Gaziantep Savunması, yapay zeka ile yeniden canlanacak
Gaziantep Savunması, yapay zeka ile yeniden canlanacak
İçeriği Görüntüle

19 Kasım, Türkiye’de kadınlara ve sağlık emekçilerine yönelik şiddetin gündeme geldiği acı bir gün olarak hatırlanıyor. 10 yıl önce Samsun’da, sekreterini eski eşinin şiddetinden korumaya çalışırken katledilen Dr. Aynur Dağdemir, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, Merkez Konseyi ve Gaziantep-Kilis Tabip Odası tarafından anılarak kadına ve sağlık çalışanlara yönelik şiddete bir kez daha dikkat çekildi.

“Sağlık çalışanlarına ve kadınlara yönelik şiddet artıyor”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu, Merkez Konseyi ve Gaziantep-Kilis Tabip Odası’nın ortak açıklamasında, şiddetin özellikle kadın sağlık çalışanlarının güvensiz çalışma ortamlarında giderek arttığı vurgulandı. Açıklamada, Türkiye genelinde son yıllarda şiddet nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının isimlerine de yer verildi.

“Bu politikalar şiddeti normalleştiriyor”

TTB açıklamasında, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin sadece iş ortamıyla sınırlı olmadığı, kadınlara yönelik toplumsal eşitsizlik ve değersizleştirmenin bir yansıması olduğu belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer verildi:

“Kadınlar, evde, işte ve kamusal alanda şiddet tehdidi altında yaşıyor. Kadınları yoksullaştıran ve güvencesizleştiren politikalar, şiddeti normalleştiriyor ve artırıyor.”

“Dayanışmayı büyütmeliyiz”

TTB, yaklaşan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü öncesinde tüm kadın örgütleri ve toplumun tüm kesimlerini dayanışmaya çağırarak,Dr. Aynur Dağdemir’in anısına yapılan açıklamada, şiddetin her türüne karşı ses çıkarmanın, toplumsal eşitsizlikleri sonlandırmanın ve kadınların güvenli bir yaşam sürmesinin önemine dikkat çekerek:.

“Şiddetin her türüne karşı sesimizi yükseltmeli, dayanışmayı büyütmeli ve güvenli bir yaşam için birlikte mücadele etmeliyiz.”

Kaynak: Haber Merkezi