Adnan Ünverdi, ‘’Gaziantep sanayisinin öncülerinden, örnek bir sanayici ve hayırsever bir insan olan merhum Naci Topçuoğlu’nu aramızdan ayrılışının 17. yılında rahmet ve saygıyla anıyoruz. Gaziantep Sanayi Odası’na uzun yıllar emek vermiş, Meclis Başkanlığımızı yürütmüş ve hem Gaziantep’in hem de ülkemizin sanayi alanında kalkınmasına büyük katkılarda bulunmuştur’’ dedi.
Naci Topçuoğlu’nun sadece sanayideki başarılarıyla değil, eğitime verdiği destekle de genç nesillerin yolunu aydınlattığını belirten Ünverdi, şunları kaydetti: ‘’Özellikle gençlerimizin nitelikli eğitim alabilmesi adına hayata geçirdiği projeler, kurduğu eğitim kurumları ve kazandırdığı eserlerle bugün hâlâ hafızalarda yerini korumakta, binlerce insana dokunmaya devam etmektedir.
Gaziantep Sanayi Odası olarak, merhum başkanımızın aziz hatırasını daima yaşatacak; onun vizyonundan ilham almaya devam edeceğiz. Bu vesileyle merhum Naci Topçuoğlu’na Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”
Ünverdi, merhum Naci Topçuoğlu'nun, yarın saat 11:00'de Gaziantep Asri Mezarlıkta yer alan mezarı başında düzenlenecek anma töreni ile anılacağını belirtti.
Naci Topçuoğlu
1941 yılında Kilis'te doğan Naci Topçuoğlu, İlköğretimini Kilis'te tamamladı. Daha sonra babası Merhum Mustafa Topçuoğlu ile birlikte Gaziantep'e geldi. Orta öğrenimini yaptıktan sonra, Gaziantep Ticaret Lisesi'nden mezun oldu. Ankara Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesini bitirdi. Üniversite'yi bitirdikten sonra Van'da yedek subay olarak vatani görevini yaptı. 1967 yılında abisi Ali Topçuoğlu ile birlikte Topçuoğlu otomotivi kurdu. Şıhcan Caddesi'ndeki Topçuoğlu otomotiv olarak Fiat Traktör, Kamyon ve Otobüs ile yedek parça satıcılığı yaptı. 1976 yılında Gaziantep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'nde 3 bin metrekarelik alanda 40 işçisiyle birlikte sanayiciliğe başladı. 1979 yılında Gülsan Sentetik Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş. yi kurdu. Kuruluşundan itibaren, Gülsan Holding bünyesinde bulunan, Gülsan Sentetik, Gül Enerji, Kaşmir Halı, Gülteks ve Gülpa A.Ş. Şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı.
Naci Topçuoğlu için bütün şirketlerdeki en büyük öncelik teknolojik alanlardaki yeniliklerdi. Dünyanın birçok ülkesinde alanıyla ilgili fuarları ziyaret eder, yeni teknolojilerin Gaziantep’teki tesislerinde yer almasını sağlar, bu çalışmalarıyla da Gaziantep sanayicilerine büyük örnek teşkil ederdi. Naci Topçuoğlu’nun bu hayallerinin gerçekleşmesi aslında Gaziantep sanayisinin eski teknolojilerden de kurtulması ve yeni teknolojilere kavuşmasının önünü açmıştır. Gaziantepli sanayicilerin en önemli sorunları arasında yer alan kalifiye insan iş gücü sorununun çözümü içinde büyük gayretler gösteren Merhum Naci Topçuoğlu bugün kendi adıyla anılan GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu’nun temelini dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte attı. Bugün binlerce öğrencinin geleceğine yön veren Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu alanında Türkiye’de örnek bir okul haline geldi. Gaziantep Sanayi Odası’nın kurucuları arasında yer alan ve 10 yıl süreyle GSO Meclis Başkanlığı görevini yürüten merhum Naci Topçuoğlu geçirdiği kalp krizi sonucunda 11 Mayıs 2008 yılında vefat etti.