Gaziantep Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde kaydedildiği ileri sürülen görüntüler pes dedirtti.  Acil serviste kaydedilen görüntüde, hastaneye gelen hastalara müdahale amacıyla kullanılan tıbbi ürünlerin yerlere atıldığı, temizlenmediği görüldü. Hijyenden uzak, sağlık yönünden sakıncalı olan bu durum vatandaşların da tepkisine neden oldu.

 

 

TEMİZLİK GÖREVLİLERİ ÇALIŞMIYOR İDDİASI

Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan bir vatandaş, Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi’nde yaşanan manzarayı gözler önüne serdi. Paylaşımında vatandaş, “Abdulkadir Yüksel Devlet Hastanesi acilinden görüntü her yerde kanlı sargı bezleri kullanılmış eldivenler çalışan hemşirelerde durumdan rahatsız ve şikayetçi temizlik görevlileri çalışmıyor hastane yönetimi de bu durumu görmezden geliyor galiba” ifadelerini kullandı.

HASTANE YÖNETİMİ SES ÇIKARMIYOR

Bir başka vatandaş ise, “Abdulkadir Yüksel hastanesi acilinde görüntü her yerde kanlı sarfı bezleri kullanılmış eldivenler çalışan hemşireler şikayetçi temizlik görevlileri çalışmıyor hastane yönetimi ses etmiyor” ifadelerini kullandı.

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ HASTANE YÖNETİMİNE UYARIDA BULUNACAĞINI SÖYLEDİ

Sosyal medyada kaydedilen görüntü üzerine yorumda bulunan Gaziantep Sağlık İl Müdürü Dr. Ümit Mutlu Tiryaki, “Hastane yönetimi ile görüşüp gerekeni yapmalarını söyleyeceğim. Duyarlılığınız için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın sağlığı için bundan sonraki süreçte bu tür görüntülerle karşılaşılmaması için Sağlık İl Müdürlüğü ve hastane yönetiminin gerekli denetimleri yapması bekleniyor.

A.DUMAN