Hava Durumu

#Oğuzeli Belediyesi

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Oğuzeli Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Oğuzeli Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

“Ne Yapıyorsak Oğuzeli İçin” Haber

“Ne Yapıyorsak Oğuzeli İçin”

“Örnek Bir Proje Olacak” “Gelecek Nesillere Daha Yaşanabilir Bir Oğuzeli Bırakacağız” Gerçekleşen yıkım programına Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Ak Parti İlçe Başkanı Hilmi Özbudak, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı. “Ne Yapıyorsak Oğuzeli İçin” Oğuzeli’nin girişini modern bir görünüme kavuşturmayı amaçladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sait Kılıç, “Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Oğuzeli bırakmayı amaçlıyoruz” dedi. Proje hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “'Canla Başla Oğuzeli' parolası ile çıktığımız bu kutlu yolculukta bir sözümüzü daha yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Oğuzeli Belediyesi ilçe merkezinin girişini modern bir görünüme kavuşturmak için Toplu Konut İdaresi’yle (TOKİ) büyük bir projeye imza atıyoruz. İlçe merkezinin çehresini değiştirecek olan proje 35 dönümlük ilçe girişini kapsıyor. Göreve geldiğimiz günden bu yana Oğuzeli’ndeki çarpık yapılaşma sorununun önüne geçmek için çok uğraş verdik. Bugün burada verdiğimiz mücadelenin ilk meyvesini topluyoruz. Ne yapıyorsak Oğuzeli için, sizler için yapıyoruz. Oğuzeli’nde yaşayan insanlara yakışır bir yaşam alanı oluşturmamız gerekiyor.  Burada yapılacak konutlar ferah şekilde olacak. Örnek bir proje olacak. Amacımız niyetimiz hayırdır. İnşallah sonumuz da hayır olur. Bu işe çomak sokmak isteyenlere de fırsat vermeyeceğiz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Oğuzeli bırakmayı amaçlıyoruz. Sizlerle birlikte ilçemizi yeniden imar edeceğiz” şeklinde konuştu.

Oğuzeli Hanımellere Proje Ödülü Haber

Oğuzeli Hanımellere Proje Ödülü

Oğuzeli Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Nar Hanım Ellerde Hayat Buluyor' Projesi, ‘En İyi Proje’ Ödülüne layık görüldü. Ödül Törenine ‘oğuzeli Nar Hanım Ellerde Hayat Buluyor Projesi’ Damga Vurdu. Oğuzeli Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Nar Hanım Ellerde Hayat Buluyor Projesi’nin bel kemiğinin kadınlar olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “bu proje ile hem Oğuzeli’nin coğrafi İşaretli yöresel ürünlerinin tanıtımını gerçekleştiriyoruz hem de ilçemizde yaşayan kadınlarımıza iş imkânı sunuyoruz” dedi. Başkan Kılıç, “Biz göreve geldiğimiz günden bu yana Üretken Belediyecilik anlayışını kendimize yol haritası olarak belirledik. Mezopotamya’nın bereketli topraklarında en güzel Nar’ın yetiştiği yerdeyiz. Burada Türkiye’nin birinci kalite Nar Ekşisini üretiyoruz. Bu çalışmalarımızda Kadınlarımızı, üreten yarınlarımızı ön plana çıkarmaya çalıştık. Başarılı olduğumuza inanıyoruz, bu ödülü de kadınlarımıza takdim edeceğiz. Kadın Girişimcilerimizi tebrik ediyoruz. Üreten bir belediyecilik anlayışıyla kadınlarımızın ürettiği ürünleri, 6.Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi’nde tanıtmak fırsatı bulduk. Aynı zamanda Oğuzeli Belediyesi olarak ödülümüzü aldık. Bundan sonraki süreçte de kadınlarımızı girişimci olmaları açısından destekleyeceğiz” dedi. 

Festival coşkusu Aşırtmalı Aba Güreşi ile sona erdi Haber

Festival coşkusu Aşırtmalı Aba Güreşi ile sona erdi

Zorlu karşılaşmalara sahne olan +90 kiloda Barış Güngür birinci oldu Oğuzeli Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali, 4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile sona erdi. Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde yapılan şampiyonada çim sahada kıyasıya bir mücadele yaşanırken, şampiyonayı takım klasmanında Gaziantep birinci bitirdi. Zorlu karşılaşmalara sahne olan +90 kilo baş pehlivanların mücadelesinde ise Gaziantep'ten Barış Güngür birinci oldu. Oğuzeli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali 6-7-8 Ekim tarihlerinde yapıldı. Konserden gastronomiye, nar hasadından ödül törenine ve spora kadar çeşitli etkinliklerle renkli görüntülere sahne olan festival, 4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile sona erdi. Takım klasmanında Gaziantep birinci oldu Oğuzeli ilçesinde yapılan 4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde müsabakalar oynandı. Çim sahada kıyasıya bir mücadele yaşanan şampiyonayı takım klasmanında Gaziantep takımı 150 puanla birinci bitirirken, Kahramanmaraş takımı 120 puanla ikinci ve Mersin takımı da 85 puanla üçüncü oldu. +90 kilo baş pehlivanların mücadelesinde Barış Güngür birinci oldu Zorlu karşılaşmaların olduğu +90 kilo baş pehlivanların mücadelelerinde ise birinci Gaziantep'ten Barış Güngür olurken, Mersin'den İsa Göçen ikinci, Kahramanmaraş'tan Enes Bandırma ise üçüncü oldu. Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde yapılan müsabakalarda dereceye girenlere çeşitli ödüllere ile madalya takdim edildi. "Hedefimiz kültürümüzü, sanatımız ve geleneksel sporumuzu yaşatmaktır" Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali, 4. Aşırtmalı Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile ilgili açıklamalarda bulunan Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, "Göreve geldiğimiz günden beri bu festivali ve güreşleri düzenliyoruz. Buradaki hedefimiz kültürümüzü, sanatımız ve geleneksel sporumuzu yaşatmaktır. Bu festivalle buradaki insanlarımızın yaşam kalitesini, buradaki ürünlerin katma değerini arttırmayı ve bunları Türkiye ile dünyaya tanıtmayı hedefledik. Bu organizasyonların yapılmasında bugüne kadar görev yapan valilerimizin, kaymakamlarımızın, başkanlarımızın katkıları oldu. En önemli gücü ise burada yaşayan halkımız verdi. Ben hemşerilerimin hepsine saygılarımı, sevgilerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bu güreşler, bu festivaller ebediyen yaşamaya ve gelecek kuşaklara aktarılmaya devam edecek" dedi. Oğuzeli ilçesi aba güreşi çim sahasında düzenlenen şampiyonaya Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Berk, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan İbrahim Türkiş, MHP Gaziantep İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, fedarasyon temsilcileri ile kent protokolü ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Oğuzeli’nde ikinci büyük festivali başlıyor Haber

Oğuzeli’nde ikinci büyük festivali başlıyor

Oğuzeli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali 6-7-8 Ekim tarihlerinde çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Festival Oğuzeli İlçe Stadyumunda gerçekleşecek. Gaziantep’in, GastroAntep Festivalinden sonraki en büyük festivali olma özelliğini taşıyan “Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali” başlıyor. Nar hasadının yapılacağı ve birbirinden ünlü sanatçıların sahne alacağı festival 6 Ekim’de başlayacak. Sanatçılar Ali Kınık ve Öykü Gürman konser verecek. Festivalin 3’üncü gününde ise Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası gerçekleştirilecek. Festivale Gaziantep dışından da çok sayıda katılımcı bekleniyor. Festival, Oğuzeli Belediyesi tarafından düzenleniyor. Bu yıl 13’üncüsü gerçekleşecek olan “Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali” üç gün sürecek. 6 Ekim Cuma günü nar hasadı ile açılışı yapılacak olan festival mehteran eşliğinde kortej yürüyüşü ile başlayacak. Ardından ünlü sanatçı Ali Kınık, sahnede en sevilen Türkülerini söyleyecek. Festivalin ikinci günü 7 Ekim Cumartesi ise sevilen sanatçı Öykü Gürman sahne alacak. EN İYİ NAR YETİŞTİREN ÇİFTÇİLER ÖDÜLLENDİRİLECEK “Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında Oğuzelili nar ve kurutmalık yetiştiricisi çiftçilerin katıldığı yarışmanın sonucu açıklanacak ve dereceye girenlere ödülleri verilecek. Festival hakkında bilgi veren Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, 6-7-8 Ekim tarihlerinde yapılacak “Geleneksel Nar, Yöresel Kurutmalık, Kültür ve Sanat Festivali” için tüm Gaziantep halkına çağrıda bulunarak vatandaşları festivale davet etti. Üç gün sürecek festivale katılımın ücretsiz olduğu bildirildi.

Deliklitepe Seyir Terası’na en iyi proje ödülü Haber

Deliklitepe Seyir Terası’na en iyi proje ödülü

Kayseri İl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda Oğuzeli Belediyesi’nin ödülü Yerel Yönetimler Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Oğuz tarafından Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’a takdim edildi. Gaziantep’te bir ilke imza attık Delikli Tepe Seyir Terası Projesi’ni ödülle taçlandırmanın mutluluğunu yaşadıklarının altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Bu ödül belediyemizin, Oğuzeli’nin tarihi ve kültürel mirasına ne kadar önem verdiği ve sahip çıktığını ispatlayan bir ödüldür” dedi. Başkan Kılıç konuşmasında “Marifet iltifata tabi derler yaptığımız çalışmaların takdir görmesi ve ödüllendirilmesi bizi ve çalışanlarımızı motive eden bir güç. Ben bu projemizde emeği geçen bize omuz veren herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu yaptığımız proje Türkiye’de örnek olabilecek bir proje. Ödüle layık görülen projemizde coğrafyamızın en yüksek tepesi olan Deliklitepe dediğimiz tarihi bir mekanımız var. Bu mekanımızda tarihi sporlarımız olan binicilik, okçuluk, piknik alanı ve seyir terası projemizin ana temasını oluşturuyor. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile Gaziantep’te bir ilke imza attık. Bu tesisimiz yüksek bir tepede olduğu için uçakların havalimanından iniş ve kalkışını çıplak gözle izleyebildiğiniz bir mekan. Aynı zamanda barak ovasını, iki sulama barajını izleyebileceğiniz bir mekan. Türkiye’de çok yere nasip olan bir lokasyonda yapılan bir proje oldu. Delikli Tepe Seyir Terası Projesini ödüle layık gören Yerel Yönetimler Dergisi’ne ve Jüri Heyetine şahsım ve Oğuzelili hemşerilerim adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.