Hava Durumu

Tam tahıllı undan üretilen ekmeği tüketin”

Türkiye’nin ilk gastronomi lisesinde öğrencilere ekmeğin tarihi ve kaliteli ekmek yapımı anlatıldı. Öğretim Üyesi Banu Süzen, "Pişirilen ekmeğin de sağlıklı olması gerekiyor. Biz diyetisyenler rafine edilmiş beyaz undan değil de tam tahıllı undan yapılmış ekmeğin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz için onu tavsiye ediyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2023 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2023 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tam tahıllı undan üretilen ekmeği tüketin”

Ürgüp Kapadokya Gastronomi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Kapadokya Üniversitesi iş birliğiyle öğrencilere ekmeğin tarihçesi anlatılarak, kaliteli ekmek yapımı uygulamalı olarak gösterildi. Düzenlenen panelde konuşan Kapadokya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksek Okulu Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Banu Süzen, “Ekmek tarih boyunca arkeolojik kalıntılarda, antik kitabelerde ve hikayelerde yerini almış bir besindir. Biz ekmeğe birçok şeyi atfediyoruz. Destanlarda sıklıkla yemekler tasvir edilir. Bu tasvirlerde özellikle av eti ve yanında ekmeğin tüketildiğini tasvir eder. Özellikle Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde 46 çeşit ekmeğin bu topraklarda yapıldığına dair bilgiler var ve ekmeklerin tariflerine de ulaşılabiliyor” dedi.
Ekmeğin toplumumuzun ve kültürümüzün en önemli parçası olduğunu söyleyen Süzen, “Biz ekmeği kutsal sayarız. Burada ekmek nasıl üretiliyor, ekmek nasıl yapılıyor, iyi bir ekmek nasıl olmalı ve iyi bir ekmek nasıl pişirilir, ayrıca ekip halinde nasıl çalışılır bunu öğretiyoruz. İyi bir ekmek, iyi bir ekmeklik unla olacaktır. Bunun için de iyi bir yoğurma, iyi bir mayalanma, iyi bir pişirme süreci gerekiyor. Kullandığımız malzemelerin kaliteli olması gerekiyor. Pişirilen ekmeğin de sağlıklı olması gerekiyor. Biz diyetisyenler rafine edilmiş beyaz undan değil de tam tahıllı undan yapılmış ekmeğin daha sağlıklı olduğunu düşündüğümüz için onu tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.