Hava Durumu

# Toki̇

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Toki̇ haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Toki̇ haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

17 bloktan oluşan deprem konutları teslime hazır Haber

17 bloktan oluşan deprem konutları teslime hazır

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde TOKİ'nin yaptığı 17 blok ve 399 daireden oluşan, teslime hazır hale getirilen sitede yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve spor sahaları bulunuyor. "Asrın felaketi" olarak nitelenen 6 Şubat'taki depremlerin yıkıma neden olduğu ilçede mart ayında temeli atılan, Değirmencik Mahallesi'ndeki deprem konutlarının yapımı tamamlandı. 12 Nisan'da örnek dairesi tamamlanan proje kapsamında 17 blokun iç ve dış işlemleri bitti. Dairelerde pencere, kapı, mutfak ve tuvalet ürünlerini takan ekipler, bina içlerinde ise asansörden merdiven korkuluklarına kadar bütün işlemleri kullanıma hazırladı. Yüzde 30'unu yeşil alanın oluşturduğu sitede, yürüyüş yolları, spor aletleri, basketbol sahası, çocuk oyun parkı, fitness salonu gibi alanların da yapımı tamamlandı. Site içinde bulunan yeşil alanda ise ilçenin toprak yapısına uygun yetişebilecek ağaçlar dikildi. TOKİ Uzmanı ve Yüksek İnşaat Mühendisi Ekrem Kabataş, mart ayında temeli atılan blokların tamamlandığını söyledi. Dairelerin vatandaşlara teslime hazır olduğunu anlatan Kabataş, şunları söyledi: "Projemizin yüzde 30'u yeşil alandan oluşuyor. İçerisinde fitness salonu, çocuk oyun alanları, koşu parkı, yürüyüş yolu bulunan güzel bir sosyal projedir. Şu an artık her şey tamamlandı ve güvenle oturulabilecek halde. Asansörlerin yeşil etiketleri alındı. Mutfak mobilyaları takıldı, seramik ve parke imalatları tamamlandı. Daire içlerinde bir ailenin ihtiyacını giderecek her şey bulunmakta. Her yer en iyi malzemelerle donatıldı." "Projede yeşil alana önem verildi" Kabataş, proje kapsamında vatandaşların rahat edebileceği her şeyin düşünüldüğünü ifade etti. Blokların 2+1 ve 3+1 dairelerden oluştuğunu belirten Kabataş, şunları kaydetti: "Projede yeşil alana önem verildi. Çok güzel bir oran bu. Yeşilin ne kadar önemli olduğunu gösteren bir proje ortaya çıktı. Alana bu bölgeye özgü ağaçlar dikildi. Özellikle bu bölgenin toprağı kullanıldı. Burası tam bir site. Ağaçlar için kullandığımız toprak bölgeye ait. Bölgede yetişen ağaçlar burada kullanılmaya çalışıldı. Her şey vatandaşımıza hazır hale getirildi." 

Deprem konutlarının 29 Ekim'de teslim edilmesi hedefleniyor Haber

Deprem konutlarının 29 Ekim'de teslim edilmesi hedefleniyor

Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül: "Gerçekten birinci sınıf malzeme kullanılmış her yönüyle çok kaliteli ve güvenli bir konut inşasını yerinde görmekten büyük mutluluk duyuyorum" Gül, beraberinde Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile TOKİ'nin, İslahiye'deki deprem konutlarında tamamlanan örnek dairesinde incelemelerde bulundu. Gül, gazetecilere, deprem konutlarında inşa çalışmalarının hızla sürdüğünü belirtti. Örnek daireyi beğendiklerini dile getiren Gül, şunları kaydetti: "Gerçekten birinci sınıf malzeme kullanılmış her yönüyle çok kaliteli ve güvenli bir konut inşasını yerinde görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Konutlar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetişecek. Burada 402 konutumuz, inşallah belirlenen sürenin de öncesinde de teslim edilecek. Cumhurbaşkanımız 'Vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde kendi evlerine yerleştireceğiz.' diye paylaşmıştı. Bugün bunun neticelerini görüyoruz. Cumhurbaşkanımız 11 ildeki çalışmaların her aşamasını takip ediyor." İş yerlerindeki inşaat da sürüyor Protokol üyeleri, daha sonra İslahiye'de yapımı süren kalıcı iş yerleri projesini de inceledi. Burada açıklamada bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Esnafın yanında olduklarını aktaran Gül, şöyle devam etti: "İslahiye'de toplamda 160 dükkanın yeri belli oldu ve şu an bunların ilk etabı tamamlandı. İnşallah pazartesi günü kuraları çekilecek ve esnaf da dükkanına kavuşmuş olacak. Tamamı ise 1 ay içerisinde teslim edilmiş olacak. Bu dükkanların dışında ayrıca küçük sanayi sitesi var. Orada da 200 dükkan yapılıyor. Bu dükkanlar tamamlandığında depremde iş yeri zarar gören herkes dükkanına kavuşmuş olacak. İslahiye ve Nurdağı'nda yapılan dükkanlar geçici değil, çelikten yapılan kalıcı dükkanlardır." Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de depremlerin ardından hızla iyileşme sürecinin başladığını söyledi. Devletin hızlı şekilde yaraları sardığını anlatan Şahin, "En büyük örneği burada yapılan çalışmalardır. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak da bu ekibin lojistik bir parçasıyız. Milletin emrinde ve hizmetindeyiz. Hem altyapıyı hem de çevre düzenlemesini sağlıyoruz." diye konuştu.  

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.