Hava Durumu

#Zafer Partisi

Gaziantep Ekspres Gazetesi - Zafer Partisi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Zafer Partisi haber sayfasında canlı gelişmelerle ulaşabilirsiniz.

Gaziantep'te 5'inci Parti Olmayı Başardık Haber

Gaziantep'te 5'inci Parti Olmayı Başardık

Seçim sonrası değerlendirmelerde bulunan Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Pamuk, "Her anlamda çok zorlu bir seçim süreci yaşadık. Bir yandan devletin tüm imkanlarını kullanan AKP, diğer yandan da devlet yardımı dahil bir çok kaynaktan beslenen 'sarı muhalefet' partileri ile yarıştık.  Seçim çalışmalarımız boyunca afişlerimiz, pankartlarımız çalındı. Açık hava ilan-reklam alanlarında bizlere ücret karşılığı dahi yer verilmedi. Ama her yer Fatma Şahin'in reklamları ile dolduruldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adını, Fatma Şahin'in seçim çalışmaları için kılıf olarak kullandı. Zaman zaman engellemelerle karşılaştık. Ama yılmadık ve halkın umudu Zafer Partisi olarak sahada gür sesimizle yer aldık" dedi. Gaziantep'te kısmen stratejik, kısmen partizanlık, kısmen de gönüllük esasına dayalı bir oy kullanma süreci yaşandığını ifade eden Pamuk, şunları söyledi:  "Zafer Partisi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Adayı olarak ben 25 bin 656 oy aldım.  Diğer ilçe adayları ile partimiz 41 bin 204 oy aldı. Zafer Partisi, Türkiye geneli 81 il içinde 7'nci, 20 bin üzeri oy alan İller içinde ise 4'üncü sıraya yerleşti. Zafer Partisi Türkiye genelinde yüzde 1.70 oranında oy alırken, Gaziantep'te yüzde 2,56 oy alarak Türkiye ortalamasından yaklaşık 1 puan kadar yukarıda başarı sağlamıştır.   Sonuç olarak Gaziantep içerisinde, CHP, AKP, YRP ve DEM’den sonra Zafer Partisi olarak 5'inci parti olarak İYİ, SAADET ve HÜDA PAR gibi 24 partiyi geride bırakmayı başardık. 23 bin 686 oy ile 29 aday içerisinde, gerimizde kalan 20 partinin aldığı oyu Mehmet Pamuk olarak tek başıma aldım."  

Yerel Seçimde Anket Yarışları Haber

Yerel Seçimde Anket Yarışları

Ankette AK Parti GBB Başkan Adayı Fatma Şahin’in oy oranı yüzde 52 olurken, CHP Adayı Muzaffer Ertürk’ün oyu ise yüzde 20’de kaldı. Anket sonuçları, Gaziantep’te muhalefet partilerinin her seçimde olduğu gibi Yerel Seçimlerde de varlık göstermediğinin göstergesi oldu. 20 Şubat 2024 resmi aday müracaatları sonrası başlayan MAK Danışmanlık 30 Büyükşehir Belediye Başkanlığı Seçimi Araştırması saha çalışmasını tamamladı. MAK Danışmanlık tarafından 30 Büyükşehir'de gerçekleştirilen ve yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan anketlerde siyasi partilerin Büyükşehir Belediye Başkan Adayları soruldu. Ankete 1360 Kişi Katıldı MAK Danışmanlık tarafından Gaziantep'te de Büyükşehir Belediye Başkan Adayları soruldu. Kentte 1360 kişi ile yapılan yüz yüze görüşmelerde, "Önümüzdeki Yerel Seçimlerde aşağıda ismi ve partisi yazılı hangi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayına oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi. Adaylar Tartıya Çıktı Ankette AK Parti GBB Adayı Fatma Şahin, CHP GBB Adayı Muzaffer Ertürk, İYİ Parti GBB Adayı Yaşar Sağlam, Zafer Partisi adayı Mehmet Pamuk, DEM Parti Adayı Selman Tutumlu, Yeniden Refah Partisi Adayı Şükrü Yılmaz, Saadet Partisi Adayı Ahmet Cengiz, DEVA Partisi Adayı Ekrem Kurt ve diğer adaylar soruldu. Şahin’in Oy Oranı Yüzde 52 oldu Ankette katılımcıların yüzde 52'sinin tercihi Fatma Şahin oldu. Şahin'i yüzde 20 ile CHP Adayı Muzaffer Ertürk, yüzde 8 ile DEM Parti Adayı Selman Tutumlu, yüzde 5 oy oranı ile İYİ Parti Adayı Yaşar Sağlam takip etti. Kararsızlar Fazla Yeniden Refah Partisi Adayı Şükrü Yılmaz yüzde 3, Saadet Partisi Adayı Ahmet Cengiz yüzde 2, Zafer Partisi Adayı Mehmet Pamuk yüzde 3, DEVA Partisi Adayı Ekrem Kurt yüzde 1 ve diğer adaylar yüzde 1 oy aldı. Kararsızların oranı ise yüzde 5 oldu.   Gaziantep’te Rüzgâr Tersine Döner Mi? Söz konusu anketin, adayların ilk açıklandığı günlerde yapılmış olması önemli bir kıstas. MAK Danışmanlık, bu nedenle seçimin son günlerine yaklaşılırken yeni bir çalışma yapacaklarını açıkladı. Öte yandan Gaziantep ile ilgili ortaya çıkan veriler ise şaşırtmadı. Geçmiş yıllara göre, krizler, aday belirleme sürecinde yaşanan zorluklar, istifalar nedeniyle güçlük yaşayan Muhalefet partilerinin Gaziantep’te alacakları oy oranlarında büyük değişim yaşanmayacağı konuşuluyor.

“Şimşek’in gelişi, yüksek faiz demek” Haber

“Şimşek’in gelişi, yüksek faiz demek”

Pamuk, “Mehmet Şimşek’in göreve gelmesi faizlerin Ağustos ayında yüzde 25’e çıkması anlamına geliyor.”dedi. Mehmet Şimşek’in göreve gelmesi, daha hızlı bir para birimi kaybı olduğunu dile getiren, Zafer Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mehmet Pamuk, “Türkiye ekonomisini yakından izleyen yabancı yatırım bankaları Mehmet Şimşek’in göreve gelmesi sonrası öngörülerini, yayımladıkları raporlarla kamuoyunun bilgisine sunuyorlar. Bize göre bu raporlar içinde ön plana çıkan ABD’li Morgan Stanley’nin raporu oldu. Bu rapora göre, Mehmet Şimşek’in göreve gelmesi, daha hızlı bir para birimi kaybı ve daha yüksek bir politika faizi anlamına geliyor. Bu kapsamda politika faizlerinin 22 Haziran’daki toplantıda %20’ye, Ağustos toplantısında ise %25’e yükseltilmesi öngörülüyor. Bu artış 11.50 baz puanlık yüksek bir artış olmasına rağmen, %35 civarında olan cari mevduat ve kredi fiyatlandırmasının altında kalacak. Diğer bir ifadeyle negatif reel politika faiz oranı devam edecek” dedi. Bu sene sonu dolar kurunun 28 lira civarında olacağı tahmin edildiğini söyleyen Pamuk, “Türk Lirasında değer kaybı ve finansal koşullarda sıkılaştırma beklenmekle birlikte geçen hafta olduğu gibi sert bir değer kaybı beklenmediğini sene sonu dolar kurunun 28 lira civarında olacağı tahmin ediliyor. Raporda ayrıca kur ayarlama hızının önemli bir politika tercihi olacağını ve kontrollü bir ayarlamanın cari dengeyi destekleyebilecek, döviz girişlerinde ve rezervlerde daha hızlı bir toparlanma sağlayabileceği iddiasında bulunuyorlar. Ancak bunun bedelinin de başlangıçta daha yüksek bir enflasyon anlamına geleceğini de eklemişler” dedi.  Pamuk, “Yeni hükümet tarafından uluslararası yatırımcılara “değişim” mesajı verilmesine rağmen, bazı kurumlarda bu filmin daha önce görüldüğü havası yaygın bir görüş.   “Erdoğanizm” saltanatı, yabancı yatırımcıların ekonomik değişim mesajlarına temkinli yaklaşmalarına neden oluyor. Genel olarak ortak düşünce, Erdoğan’ın ortodoks bir politika duruşu sergilemesi gerektiği ancak işler düzeldikten sonra son 20 yıldır görüldüğü gibi eski davranışına geri dönme riskinin olduğunu belirtiyorlar.” Dedi.

Büyükşehir’e resmi araç tepkisi Haber

Büyükşehir’e resmi araç tepkisi

Gaziantep'te, 14 Mayıs tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde partilerin seçim yarışı hız kazanırken, Zafer Partisi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Zafer Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Pamuk, Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışanlarının, resmi plakalı vinç ile kent merkezinde AK Parti bayrakları astığı görüntüleri paylaştı. Görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Zafer Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Pamuk, çok sert tepki gösterdi. Maarif Kavşağı'nda  Zafer Partisi İl Başkanlığı'nın önünde Atatürk Anıtı'nın bulunduğu alanda  27 ABR 250 resimli plakalı vinç aracıyla AK Parti bayrakları itfaiye çalışanlarınca asılırken, o anları görüntüleyen ve sosyal medya hesabından paylaşan Zafer Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Pamuk, "Belediyenin resmi aracı, AK Parti'nin bayraklarını asıyor. Ve Zafer Partisi'nin bayraklarının üstünü bayraklarla örtüyorlar. Gaziantep'te AK Parti'nin kapatmadığı cadde, sokak yok. Burada da böyle ezici olarak hareket ediyor arkadaşlar. Büyükşehir Belediyesi'nin bu yaptığı çok ayıp. Burası benim ofisimin ve parti binamızın etrafı. Bizim bayraklarımızın üstüne bayrak asmaya utanmıyor musunuz? Nasıl bir adaletse belediyenin tüm hizmetleri AK Parti için kullanılıyor" dedi.   Resmi araç ve çalışanların seçim çakışmalarında kullanımının yasak olduğunu belirten Pamuk, bu durumu yargıya taşıyarak, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Düztepe’de Kılıçdaroğlu kıl payı önde Haber

Düztepe’de Kılıçdaroğlu kıl payı önde

14 Mayıs seçimleri için sahaya inen ekiplerinin ilk durağı Düztepe oldu. Düztepe’de vatandaşlarla görüşen arkadaşlarımız, mahallenin nabzını tuttu. 14 Mayıs’ta Düztepe’de kıyasıya mücadele olacak gibi görünüyor.  14 Mayıs seçimleri öncesi Ekspres Gazetesi ekipleri de sahaya indi. Ekibimiz seçim sürecinde mahallelerde vatandaşın nabzını tutacak, mahallelerin sıkıntılarını gündeme getirecek. Yaygın anket şirketleri Türkiye genelinde 3 bin görüşme ile Türkiye sonuçlarını tahmin ederken, Ekspres ekibi Gaziantep’te 10 mahallede 3 bin kişi ile görüşerek, vatandaşın nabzını ortaya koyacak.  KILIÇDAROĞLU KILPAYI ÖNDE Ekspres ekiplerinin seçim çalışması kapsamında ilk durağı Düztepe semti oldu. Çamlık Parkı ve mahalle içerisinde vatandaşlarla görüşen arkadaşlarımızın çalışmasına göre; Düztepe’de Cumhurbaşkanlığı için Kemal Kılıçdaroğlu kıl payı önde görünüyor. Kılıçdaroğlu için yüzde 48’lik bir destek yorumu gelirken, görüşülenlerin yüzde 47’si de oyunun Erdoğan’a olduğunu dile getirdi. Muharrem İnce yüzde 3, Sinan Oğan ise yüzde 2’lik destek aldı. DÜZTEPE’DE HER PARTİYE DESTEK VAR Düztepe’de 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimler için her partiye destek açıklamaları alındı. Genel seçimler için CHP, Düztepe’de yüzde 38’lik oran ile birinci parti olarak görünüyor. İkinci sıradaki Ak Parti’nin ise oy oranı yüzde 34. Düztepe’de üçüncü sırada ise kararsızlar var. Yüzde 11’lik bir kesim, genel seçimler için kararsız olduğunu dile getirdi.  Düztepe’de MHP’ye yüzde 5, Yeşil Sol Parti’ye yüzde 3, İyi Parti’ye yüzde 2, BBP’ye ise yüzde 1’lik destek çıktı. Yüzde 4’lük bir kesim ise oy kullanmaya gitmeyeceğini dile getirdi. Ekiplerimizin çalışmasına göre Düztepe’de 14 Mayıs’a kadar partilerin performansı sonucu belirleyecek. (E.KAVCI) 

Sokaklar şenlendi… Haber

Sokaklar şenlendi…

Seçim hazırlıklarını devam ettiren partiler çalışmalarını sokağa taşıdı.  Balıklı Meydanı’nda kurulan stant başında üye ve vatandaşlarla sohbet eden, sorunlarını dinleyen Zafer Partisi Milletvekili Adayı İbrahim Avcı yerel siyasetteki çalışmalarından bahsetti. Memleket Partisi Milletvekili Adayı Cevdet Güdücü de üye standında genç partililerle birlikte çalışarak partisine destek olurken vaatlerini anlattı.  Zafer Partisi Milletvekili Adayı İbrahim Avcı “Çalışmalarımız iyi gidiyor. Esnaf ve vatandaşlarımıza ziyaretlerde bulunarak kendimizi ve partimizi tanıtmaya çalışıyoruz.’’ Dedi ve ‘’Kalealtında sahur programlarımız devam ediyor. Tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.’’ şeklinde konuştu. İmza Kampanyası Başladı  Olumsuz bir dönüş almadıklarını belirten Avcı ‘’Sandık görevlisi ve üye kaydı olarak yoğun bir talep alıyoruz. Ancak stantlarımızda sadece üye kaydı değil, mültecilerin ülkelerine gönderilmesi için de imza topluyoruz. Mültecilerin gönderilmesi ekonomimize çok iyi gelecek. Kiralar azalacak, iş imkânları artacak ve gıdaya talep azaldığı için fiyatlar düşecek’’ dedi.  Vekil adayı İbrahim Avcı ATA ittifakının ilk ve en büyük vaadi için ‘’Yoğun bir geri dönüş alıyoruz. Tüm Zafer Partisi stantlarında, tüm vatandaşlarımız imza verebilir.’’ Dedi.  Memleket Tarıma Yöneldi Memleket Partisi Milletvekili Adayı Cevdet Güdücü de üye standında genç partililerle birlikte çalışarak partisine destek olurken vaatlerinden bahsetti.  ‘’Tarımsal ekonomiyi destekleyerek hayvancılıkla uğraşan ve çiftçi vatandaşlarımıza destek olacağız. Esad ile iletişime geçip bir komisyon kurarak mültecileri göndermek istiyoruz’’ dedi. ‘’ Sonrasında adım adım projelerimiz var.’’ Diyerek ‘’İnşallah hep birlikte başaracağız. Artık yeni bir yüz var. Muharrem İnce var. Hep birlikte başaracağımıza inanıyorum.’’ Diye ekledi. Etkinliklerinden bahseden Güdücü ‘’Esnaf ve pazar yerlerine ziyaretlerimiz ve stant çalışmalarımız oluyor. Kent genelinde 8- 10 ekibimiz eş zamanlı olarak çalışıyor.’’ Dedi. ‘’ Geri dönüşlerimiz ve üye kayıtlarımız çok iyi. 10 kişiyle görüşüyorsak 5’i bizi desteklediğini söylüyor’’ diyerek en çok üye kaydına sahip olduklarını iddia etti.  (M.TÜRKMEN)

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.