Hava Durumu

7 kadın, 7 erkek adaylı liste

9 Nisan Pazar günü açıklanan milletvekili aday listelerinde HDP’nin seçimlere gireceği Yeşil Sol Parti 7 kadın, 7 erkek adayı ile dikkat çekiyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2023 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2023 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

HDP Gaziantep İl Başkanı Avni Binici, listeyi “ Kadın, erkek eşitliğini listelere yansıtan tek partiyiz. Eğer toplumsal bir barış, toplumsal bir huzur, toplumsal bir umut olacaksa bu kadının yaklaşımı ve mücadelesi ile olacaktır.’’ şeklinde konuştu.
Kapatılma riski ile karşı karşıya olan HDP,  seçimlere ani bir kararla Yeşil Sol Parti üzerinden girme kararı aldı. HDP, 81 şehirde adaylarının Yeşil Sol Parti listesinden gireceklerini açıkladı.
YEŞİL SOL PARTİ SEÇİME HAZIR
HDP Gaziantep İl Başkanı Avni Binici seçim süreci ve Yeşil Sol Parti hakkında bilgi vererek özellikle kadın seçmenlerin desteğini istedi.
Binici ‘’ Yaklaşık bir yıldır HDP’nin kapatılma tehlikesi devam ediyor. AKP ve MHP’nin bizleri ve seçmenimizi seçim dışına bırakmak ve sandığa gidememe yönünde bir şantaj niteliğinde gerçekleştirdiği bu olay karşısında bizi plansız zannettiler. Fakat bizim seçmenimizi ve halkımızı böyle bir durumda bırakmaya niyetimiz yok. Bizim de bu süreç için birçok planımız vardı.’’ dedi. 
Yeşil Sol Parti’nin ani bir kararla açıklanmasına rağmen, Gaziantep tabanında seçeneksiz kalmamak adına iyi karşılandığını belirten Binici ‘’ Tüm seçmenlerimizin Yeşil Sol Parti’nin bizim partimiz olduğu kısa sürede kabullenildi. Bu konuda mutlu ve gururluyuz. ‘’ dedi. 
KADIN-ERKEK EŞİTLİĞİ
Milletvekili listeleri hızla yayınlanırken Yeşil Sol Parti’nin Gaziantep listesinde 1. Sıradan kadın aday gösterilirken, listede 7 kadın 7 erkek bulunuyor. 
Binici bu durumu ‘’ Kadın her zaman, her alanda ezilen sınıf oldu bugüne kadar. Eğer siyasi olarak kadın özgürlük harekatının önünü açıp, erkek egemen zihniyeti kapatırsak toplumsal olarak kadının ne kadar yapıcı ve dayanışmacı olduğunu görmüş olacağız.
 Partimiz içerisindeki kadınların dik duruşu, Türkiye halkları açısından ön açıcı olacaktır. Eğer toplumsal bir barış, toplumsal bir huzur, toplumsal bir umut olacaksa bu kadının yaklaşımı ve mücadelesi ile olacaktır.’’ şeklinde yorumladı. 
(E.KAVCI) 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.