Hava Durumu

#Okul

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Okul haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Okul haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Depremde Hasar Gören Okul Ve Kamu Binaları Haber

Depremde Hasar Gören Okul Ve Kamu Binaları

Gaziantep’in 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerin başında geldiğini ve ayakta kalan binaların kontrolünde çok hassas davranılması gerektiğini ifade eden Melih Meriç, “6 Şubat ve sonrasındaki depremlerin ardından ağır bir yıkım yaşandı. Gazi şehrimiz de diğer 10 ilimizle birlikte yara aldı. Birbirimize tutunarak yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. İşimizi gücümüzü, evlatlarımızın eğitimini yoluna koymak istiyoruz. Ama sadece bizim istememiz yetmiyor. Vatandaşımızın işlerinin yürütüldüğü kamu binalarının, çocuklarımızın gittiği okulların bina hasar durumu nedir, bilmemiz gerekir. İlgili kurum ve kuruluşlar maalesef şeffaf bir süreç yürütmüyorlar. Gaziantep halkının oylarıyla seçilen bir Milletvekili olarak şehrimizdeki kamu ve okul binalarının durumunu araştırmak, doğru bilgiye ulaşmak ve halkımızı bilgilendirmek öncelikli sorumluluğumuzdur.” dedi. Melih Meriç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yanıtlaması için şu soruları yöneltti: Gaziantep’te kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların, devlet ve özel okulların sayısı ilçe bazında nedir? Bunlardan kaçı 1998 deprem yönetmeliği öncesinde yapılmıştır?  Gaziantep’te kamu kurum ve kuruluşlarına ait binaların, devlet ve özel okulların kaçında 6 Şubat sonrasında deprem dayanıklılık testi yapılmıştır? Gaziantep’te deprem dayanıklılık testi yapılan kamu kurum ve kuruluşlarına ait binalardan kaçı için güçlendirme kararı çıkmıştır? Kaçı için boşaltma ve yıkım kararı alınmıştır? Gaziantep’te deprem dayanıklılık testi yapılan devlet okullarından kaçı için güçlendirme kararı çıkmıştır? Kaçı için boşaltma ve yıkım kararı alınmıştır? Gaziantep’te deprem dayanıklılık testi yapılan özel okullardan kaçı için güçlendirme kararı çıkmıştır? Kaçı için boşaltma ve yıkım kararı alınmıştır?

Okul değil para değirmeni Haber

Okul değil para değirmeni

Okul alışverişlerine zar zor yetişen veliler, her yıl olduğu gibi okullardan istenen temizlik ve güvenlik ücretleri ile karşı karşıya kaldı. İstenen ücretlere isyan eden veliler, ‘’Han eğitim ücretsizdi?’’ diye sordular. Gaziantep’te 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı ile birlikte velilerin çilesi de başladı. Kent genelinde her yıl olduğu gibi bu yılda velilerden talep edilen temizlik, güvenlik ücretleri, velileri canından bezdirdi. Yeni eğitim yılı nedeniyle yalnızca kırtasiye masraflarına binlerce TL para harcayan veliler, bir de okullardan istenen ücretlerle karşı karşıya. VELİLERDEN SERT TEPKİ Okul kitaplarının yetersiz kaldığını belirten öğretmenler ekstra ek kitap ücretleri istiyorlar bunun yanında okulun güvenlik ve temizlik ücretleri de işin içine girince veliler “Okul değil para değirmeni” diyerek sert tepki gösterdiler. BU NASIL BİR TİCARİ ZEKA Milli eğitimin denetimden önce velilerle görüşmesi gerektiğini söyleyen bir veli, “ABC’yi öğrenmemiş kızım için test parası istiyorlar. Bu nasıl bir ticari zeka? Milli eğitimin okulları denetlemesi değil. İlk önce öğrenci velileri ile görüşmesi lazım” ifadelerini kullandı SINIF GİDERLERİ ADI ALTINDA DA AYRI PARALAR İSTENİYOR Sınıf giderlerini toplanan kitap paralarından çıkarıldığını söyleyen bir veli, “350 TL kitap parası istiyorlar. Devlet kitapları ile ders yapılmıyor. Almazsak ne olur dediğimizde ise çocuğunuz derslerden geri kalır diye tehdit ediyorlar. Sınıf giderleri adı altında da ayrı paralar isteniyor” dedi. Fiyatlara yetişemeyen bir veli, “Bence en mantıklısı sanayiye göndermek servis 1.200 TL. 3 tane çocuk 3.600 TL. Günlük 3 dürüm 3 ayran 150 TL. Kırtasiye demiyorum. Vay halimize’’ dedi.

Öğrencilerin okul kıyafeti heyecanı Haber

Öğrencilerin okul kıyafeti heyecanı

Mağazalarda okul kıyafeti fiyatları ortalama 900 TL ile bin 200 TL arasında değişirken, okul kıyafeti almak için mağazaya gelen bir çocuğun 'haylazlık' planı ise tebessüm ettirdi. Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına saatler kala öğrenci ve velileri alışveriş heyecanı sardı, okul kıyafeti satan mağazalarda yoğunluk had safhaya çıktı. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi deprem bölgesi Gaziantep'te de 2023-2024 eğitim öğretim yılı öncesinde okul formaları satan mağazalara akın eden vatandaşlar, okula gidecek çocukları için yazlık, kışlık ve mevsimlik okul kıyafeti alışverişi yaptı. “Yaklaşık 15 bin öğrencinin talebine yetiştik” Okulların açılmasına saatler kala okul kıyafeti alışverişlerinde tatlı ve yoğun bir telaş olduğunu söyleyen mağaza sahibi Neşe Baharoğlu, şu ana kadar 15 bin öğrencinin talebine ulaştıklarını belirterek, “Bizim sektörümüz üretime Aralık ve Ocak aylarında başlar. Çünkü biz burada 90 okula hitap ediyoruz. Bu 90 okulun hazırlık sürecine belirttiğim tarihlerde başlamazsak yetiştirmemiz mümkün değil. Bu sene üretime depremden dolayı biraz geç başladık. Bu da üretimin biraz kısıtlı olmasına neden oldu. Normal üretimimizden yüzde 40 daha az üretebildik ama buna rağmen şu ana kadar yaklaşık 15 bin öğrencinin talebine yetiştik. İşimizi son ana bırakmak bizim tabiatımızda olan bir durum. Fakat bunun farklı sebepleri de var. Başka okula nakil bekleyen öğrenciler, şehrini değiştirmek zorunda kalan vatandaşlarımız var. Bu takım kişisel problemler de bu tür alışverişlerin son güne bırakılmasına ve ister istemez yoğunluğa neden olabiliyor” ifadelerini kullandı. “Öğrencilerin taleplerine yetişmek için çalışıyoruz” Okul kıyafeti fiyatlarından da bahseden Baharoğlu, "Okul kıyafetlerinde yüzde 50 fiyat artışı meydana geldi ve talep olarak geçen senenin yaklaşık yüzde 30 aşağısındayız. Ortalama bu yıl okul kıyafetimiz 900 TL ile bin 200 TL arasında çıkıyor. Bu fiyatlar sınıf kategorisine göre ve parça sayısına göre değişiklik gösteriyor. Geçen yıl ise ortalama en fazla 700 TL civarına çıkıyordu. Pandemi ve depremden dolayı öğrencilerimiz okuldan çok uzak kaldı. Bu sene okulların bizden ricası özellikle kıyafetleri eksik koymamamız ve fazla üretmemiz yönünde oldu. Gelen bu talepler ve son anda oluşan yoğunluk karşısında biz de elimizden geldiği kadar ürünlerimizi yetiştirmek için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. Çocuklarına okul kıyafetleri almak için mağazalara akın eden veliler ise ülkeye hayırlı evlatlar yetiştirmek için çabaladıklarını ve mutlu olduklarını belirterek, yeni eğitim öğretim dönemi için çocuklara başarılar diledi. Okul kıyafeti almak için mağazaya gelen çocuğun 'haylazlık' planı tebessüm ettirdi Öte yandan, okul kıyafeti almak için mağazaya gelen ve okulların açılacak olması nedeniyle heyecanlı olduğunu belirten 7 yaşındaki Mehmet Durakoğlugil'in okulda ne yapacağı ile ilgili soruya, "Haylazlık yapacağım" diye cevap vermesi ise duyanları tebessüm ettirdi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.