Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz hakkında daha önce de çeşitli iddialarda bulunan ve amcası olduğunu belirten Mustafa Yılmaz, yayımladığı üçüncü video ile açıklamalarını sürdürdü. Mustafa Yılmaz, videoda hem kendisine yönelik tehditler olduğunu öne sürdü hem de belediyeye ilişkin yeni iddialar gündeme getirdi.
“Tehdit Ediliyorum” İddiası
Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamaların ardından Başkan Umut Yılmaz’ın ağabeyi Özgür Yılmaz tarafından tehdit edildiğini iddia etti. Yılmaz, ölümle tehdit edildiğini ve cezaevine attırılmakla korkutulduğunu öne sürdü.
Açıklamasında, “Umut Yılmaz ve Şehitkamil Belediyesi ile ilgili yaptığım açıklamalardan dolayı Umut Yılmaz’ın ağabeyi olan Özgür Yılmaz tarafından sürekli tehdit alıyorum. Gerek ölümle tehdit gerekse beni cezaevine attırmakla tehdit ediyorlar” ifadelerini kullandı.
“Belgeniz Varsa Açıklayın”
Hakkında ortaya atılan iddialara da yanıt veren Mustafa Yılmaz, “Benimle ilgili bir belge varsa elinizden geleni ardınıza koymayın. Şahsıma atılan iftiraların arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyorum. Bu halk da biliyor” dedi.
Rüşvet İddialarını Gündeme Taşıdı
Videoda belediyeye iş yaptığı öne sürülen firmalarla ilgili de açıklamalarda bulunan Mustafa Yılmaz, bazı hesap hareketlerinin incelenmesi gerektiğini savundu.
Yılmaz, “Belediyeye iş yapan firmalardan alınan rüşvetlerden bahsedelim. Umut Yılmaz başkan seçildikten sonra Erol Karakoyun’un hesabına yatırılan bütün miktarlardaki rakamları görürsünüz. Yetkililer belge istiyorsa Erol Karakoyun’un tüm hesaplarını incelesinler. Her sözümün arkasındayım” ifadelerini kullandı.
“Bir Sonraki Videoda Belgeleri Paylaşacağım”
Açıklamalarının devam edeceğini belirten Mustafa Yılmaz, bir sonraki videosunda çöp konteyneri ihalesine ilişkin usulsüzlük iddialarını belgeleriyle birlikte kamuoyuna açıklayacağını ileri sürdü.
Resmi Açıklama Bulunmuyor
Mustafa Yılmaz tarafından videoda dile getirilen iddialarla ilgili olarak şu ana kadar Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi veya adı geçen kişiler tarafından yapılmış resmi bir açıklama bulunmuyor. Söz konusu iddialar bağımsız kaynaklar tarafından doğrulanmış değil. Taraflardan gelecek açıklamalar doğrultusunda gelişmeler takip ediliyor.




