Gazetemize gelen bir ihbar üzerine bir konser organizasyonu firmasının, şehirdeki sağlık kabinlerine el altından serum ve ilaç sattığını ortaya çıkardı. İl Sağlık Müdürlüğü, bilgilendirmemiz sonrası yaptığı denetlemede sağlıksız koşullarda saklanan ilaçları tespit etti. Konu savcılığa intikal ettirildi.
Ekipler, sağlıksız durumu tutanak altına aldı
Gaziantep’te bir iş hanında konser organizasyon firması olarak faaliyet gösteren bir işletmenin, şehirdeki bazı sağlık kabinlerine el altından serum ve ilaç sattığı iddiası, gazetemizin haber merkezine ihbar edildi. Gelen ihbar ile ilgili bilgilendirdiğimiz İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları baskınla adreste sağlıksız koşullarda saklanan serum ve ilaçları tespit etti. Ekiplerin tuttuğu tutanak ve belgeler savcılığa intikal ettirildi. Bundan sonraki süreçte savcının talebine göre adli soruşturmanın başlatılması bekleniyor.
Satılan ilaçlar ve alan sağlık kabinleri ne olacak?
İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yetkilerinde olmadığı için ilaçlara el koymadığını belirtirken, şimdi bu ilaçların ne olacağı merak ediliyor. İşletmenin Gaziantep’te bazı sağlık kabinlerine de bu ilaçları sattığı söylenirken, bu duruma acil müdahale edilmesi gerektiği dile getiriliyor. Uzmanlar, “Bu firmanın hangi sağlık kabinlerine satış yaptığı tespit edilmeli ve gereken yaptırımlar uygulanmalıdır. Konu insan sağlığı olduğu için ivedilikle işlem yapılmalıdır. Tespit edilen ilaçlara da el konulup imha edilmelidir.” bilgisini paylaştılar.