Yeni Parti’nin 18 Ekim Pazar günü yapılacak il başkanlığı önseçimine adaylığını ilk açıklayan isim olan Harun Reşit Yücel, ilk günden bu yana örgütten yana tavrı ve söylemleri ile dikkat çekiyor, takdir topluyor. Yücel, kadın ve gençlere yönelik söylemleri ile dikkat çeken Yücel, kongre öncesi proje ve vaatlerini anlatmaya devam ediyor. Kadın ve gençlerin Yeni Parti’de daha faal olması için çalışacağını belirten Yücel, “Gençlerimizin ve kadınlarımızın partimizin karar mekanizmalarında daha aktif rol alması için ilk günden itibaren çalışmalara başlayacağım. Genel seçimlerde milletvekili sıralamasında ilk sıraya kadın aday gösterilmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım. Bunu şimdiden bütün partililerime söz veriyorum.” şeklinde konuştu.

*Eski zihniyetle yenilenme olmaz*

Numan Kurtulmuş, Şahinbey Millet Camii’nde vatandaşlarla buluştu
Numan Kurtulmuş, Şahinbey Millet Camii’nde vatandaşlarla buluştu
İçeriği Görüntüle

Kurucu il başkanı Erhan Deniz Güngen’in seçimde kullandığı “Yeniler kazanacak” sloganına da değinen Harun Yücel, “ Sayın Güngen, sanırım kendisini yeni olarak nitelendiriyor. Halbuki kendisi eski zihniyeti temsil eden, belirli zümrelerin parti içi egemenlik hedeflerine yönelik çalışmak için atanmış bir il başkanıdır.
Milletvekili gölgesinde siyaset yapan il başkanından yenilenme çıkmaz. Sayın Güngen, doğru söylüyor; Yeniler Kazanacak. Kendisinin temsil ettiği eski düzene karşı, kadın ve gençlerin aktif rol oynadığı, parti örgütünün sözünün dinlendiği yenilenme hareketi kazanacak. Ancak o kazananların arasında Erhan Deniz Güngen ve temsil ettiği anlayış olmayacak.” şeklinde konuştu.

*Örgüt iradesini egemen kılalım*

Partililere de seslenen Harun Yücel, “Partimizde örgütümüzün iradesini egemen kılacak, kişisel menfaatler için partide rol kapmaya çalışanlara müsaade etmeyecek bir yönetim oluşturalım. 18 Ekim’de partimizin iktidar yolculuğuna katkı sunmak için sandıklara gidelim. Örgütümüzün iradesini partimizde egemen kılalım.” dedi.

Kaynak: Haber merkezi