Hava Durumu

Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı kuralını açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu, 2023-24 futbol sezonunda Süper Lig ve 1. Lig'de uygulanacak yabancı kuralını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Türkiye Futbol Federasyonu, yabancı kuralını açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu, merakla beklenen yabancı kuralı uygulamasına ilişkin kararını resmen açıkladı. TFF'den yapılan resmi açıklamada, yeni futbol sezonunda Süper Lig ve 1. Lig'de uygulanacak yabancı kuralının detayları belirtildi.

BÜYÜKEKŞİ, ADANA'DA AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU

Yabancı kuralına ilişkin birçok formül ortaya atılırken Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuya ilişkin geçtiğimiz hafta arasında açıklamalarda bulunmuştu.

TFF Omuz Omuza Gösteri Maçı için Mersin'e geçmeden önce ziyaret ettiği Adana Demirspor'un tesislerinde bir açıklama yapan Büyükekşi, "Lütfen bizim ağzımızdan duymadığınız veya sitemizden yayınlanmadığımız hiçbir şeye itibar etmeyin. Böyle bir şey yok. Daha taslaklar üzerinde çalışıyoruz. Hedefimiz Türk futbolunun daha ileriye gitmesi. Bundan 3 ay önce AZ Alkmaar’ı ziyaret ettik. Altyapı direktörü bana, ‘Bizim şu anda oynayan kadronun içerisinde yüzde 49 altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncu var ama hedefimiz ilk 11’de yüzde 51 yapmak. Biz zengin bir kulüp değiliz. Her yıl 10 milyon Euro, iki yılda 20 milyon Euroluk oyuncu satmamız lazım, yoksa ayakta kalamayız’ dedi. Şimdi bunu söyleyen Hollanda, Belçika'nın takımları. Biz de Türkiye'yiz. Orada 40-50 bin Euro kişi başı gayri safi yurt içi hasıla. Türkiye'de 10-12 bin dolar kişi başı hasıla. Şimdi bizim kulüplerimiz bu şekilde devamlı yabancı transferi yaparak nereye kadar ekonomisini sürdürülebilir hale getirebilirler ki? O yüzden her yıl A takımına 2 tane oyuncuyu nasıl yetiştirebiliriz diye inşallah hep beraber bir yol bulup bu işe bir çözüm bulacağız. Türk futbolunun kurtuluşu burada. Federasyon olarak kulüplerimizle birlikte hareket ederek bunu baş başa verip nasıl hayata geçirebiliriz gayretindeyiz" ifadelerini kullanmıştı.

MEVCUT KURALLA DEVAM KARARI

Türkiye Futbol Federasyonu, uygulanan mevcut yabancı kuralını yeni sezonda da devam ettirmeye karar verdi.

Konuya ilişkin TFF'den yapılan açıklama şu şekilde:

2023-2024 Futbol Sezonunda Spor Toto Süper Ligde Kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım Listesine en fazla 14 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir.

2023 - 2024 Futbol Sezonunda Spor Toto 1. Ligde Kulüpler, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 5 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, müsabaka isim listesi ve A Takım Listesine en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu yazabileceklerdir.

Söz konusu kararların detayları 1. Transfer ve Tescil döneminden önce açıklanacaktır"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.