Hava Durumu

Tutku Açık yönetime teşekkür etti

Gaziantep Basketbol'da baş antrenör Tutku Açık, önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/
Tutku Açık yönetime teşekkür etti

Geçen cumartesi günü Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi normal sezonun son maçında Darüşşakafa'ya mağlup olarak ligden düşen  Gaziantep Basketbol'da baş antrenör Tutku Açık, önemli açıklamalarda bulundu.

Sözlerine yönetime teşekkür ederek başlayan ve kendilerine deprem sonrası sahada kalmaları adına önemli karar aldıklarını belirten Tutku Açık, çok zor günler geçirdiklerini ve oyuncuları maça konsantre etmelerinin zor olduğunu ifade etti. Açık, FİBA Euro Cup'ta şampiyon olup depremzedelere moral vermeyi amaçladıklarını belirterek, "Öncelikle bize destek veren yöneticilerimize teşekkür etmek istiyorum. Özellikle depremden sonra lige devam kararı ile ilgili verdikleri karar sıonra bize şunu yansıttılar. Bir kere öncelikle sportif bir başarıyı bir kenara koydular. Depremin hep akılda olması için bizim sahada olmamız lazımdı.

"HEP AKILLARDA DEPREM VARDI

Tutku Açık, sözlerine şöyle devam etti: "Örnek vermek gerekirse 15 gün önce takımca konteyner alıp gönderdik deprem bölgesine. Her maça çıktığımızda deprem akla geliyor. Hala Gaziantep konuşuluyor. Hala orada ihtiyacı olan, yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız var. Bunu hatırlatmak adına ligde devam edebilmek çok önemliydi. Tabii sportif başarıyı da yanına ekleyebilseydik çok iyi olabilirdi. Eurocup'ta 2-3 maç üst üste alabilseydik şampiyon olabilirdik. Bir nebze de olsa oradaki insanlarımızın yüzünü güldürmeye çalışacaktık. Tabii oyuncularımızın buraya gelmek istememesi, kafalarındaki soru işareti filan bunlar bizim düşüş yaşamamıza ve başarısızlığımızda etken oldu."

Yönetimimize Teşekkür Ediyorum

Süper Ligin kaliteli seviyede kalması adına lige devam kararı veren yönetime teşekkür eden genç antrenör; "Aslında Gaziantep Basketbol büyük alkışı, teşekkürü hak ediyor. En büyük alkışı ise deprem sonrası lige devam kararı alan yönetim hak ediyor. Belkide ligin son ana kadar kaliteli kalmasının sebebi oldular. Lige devam etmeseydik, kafalarda çok soru işaretleri olacaktı, oynanan ve oynanmayan maçlar olacaktı. Dolasıyla basketbol'un düzenli bitmesinde de katkımız oldu. Aslında deprem sonrası böyle bir beklentiniz varmıydı, vardı. Çünkü benim için çok zordu oyuncuları motive edebilmek ama onlar açısından da baktığnızda yani hak veriyorum."

Oyuncuları Motive Etmek Zordu

Açık, şöyle devam etti; "Çünkü burada başka bir şehirde, başka bir salonda ve başka bir organizasyonda, evleri farklı yeni bir yere geldik kafalarında hep soru işaretiyle maçlara çıktık. Darüşşafaka maçı öncesinde bile kafalarında soru işareti vardı. Dolasıyla motive etmek çok zordu, benimde ilk defa başıma gelen bir şey. Bu yüzden motivasyon konusunda çok zorlandık. Ayrıca seyirci baskısı yok, seyirci baskısı derken karşı takıma yapılacak baskıdan bahsetmiyorum. Kendi sahanızda taraftar önünde kaybetmemek için oyuncular üzerinde ayrı bir baskı ve özgüven verirdi, daha fazla mücadele etmelerini sağlardı."

Sezona Başlarken Şanssız Sakatlıklar Yaşadı

Gazantep Basketbol'un baş antrenörü Tutku Açık, sezona yaşadıkları şanssız sakatlıklar başladıklarını belirterek, sözlerini şöyle tamamladı; "Aslında konuşmak ve anlatmak istediğim çok şey var ama çünkü biz sezona başlarken şanssız başladık. Yaklaşık 10 oyuncumuzu 2 ay beklemek zorunda kaldık, zaten iki tane oyuncumuz sezonu kapattı. Sezona sakatlıklarla başladık ve depremde bunun artçısı oldu. Ben ayrıca ekibime de teşekkür etmek istiyorum. Tüm olumsuz duruma rağmen burayı terk etmek istemediler ve sonuna kadar mücadelenin içinde kaldılar. Çok iyi bir mücadele verdik. Önemli olan düşmek değil ama düştüğün yerden güçlü bir şekilde kalkabilmektir. Bunu bu şekilde de değerlendirebiliriz. Artık bundan sonra olacakları kamuıoyunun takdirine bırakıyorum. Ama sonuna kadar mücadele ettiğimiz için oyuncularıma ayrıca teşekkür etmek istiyorum." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.