Hava Durumu

#Kütüphane

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Kütüphane haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Kütüphane haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Şehidin İsmi Nizip'teki Kütüphanede Yaşatılacak Haber

Şehidin İsmi Nizip'teki Kütüphanede Yaşatılacak

İlçedeki Abdulhamit Han Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yer alan kütüphanenin yenilenmesi ve genişletilmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamdaki çalışmalara, 2022 yılında şehit düşen Şehit Teğmen Öztürkmen’in silah arkadaşları da katkıda bulundu. Piyade Teğmen Duabey Onur Öztürkmen’in adının verildiği kütüphane çalışmaların ardından hazır hale getirildi. Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, açılışta vatan için canını feda eden şehitlere minnettar olduklarını söyledi. Şehitlerin isimlerinin yaşatılmasının gelecek nesiller için önemine işaret eden Uğurlu, "Burada okuyarak ve öğrenerek vakit geçirecek olan öğrencilerimiz, aynı zamanda şehidimizi de yad etmiş olacak. Bu nedenle şehidimizin unutulmaması adına yapılan bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. Şehidin annesi Gülcan Öztürkmen ise kütüphanenin yapımında katkıda bulunanlara teşekkür etti. Oğlunun isminin verildiği kütüphaneden yeni nesillerin faydalanacak olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Öztürkmen, "Benim şehidim okumayı seven, vatanını, ülkesini seven bir insandı. İnşallah burada okuyacak çocuklarımız da onun gibi vatanına milletine sadık olurlar. Benim buradan anne ve babalardan bir isteğim olacak, ne olur evlatlarını güzel bir şekilde yetiştirsinler." diye konuştu. Baba Derde Öztürkmen de kütüphanede ülkeye faydalı nesillerin yetişmesi temennisinde bulundu. Açılışa Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Demir, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Özcan ile diğer ilgililer katıldı. 

24 saat açık kütüphane yoğun ilgi görüyor Haber

24 saat açık kütüphane yoğun ilgi görüyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep’te eğitim alanında bir ilke daha imza attı. Başkan Rıdvan Fadıloğlu öncülüğünde kısa sürede yapımı tamamlanan D.T. Şehitkamil Sahnesi içerisinde yer alan M. Sami Benli Kütüphanesi, Gaziantep’te 24 saat kesintisiz olarak öğrencilerin kullanımına açık tutuluyor. Hayata geçirdiği her projede talepleri göz önünde bulundurarak planlama yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, öğrencilerin talebi doğrultusunda istedikleri saat dilimlerinde akademik çalışmalarını gerçekleştirebilmelerine imkan sağladı. Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi içerisinde yer alan M. Sami Benli Kütüphanesi bin 300 metrekarelik ana kütüphane ve okuma salonu, 150 metrekarelik çocuk kütüphanesi, 150 metrekarelik gece kütüphanesi, 550 metrekarelik genç okuma salonu ve 150 metrekarelik seminer salonundan oluşuyor. Nitelikli ders çalışma ortamlarıyla öğrencilerin akademik başarılarına katkı sunacak M. Sami Benli Kütüphanesi’nden okul öncesi 4-6 yaş aralığındaki çocuklar da yararlanabilecek. M. Sami Benli Kütüphanesi’ni tercih eden öğrenciler, güvenli internet ortamında ders çalışma, ödev yapma ve araştırma imkanına da sahip oluyorlar. Akademik çalışmalar dışında Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler, kütüphanelerden üyelik sistemiyle faydalanıyor. “Burada her şey çok çok iyi düşünülmüş” Kütüphaneye ilişkin değerlendirmede bulunan İbrahim Ürkmez, “Hâkimlik Sınavı’na hazırlanıyorum. Bundan önceki süreçte de biz belediyenin Şehitkamil Sanat Merkezi içerisindeki kütüphaneyi kullanıyorduk. Burası açıldığı zaman burası bize oraya göre çok çok iyi oldu. Burada her şey çok çok iyi düşünülmüş. Yani cidden, hani her tarafın karanlık tutulup sadece masalara ışık konulması bizim dikkatimizin dağılmaması açısından çok önemli oldu. İkincisi de biz orada biraz ders saatlerinde sıkıntı çekiyorduk. Yani çünkü sabah belli bir açılma saati vardı, akşam belli bir kapılma saati vardı ama burada öyle bir durum yaşamıyoruz. 7/24 açık zaten. Bayağı da bir memnunuz. Ben, çalışanlardan çok çok memnunum. Yani hepsi bize karşı çok çok güzel yüzlüler. Şehitkamil Sanat Merkezi’nde de böyleydi. Bize, çok ilgililer” ifadelerini kullandı. “Gayet güzel, sessiz bir ortam var” Sunulan hizmetle ilgili değerlendirme yapan Haktan Saraçoğlu, “Belediyemizin sağladığı imkandan memnunum. 7/24 açık ve ders çalışmamız için gayet güzel, sessiz bir ortam var. İkramlar veriliyor. Su, çay, kahve, kek. Yani bunlar gerçekten güzel. Ücretsiz bir şekilde ders çalışıyorsunuz. Sessiz bir ortamda hem de güzel ikramlar var. Bunlar güzel gayet memnunuz, teşekkür ederiz belediyemiz” açıklamasını yaptı.

52 bin öğrenci ücretsiz faydalanıyor Haber

52 bin öğrenci ücretsiz faydalanıyor

Yaklaşık 65 bin kitabın bulunduğu ve her yaştan öğrencinin kullandığı kütüphanelerdeki tüm hizmetler ücretsiz veriliyor. Şehitkamil Belediyesi, nitelikli ders çalışma ortamlarıyla öğrencilerin akademik başarılarına katkı sunmayı sürdürüyor. 2022-2023 eğitim-öğretim dönemi içerisinde verilen hizmet, yaz aylarında da aralıksız devam ediyor. Okul öncesi 4-6 yaş aralığındaki çocuklara uygun ortam ve programlarla sunulan imkanlar, üst yaş sınırı olmadan her bireye sağlanıyor. Öğrenciler, akademik çalışmalar dışında; Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) gibi sınavlara da hazırlanıyor. Kütüphanelerden üyelik sistemiyle faydalanan öğrencilerin; ders çalışmaları, ödevlerini ve araştırmalarını yapmaları için kendilerine branş öğretmenleri tarafından destek veriliyor. Öğrenciler, güvenli internet ortamında ders çalışma ve ödev yapma imkanı buluyorlar. Öğrencilerin, fiziki ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, sosyal ilişkilerini geliştirmek adına kütüphaneler içerisinde satranç, masa tenisi gibi sportif ve ödüllü bilgi yarışmaları gibi sosyal etkinlikler de düzenleniyor. Öğrencilere yönelik periyodik olarak; kitap tahlilleri, söyleşi programları, sergiler, motivasyon-başarı seminerleri, okur-yazar buluşmaları ve değerler eğitimi gibi etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Böylelikle öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra kaliteli zaman geçirmelerine de olanak sunuluyor. Bu şekilde gayet güzel ilerliyoruz Kütüphane öğrencisi Rukiye Karadeniz, “KPSS öğrencisiyim, KPSS'ye çalışıyorum. Öncelikle neredeyse 2 yıldır bu kütüphaneye girip çalışıyorum. Kütüphanenin hem kaynak kitapları hem çalışma saatleri bizim için çok faydalı oluyor. Ayrıca öğretmenlerimiz de bize birçok anlamda destek veriyorlar. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimize ve belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

52 bin öğrenci yararlanıyor Haber

52 bin öğrenci yararlanıyor

Her yaştan öğrencinin kullandığı kütüphanelerdeki tüm imkanlar ücretsiz olarak sağlanıyor. Şehitkamil Belediyesi, ilçenin farklı noktalarına inşa ettiği kütüphanelerde nitelikli ders çalışma ortamlarıyla öğrencilerin akademik başarılarına katkı sunmaya devam ediyor. Kütüphanelerden üyelik sistemiyle faydalanan öğrencilerin; ders çalışmaları, ödevlerini ve araştırmalarını yapmaları için kendilerine branş öğretmenleri tarafından destek veriliyor. Öğrenciler, güvenli internet ortamında ders çalışma ve ödev yapma imkanı buluyorlar. Öğrencilerin, fiziki ve sosyal gelişimlerine yardımcı olmak, sosyal ilişkilerini geliştirmek adına kütüphaneler içerisinde satranç, masa tenisi gibi sportif ve ödüllü bilgi yarışmaları gibi sosyal etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Öğrencilere yönelik periyodik olarak; kitap tahlilleri, söyleşi programları, sergiler, motivasyon-başarı seminerleri, okur-yazar buluşmaları ve değerler eğitimi gibi etkinlikler de gerçekleştiriliyor. Böylelikle öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamanın yanı sıra kaliteli zaman geçirmelerine de imkan sunuluyor. İlkokuldan üniversite çağına kadar her yaştan öğrencinin akademik çalışmalar dışında; Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Liselere Geçiş Sistemi (LGS) gibi sınavlara Şehitkamil Belediyesine ait kütüphanelerde hazırlanan öğrenciler, tüm imkanlardan ücretsiz yararlanıyor. Bu şekilde gayet güzel ilerliyoruz Kütüphane öğrencisi Ayşe Çiftçi, sağlanan imkanlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Mezun senemdeyim. Geçen sene de buranın imkanlarından yararlanmıştım. Çok faydalı bulmuştum. Bu sene bana tekrar faydası olacağını düşündüm. Burada internet var. Mescidimiz var. Çay içme saatlerimiz var. Kahve içme saatlerimiz var. Ayrıca bahçemiz var. Bahçeye çıkıp arkadaşlarımızla birazcık mola verip tekrar derse devam edebiliyoruz. Gayet güzel, gayet verimli geçiyor. Kütüphanemizden memnunuz. Başımızda öğretmenlerimiz var. Bu şekilde gayet güzel ilerliyoruz. Sınavımıza çok az kaldı. İnşallah iyi şeyler başarabiliriz” dedi. Hocalarımız çok kaliteli Kütüphane öğrencisi Mehmet Karaküllah ise yaptığı değerlendirmede, “Yaklaşık olarak 3 yıldır YKS sürecinde çalışıyorum. 2 yıldır Mütercim Asım Gençlik Kütüphanesini kullanıyorum. Bu kütüphaneyle bir arkadaşımın tavsiyesiyle tanıştım. Sabahları ikram olarak çorba geliyor. Akşamları çorba geliyor. Bir de artı hocalarımız da çok kaliteli. Moralimiz bozuk olduğunda, bir şeye canımız sıkıldığında, bir şeye ihtiyacımız olduğunda bize destek veriliyor. Mütercim Asım Gençlik Kütüphanesinde sosyalleşmek çok kolay. İstediğiniz yaş grubundan insanları bulabiliyorsunuz. Kapasite çok geniş, çok büyük. Bu kütüphaneyi yaptığından dolayı Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.