Hava Durumu

8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü

Uzm. Fizyoterapist Meltem Uzun, günümüzde en sık kullanılan tedavi yöntemlerinden olan fizyoterapinin uygulanan temel tedavilerden biri olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü

8 Nisan Türkiye Fizyoterapistler Günü nedeniyle açıklama yapan Uzm. Fzt. Meltem Uzun, “8 Nisan fizyoterapistin rolünü ifade etmede bir farkındalık günüdür. Bu kapsamda yapılan çalışmalar ile toplumda, fizyoterapi ve rehabilitasyon hizmetleri konusunda farkındalık oluşturulması amaçlanmaktadır” dedi.
Fizyoterapistliğin, yalnızca engelli bireylere hizmet veren bir meslek olmadığının altını çizen Uzm. Fzt. Uzun, “Fizyoterapist, hastalık ve özür durumlarından kaynaklanan ağrı ve fonksiyonel yetersizliklerle ilgili gerekli özel ölçme ve değerlendirmeleri yapan ve bu değerlendirme sonuçlarından yola çıkarak yaşam kalitesini arttırmak için uygun fizyoterapi ve rehabilitasyon programını planlayarak uygulayan profesyonel sağlık personelidir” ifadelerini kullandı.
Dünyada yaklaşık 120 yıllık, Türkiye’de ise 60 yıla yakın bir geçmişi olan fizyoterapistlik mesleğinin, son yılların en cazip meslekleri arasında gösterildiğine dikkat çeken Uzm. Fzt. Uzun, şunları kaydetti:
“Fizyoterapistler; nörolojik, ortopedik, pediatrik, romatolojik, geriatrik, kardiyopulmoner, lenfödem, sporcu sağlığı, kadın sağlığı gibi alanlarda rehabilitasyon hizmeti verirler. Bunların yanı sıra toplum sağlığını iyileştirme konusunda da hastalık ve engelle başa çıkma becerilerinin, sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarının kazandırılması ile hastalık ve sağlıkta fiziksel aktivite danışmanlığı fizyoterapistlerin temel görevleri arasındadır.
Ayrıca bulaşıcı olmayan hastalıklar, çeşitli yaralanmalar, yaşlılık, gebelik, sağlıklı bireyler, sporcular gibi toplumun ihtiyaç duyduğu tüm sağlıkla ilişkili durumlarda yaptığı değerlendirmeler, tedavi ve rehabilitasyon yaklaşımları ile de yer almaktadır.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.