Gaziantep Ekonomisi Büyük Fırsatı Elinden Kaçırdı. Yüksek bilet fiyatları, organizasyon eksiklikleri ve turizmdeki güven sorunu, Gaziantep FK Galatasaray karşılaşmasının şehre sağlayacağı ekonomik katkıyı engelledi.
08 Ağustos 2025’te oynanan Gaziantep FK Galatasaray karşılaşması sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep’in tanınmış iş insanı, Pamuk City Hotel ve Pamuk Elektronik Turizm Reklam ve İnşaat San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Pamuk, yalnızca skorun değil, şehir ekonomisinin de tartışılması gerektiğini söyledi.
Pamuk, “İyi bir kadro önemlidir ancak taraftarın coşkusu ve desteği olmadan futbolun ruhu eksik kalır. Bu karşılaşmada tribünlerin büyük ölçüde boş kalması hem takımımızın moralini hem de şehrimizin ekonomisini olumsuz etkiledi,” dedi.

Gatasaray

Gurbetçiler bereketli geldi:Esnafın yüzü güldü
Gurbetçiler bereketli geldi:Esnafın yüzü güldü
İçeriği Görüntüle

Bilet Fiyatları Seyirciyi Tribünden Uzaklaştırdı

Ev sahibi tribün biletleri 2.827 TL ile 6.927 TL, misafir tribün biletleri ise 3.627 TL olarak belirlendi. Pamuk, bu rakamların mevcut ekonomik koşullarda halkın büyük bölümü için ulaşılabilir olmadığını vurgulayarak şunları söyledi:
“Bir asgari ücretli, maaşının %13 ile %27’sini yalnızca maça girmek için harcıyor. Üstüne ulaşım, yemek ve diğer masraflar eklenince maliyet katlanıyor. Bu şartlarda tribünlerin dolmaması kaçınılmaz.” Pamuk, futbolun yalnızca sahada değil tribünde kazanıldığını hatırlatarak, “İster yıldızlarla dolu bir kadro olsun, ister genç oyuncular; tribün boşsa o coşku ve destek eksik kalır,” dedi.

A A 20250808 38779783 38779782 G A Z I A N T E P F K G A L A T A S A R A Y-1Turizm ve Şehir Ekonomisi Beklediğini Bulamadı

Pamuk’a göre, yüksek bilet fiyatları ve plansızlık yalnızca tribünleri değil, şehir ekonomisini de olumsuz etkiledi:
“Normal şartlarda böyle bir maçta oteller, restoranlar, kafeler, taksiciler büyük bir hareketlilik yaşar. Ancak bu maçta otelimizde ekstra talep olmadı. Şehir dışından gelen taraftar sayısı çok düşüktü.”

Gx2O Hl Ww A E3Pg7Güven Algısındaki Kayıp Turizmi de Vurdu

Pamuk, Gaziantep’in turizmde son yıllarda güven algısını kaybettiğini belirtti. Sığınmacı yoğunluğu, bazı asayiş olayları ve medyadaki olumsuz haberlerin, şehri ziyaret etmeyi düşünenleri olumsuz etkilediğini söyledi:
“Bu sadece bir futbol maçı değil; şehirdeki genel ekonomik canlılığı ilgilendiriyor. Misafir taraftar ve turist gelmezse, restoranlar, oteller, esnaf kaybeder. Bu maç da bu açıdan kaçırılmış bir fırsat oldu.”

MbkataSahadaki Eksikler Skora Yansıdı

Sportif açıdan da değerlendirme yapan Pamuk, saha zemininin beklenen kalitede olmadığını ve bunun oyunun temposunu düşürdüğünü belirtti.
Rakibin üstünlüğü karşısında etkili olamayan Gaziantep FK’nın, 65. dakikada gördüğü kırmızı kartla oyunun tamamen kontrolünü kaybettiğini söyledi.

Daha İyi Organizasyon Şart

Pamuk, eleştiri amacı taşımadığını, amacının eksikleri ortaya koymak olduğunu ifade ederek şu önerilerde bulundu:
“Futbolun coşkusu, doğru planlama ile şehrin turizmine ve ekonomisine doğrudan katkı sağlar. Ulaşılabilir bilet fiyatları, güven veren bir şehir ortamı ve güçlü organizasyonla bu tip büyük karşılaşmalar Gaziantep’e çok şey kazandırabilir.” bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi