Hava Durumu

Karaca, işçi ailesini ziyaret etti

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca Pandemide Yaşamını Yitiren Bir İşçinin Ailesini Ziyaret Etti

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Karaca, işçi ailesini ziyaret etti

Pandemi boyunca her gün binlerce insanın kovide yakalandığı Gaziantep, aynı zamanda en çok işçi ölümlerinin yaşandığı kentlerden biri olmuştu. Özellikle üretimin durdurulmadığı Başpınar Organize Sanayi bölgesi adeta salgının kentteki merkez üssü haline gelmiş, pek çok işçi yaşamını yitirmişti. Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Sevda Karaca, salgına rağmen işten atma tehdidiyle çalıştırıldığı için yaşamını kaybeden bir işçinin ailesinin evine konuk oldu. Ziyaret sonrası açıklama yapan Sevda Karaca şöyle konuştu:

14 Mayıs’a günler kaldı. Tüm bu seçim süreci boyunca pek çok işçinin evine konuk olduk; bizi en güzel şekilde ağırladılar, sağ olsunlar var olsunlar. Size bugün bize kapılarını açan bir işçi ailesinden bahsetmek istiyorum. Antep’teki yüzbinlerce işçi gibi pandemine ölümüne çalıştırılan, patronların kâr hırsı uğruna üretime ara verilmediği için hayatını kaybeden bir işçinin ailesiyleydik. İşçiler, patron nezdinde belki bir makine dişlisi kadar bile değerli değil. Ama onlar birer eş, anne, baba, kardeş. Onlar hayatını kaybettiğinde patronlara hiçbir şey olmuyor, ama aileler yıkılıyor, ocaklar sönüyor.

Buradan bir kez daha söylemek istiyoruz. Fabrikalarınızla, mülki idarenizle, özel hastanelerinizle kurduğunuz kâr şebekesinin sanmayın ki farkında değiliz. Kovidli işçilere “Gelmezseniz işten çıkarırız” tehditlerinizi biliyoruz. Salgın pik noktasına ulaşmışken “Üretime ara vermeye gerek yok” diyen mülki amirlerinizi biliyoruz. Özel hastanelerinizin işçilere test sonuçlarını bildirmediğini biliyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın üretim bölümlerine girmeden patron odalarına uğrayıp gitti sözde denetimlerinizi biliyoruz. Şimdi karşımızdasınız; Cumhur ve Millet İttifakı’nın listelerindesiniz. Emekçilerin çalışırken ölmeye devam ettiği bu kara düzeninizi sürdürmek istiyorsunuz.

Tüm bunları çok iyi bildiğimiz için buradayız. Sizin karanlık ittifaklarınıza karşı emekçilerin ittifakını, Emek ve Özgürlük İttifakı’nı büyütmek için buradayız. Bu kâr şebekesini dağıtmak için, emekçilerin çalışırken ölmediği bir düzen için, insana yakışır bir hayat sürmesi için buradayız. Bu karanlık düzeninizi değiştireceğiz. Biz kazanacağız, emekçiler kazanacak!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.