilit öneme sahiptir. Ancak sadece vücut sağlığıyla sınırlı kalmayıp, aynı zamanda zihinsel sağlığımızı da olumlu yönde etkiler. Spor, stresle başa çıkma, odaklanma yeteneği kazanma, liderlik becerilerini geliştirme gibi birçok konuda kapasite geliştirmemize fırsat verir. Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin sporu ve sağlıklı bir yaşam tarzını benimsemelerini teşvik etmek önemli bir misyonumuzdur” dedi. Boğaziçi Yüzme Kulübü olarak,  yürüttükleri eğitim çalışmalarının yanı sıra İskenderun Körfezi, Gökçeada Geçişi, Mudanya Körfezi ve Büyükçekmece Körfezi olmak üzere dört farklı yüzme maratonu düzenlediklerini ve bu dört yarışı başarıyla tamamlayan sporculara, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından imzalanmış özel bir plaketin takdim edileceğini belirten Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı: “Ülkemiz hem büyüklüğü hem de zengin maddi ve manevi kaynaklarıyla kendi potansiyelini en üst seviyede kullanabilen güçlü bir ülke konumundadır. Bu güçlü temellere dayanarak, uluslararası alanda ülkemizi daha yükseklere taşıyabilmek adına spor alanında daha etkin bir rol oynamalıyız. Ülkemizde bulunan çeşitli parkurlar, bu potansiyelin bir göstergesidir. Gelecek nesillere aktarılacak çok değerli spor aktiviteleri aracılığıyla ülkemizi uluslararası alanda görebilir ve sporun birleştirici gücünü kullanarak küresel arenada en üst seviyeye çıkabiliriz” dedi. Triatlon’un mental ve fiziksel gelişime olan katkılarını, yaşam disiplini ve hayatı yönetme konusundaki önemini vurgulayan Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı, sağlık ile Triatlon arasındaki bağlantı ve Triatlon’un sunduğu fırsatları öğrencilere aktardı. Programın sonunda, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Boğaziçi Olimpik Yüzme Kulübü Başkanı Ahmet Selami Vanlı’ya plaket takdim etti.  

Üniversite-Sanayi İş Birliği için Önemli Adımlar Haber

Üniversite-Sanayi İş Birliği için Önemli Adımlar

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda; TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik ve TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdürü Dr. Süleyman Demir; TUSAŞ’ın, sorumluluk alanlarında yapmış olduğu projeler ve çalışmalar ile sunduğu önemli fırsatlar hakkında detaylı bilgiler paylaştılar.  HKÜ Hukuk Amfi’de gerçekleştirilen programa; HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Hasoğlu, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hanifi Aslan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, TUSAŞ Mesleki Eğitim Uzmanı Rahime Kurnaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerimiz Ve Akademisyenlerimiz İçin Büyük Bir Fırsat  Türk havacılık sektörünün gurur kaynaklarından biri olan, milli ve yerli bir başarı örneği beşinci nesil savaş uçağı KAAN’ı tasarlayan, geliştiren ve üreten TUSAŞ ailesini ve tüm paydaşlarını kutlayarak başladığı açış konuşmasında HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli; “TUSAŞ ile uzun süredir olgunlaştırmaya çalıştığımız ilişkilerimizi ve işbirliği gayretlerimizi bugün imzalayacağımız protokoller ile taçlandırıyor ve kurumsallaştırıyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültemiz, Mühendislik Fakültemiz ve İnsansız Hava Aracı Operatörlüğü Bölümümüz öğrencileri için çok faydalı staj ve kariyer fırsatları oluşuyor. Aynı şekilde, öğretim elemanlarımız da TUSAŞ’ın açtığı Ar-Ge kanallarını kullanabilecekler. HKÜ’de TUSAŞ’ın bir Ar-Ge Merkezi’nin faaliyet göstermesi için de elimizdeki imkanları seferber edeceğiz. Akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin HKÜ-TUSAŞ işbirliğinden de azami faydalanması en büyük dileğimizdir. Bunun için müracaatların zamanında yapılması ve nitelikli projeler önerilmesi büyük önem arz etmektedir” dedi. Konuşmasına, beşinci nesil savaş uçağı üreten dört ülkeden birisi olduğumuzu vurgulayarak ve TUSAŞ’ın havacılık ve uzay alanında yaptığı çalışmaları ile TUSAŞ bünyesindeki ‘Mühendis Geliştirme Programından bahsederek başlayan TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı; “Gururla söyleyebilirim ki, Milli Muharip uçağımız KAAN, bizim göz bebeğimizdir ve her yönüyle tam anlamıyla yerli ve millidir. Çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürüyoruz ve kendimizi de geliştirmeye devam ediyoruz. Üniversitelerle sağladığımız iş birlikleri sayesinde, TUSAŞ’ın Ar-Ge kapasitesini, bilgi ve deneyimlerini daha da artırmaya çalışıyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi de TUSAŞ'ın önemli bir iş ortağı olsun istiyoruz. Sizleri de yapacağımız işbirliği ile aramızda görmek istiyoruz” dedi. Ar-Ge Direktörlüğü olarak TUSAŞ’ta yürütülen çalışmalardan, Ar-Ge süreçlerinin ayrıntılarından, bir Ar-Ge'nin ortaya çıkışından ve yönetilmesinden bahseden ve teknolojik yol haritasının nasıl belirlendiği ile Ar-Ge faaliyetlerinin nasıl şekillendiği konularında bilgiler sunan TUSAŞ Ar-Ge Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik: “Üniversitelerle yürüttüğümüz iş birlikleri, projelerimizin hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Prototip oluşturma süreci, başlangıç aşamamızı oluştururken, asıl prototip tamamlandıktan sonra Ar-Ge ekibimiz yoğun bir şekilde devreye giriyor. Bu aşamada, eklemeler ve imalat süreçleri, projelerimizin başarısında kritik bir rol oynamakta olup, her aşamada titizlikle yönetilmektedir” ifadelerini kullandı. TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdür Dr. Süleyman Demir ise TUSAŞ’ın eğitim ve bilim dünyasıyla olan yakın iş birliğini detaylandırarak, üniversiteler ile yürüttükleri çeşitli projeleri, kariyer fırsatları ve akademik iş birlikleri ile sektöre nitelikli profesyoneller kazandırmayı hedeflediklerini öğrencilere aktarırken; TUSAŞ Mesleki Eğitim Uzmanı Rahime Kurnaz da öğrencilere TUSAŞ’taki staj imkanları hakkında bilgiler verdi.  Karşılıklı plaket takdimi ile sona eren program akabinde TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik, TUSAŞ Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ve TUSAŞ Üniversite İlişkileri Müdürü Dr. Süleyman Demir HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’yi makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası, senato salonunda Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile TUSAŞ arasındaki ikili iş birliği anlaşmaları imzalandı.

HKÜ’lü Öğrenciler Üst Düzey Diplomatlarla Buluştu Haber

HKÜ’lü Öğrenciler Üst Düzey Diplomatlarla Buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde düzenlenen ve 147 ülkeden temsilcinin katıldığı 3. Antalya Diplomasi Forumu’na katılan öğrencilerin uluslararası ilişkiler disiplini açısından önemli tecrübeler kazandığını belirten HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "Hasan Kalyoncu Üniversitesi olarak, uluslararası ilişkilerdeki gelişmeleri yakından takip eden ekosistemin önemli bir temsilcisi olarak, öğrencilerimizin bu tür etkinliklere katılmasını teşvik ediyoruz. Bölgesel, küresel ve tematik meselelerin ele alındığı 3. Antalya Diplomasi Forumu'nda öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizle birlikte; devlet başkanları, bakanlar, diplomatlar, iş insanları ve akademisyenlerle kapsamlı bir görüş alışverişinde bulundu. Bu etkileşim, öğrencilerimize diplomasi alanında birinci elden bilgi edinme ve deneyimleme fırsatı sundu" dedi. Etkinliğe öğrencilerle birlikte katılan HKÜ İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Aslan, "Öğrencilerimiz, bu forumda hem teorik bilgilerini pratik ile pekiştirme fırsatı buldular hem de uluslararası alanda deneyimli isimlerle network kurma imkanı elde ettiler. Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin kariyer gelişimine büyük katkı sağlıyor" diye konuştu. Doç. Dr. Murat Aslan, ayrıca NTV canlı yayına katılarak 3. Antalya Diplomasi Forumu’nu değerlendirdi.  

"Yitik Cennet Kadınlık" Programı Gerçekleştirildi Haber

"Yitik Cennet Kadınlık" Programı Gerçekleştirildi

HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Yava’nın yaptığı programa, HKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan ve Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, Genel Sekreter Ümit Şahnaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Ayla Yava: “Bir kadın olarak, kendi iç dünyamızı keşfedeceğimiz ve erkeklerin de bir kadının yolculuğuna eşlik edeceği anlamlı bir seyahate çıkacağız. Op. Dr. Ayşe Duman ve ekibine, kendimizi anlama konusunda bizi zaman yolculuğuna çıkaracakları için teşekkür ediyorum” dedi. Yitik Cennet Kadınlık adlı anlatı sanatını bilimsel verilerle, toplumsal analizlerle ve biyolojik ritmin rehberliğiyle birleştirerek kadınların bedensel yolculuğunu metaforlarla anlatan, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşe Duman; “Şairin dediği gibi kadınlar kurtaracak dünyayı, siz güzel kadınlar ama önce bir kendimizi kendimizden kurtarmamız lazım. Beden bilgeliğine dönmemiz gerekiyor. Kadın olmak, yaşamın tüm aşamalarında neşenin kaynağıdır. Unutulmamalıdır ki erkeklerin iyiliği, kadınların iyiliğinden geçer. Kadının bilgisi ve bilgeliği, erkeğe de olumlu etki yapacaktır. Kadınlar, doğumdan ölüme, yolculuktan varışa, baştan başa bir deneyim sürecine hakimdir. Bu süreç boyunca ihtiyaç duyduğu her şey, kadının içindedir. Çünkü kadının doğasında, yaşam yolculuğunu yönlendiren dört bilgelik yolu bulunmaktadır. Ayın dört evresi ve dört mevsimle bütünleşen kadının döngüsel ritminde, bu bilgelik yolları ona rehberlik eder, atacağı adımları fısıldar. Bedenin, ruhun ve bilimin dansı, kadınların güçlü birer birey olarak varoluşunu tamamlıyor” dedi. “Ruh-Beden-Zihin Bütünlüğünde Kadınlığın Keşfi” kitabının yazarı olan ve “Dikey Doğum Koltuğu” projesini geliştirerek gerek yurt içinde gerekse yurt dışında birçok ödüle layık görülen Op. Dr. Ayşe Duman, katılımcılara kadın bedeni, ruh ve zihin sağlığına dair önemli bilgiler aktardı. Programın sonunda, HKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kezban Bayramlar ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayla Yava, Op. Dr. Ayşe Duman’a hediye takdim etti.  

Geleceğin Hukukçularına Kariyer Tavsiyeleri Haber

Geleceğin Hukukçularına Kariyer Tavsiyeleri

HKÜ Hukuk Amfi ’de gerçekleştirilen programa HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, HKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Bozkurt, Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Veysel Görücü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Mesleğe adım atma sürecinde olan genç hukukçuların kariyerlerini etkin bir biçimde şekillendirebilmesi için kendi kariyer yolculuğundan örnekler veren ve avukatların çok yönlü olması gerektiğini vurgulayan Kalyon Enerji Baş Hukuk ve Uyum Müşaviri Av. Bahar Selma Vicdan, “İşimi çok severek yapıyorum. Hukukçu olmanın kişiye ayrı bir vizyon kattığını düşünüyorum. Hukuk konularını, araştırmayı ve çok çalışmayı her zaman sevdim. Hukuk çok onurlu bir meslek; lütfen siz de buna inanın ve her zaman işinizden keyif alın. Klişelere takılmayın, çünkü kendimizi, ülkemizi ve dünyamızı geliştirecek olan bizleriz” dedi. 2018 yılından itibaren Kalyon Holding bünyesinde Kalyon Enerji Baş Hukuk ve Uyum Müşaviri olarak görev yapmakta olan Av. Bahar Selma Vicdan, yurt içi ve yurt dışındaki eğitimlerinden elde ettiği deneyimleri, mesleki değeri, hukukun önemini, sunduğu fırsatları ve şirketin uyum müşavirliği departmanı hakkında bilgileri öğrencilere detaylarıyla aktardı. Programın sonunda, HKÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Bozkurt, Kalyon Enerji Baş Hukuk ve Uyum Müşaviri Av. Bahar Selma Vicdan'a plaket takdim etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.