Hava Durumu

#Türkiye Basketbol Federasyonu

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Türkiye Basketbol Federasyonu haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Türkiye Basketbol Federasyonu haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Altyapıda 13 Farklı Takıma Dev Yatırım Haber

Altyapıda 13 Farklı Takıma Dev Yatırım

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun organize ettiği altyapı liglerinde, en üst yaş grubundan en küçük yaş gruplarına kadar 13 farkı takımla parke üzerinde yerini alan Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, spor akademilerinde yetişen yıldızlara, takım kadrolarında geniş yer veriyor. Gaziantep’in basketbol üssü olarak ifade edilen tesislerde, yıl boyunca gerçekleştirilen çalışmalar sonrasında parke üzerinde yerini alan potanın dev adamları ve potanın perileri, özel okullardan aldıkları sporcu burslarıyla bir yandan akademik yaşamlarını sürdürürken bir diğer yandan da profesyonel liglerde yarışmacı olmaya hayalleri için önemi bir adım atıyorlar. Potada ihtisaslaşma hamlesi başarıyı getirdi Şehitkamil Belediyesi Basketbol Akademileri faaliyetleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, potada ihtisaslaşma hamlesinin başarıyı beraberinde getirdiğini belirtti. Başkan Fadıloğlu, “Atatürk Kültür ve Spor Merkezimiz ve İbrahimli Spor Merkezimiz basketbol adına adeta bir fabrika gibi faaliyet gösteriyor. Müsabakalar, sabahın erken saatlerinde başlayıp, gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam ediyor. Yarışmacı takımlar, basketbol akademisi faaliyetleri, şenlikler ile potada mesai neredeyse hiç bitmiyor. Bu çalışmalar ve büyük emekler bir yandan sportif başarıları beraberinde getirirken bir diğer yandan gençlerimizin hayallerine koşmasına da imkan sağlıyor. İhtisaslaşma hamlemiz ile gelen başarılara her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu konuda kıymetli emekleri olan tüm teknik ekibimize ve idari arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Potada U12 yaş grubunda 4 kupa Haber

Potada U12 yaş grubunda 4 kupa

Şehitkamil Belediye Spor Kulübü, Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği tarafından organize edilen U12 Kategorisi İl Birinciliği Müsabakalarını, şampiyonlukla taçlanan 4 kupayla tamamlandı.Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Basketbol Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği organizasyonunda gerçekleştirilen Kulüpler Arası U12 Kategorisi Basketbol İl Birinciliği Müsabakalarında, Şehitkamil Belediye Spor Kulübü sezonu 4 kupayla tamamladı. 2022-2023 sezonunda, erkekler kategorisini şampiyonlukla tamamlayan yeşil-siyahlı kulübün B Takımı ise 4.’lük kupasının sahibi oldu. Kızlar kategorisinde ise 2 takımıyla ödül kürsüsü sevinci yaşayan Şehitkamilli sporcular, gelecek yıllar için şampiyonlukların en büyük adayı olduklarının sinyallerini verdiler. Parkede önümüzdeki 8 yılın takımları hazır Basketbol altyapısında üst üste gelen başarıların ardından değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, potanın dev adamlarını ve perilerini kutladı. Başkan Fadıloğlu, açıklamasında şu sözleri kaydetti: “Basketbol Akademimizde oluşturduğumuz sporcu gelişim modeliyle önümüzdeki 8 yılın yarışmacı takımları hem kızlar hem de erkekler kategorisinde hazır durumda. Bu sezonu özellikle alt yaş gruplarında başarıyla tamamlayan ve sezonu şampiyonlukla taçlandıran tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi yürekten kutluyorum. U10 yaş grubundan başlayarak U18 yaş grubuna kadar, her kategoride en az 2 takımla müsabık faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu da 500’ün üzerinde bir yarışmacı sporcu havuzunun oluşmasını sağlıyor. Yaz ve kış spor akademilerimizde, temel eğitim gruplarında eğitim gören sporcularımızı da değerlendirdiğimizde, bu sayı her yıl 2 bin kişinin üzerine çıkıyor. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm antrenörlerimize ve evlatlarını bizlere emanet eden değerli sporcu velilerimize teşekkür ediyorum.”

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.