Hava Durumu

Artık Sokağa Rahatça Çıkabilecekler

Şahinbey Belediyesi yılın 365 günü engellilerin yanında olduğunu göstererek, engelli vatandaşlara bugüne kadar 3.375 adet akülü ve manuel tekerlekli sandalye hediye etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2023 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2023 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Bugüne kadar yaptığı tüm çalışmalarda insan odaklı hizmetler ortaya koyan Şahinbey Belediyesi, engellilerin de yaşamını kolaylaştıracak projeler yaparak onların yaşamlarına dokunmaya devam ediyor. Bugüne kadar 3.375 engelli vatandaşa manuel ve akülü tekerlekli sandalye, 4 noktada akülü araç dolum istasyonu, 8 tane hasta bakım yatağı, 7 tane akıllı klozet, 101 adet işitme cihazı, 420 görme engelliye beyaz baston, protez kol ve bacak, analog görme engelli bilgisayarı hediye ederken, engelliler için park, Akkent Spor Köyü içerisinde Engelli Yüzme Havuzu yaparak engelli vatandaşların hizmetine sundu. 
Hepimiz Bir Gün Engelli Olabiliriz
Önceki dönem Adalet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Abdulhamit Gül herkesin bir gün engelli olabileceğini ifade ederek “Şahinbey Belediyemizin çok anlamlı bir etkinliğinde daha bir araya geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın’ anlayışı ile ülkemize ve milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz. İnsanı merkezine alan siyaset en temel ve anlamlı siyasettir. İnsan ölür eseri kalır. Milletimiz ile birlikte inşa ettiğimiz bu eserler bizim için en kıymetli eserlerdir. Siyasetimizin amacında milletimizin duası Allah’ın rızası var.  Milletimizin duası için yapılan engelli kardeşlerimize yapılan bu hizmetler çok kıymetli çok takdire şayan. Hepimiz bir gün engelli olabiliriz. O yüzden empati yapmak çok önemli. Gerek merkezi hükümetimiz gerekse yerel yönetimlerimiz ile engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Engelleri ortadan kaldırmak bizim görevimiz. Buna öncülük eden Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na da çok teşekkür ediyorum” diye konuştu

Her Zaman Engelli Kardeşlerimizin Yanındayız

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, engellilere verilen desteklerin artarak devam ettiğini belirterek “Bir gün değil 365 gün engelli kardeşlerimizin yanındayız. Tohum nasıl toprağa emanetse engelli kardeşlerimizde topluma emanettir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan göreve gelmeden önce engelli kardeşlerimiz hak ettiği değeri göremiyordu. Engelli kardeşlerimiz eve hapsolmuş sokağa çıkamıyordu. Akülü veya Manuel tekerlekli sandalye alma şansı yoktu. Yurt dışından eski akülü sandalyeleri toplar törenlerle dağıtırlardı veya engelli kardeşlerimize mavi kapak biriktirtirlerdi. Onu da büyük bir lütufmuş gibi dağıtırlardı. Cumhurbaşkanımız göreve geldikten sonra, engelli yasaları ile engelli kardeşlerimize maaş bağlatıp işe alınması yönünde çalışmalar yaptı ki bunların hepsi de çok önemli çalışmalar. Bizlerde Şahinbey Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimize hep yardımcı olduk olmaya devam edeceğiz. Çünkü engelli kardeşlerimiz bizlere emanet. Göreve geldiğimiz günden bu yana engelli kardeşlerimize akülü, manuel sandalye dağıtımımıza aralıksız devam ediyoruz. Yılda 2 defa tören yapıyoruz ama biz her gün ihtiyacı olan kardeşlerimize akülü ve manuel sandalye dağıtmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar dağıttığımız akülü ve manuel tekerlekli sandalye sayısı 3 bin 300’ü aştı. Ayrıca vatandaşlarımıza hasta bakım yatağı, 101 tane işitme cihazı, 13 tane protez kol bacak, analog bilgisayar, 420 tane beyaz baston, akıllı klozet dağıttık. Engelli kardeşlerimiz akülü tekerlekli sandalyelerini şarj edebilsin diye 4 tane şarj istasyonu kurduk.  1.100 tane yatalak hastamıza düzenli olarak hiçbir ücret almadan hasta bezi temin ediyoruz. Engelli kardeşlerimize daha önceden olduğu gibi sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. 

Engelli Kardeşlerimizin Dertleri ile Dertlendik
AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Av. Hasan Teke, AK Parti hükümeti döneminde engelli vatandaşların mavi kapak mahkûmiyetinden kurtulduğunu ifade ederek “20 yıl önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hizmet yolculuğuna çıktığımızda üç şey söyledik 1 hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, 2 İnsanı Yaşat ki Devlet yaşasın, 3 Biz bu aziz millete efendi olmaya değil hizmetkâr olmaya geldik. Engelli kardeşlerimizi dört duvar arasına oturmaya mahkûm eden zihniyet utansın. Onu manuel veya akülü sandalye almak için mavi kapağı toplamaya mahkûm eden zihniyet utansın. Benim engelli kardeşlerim bunlara mahkûm değil. Engelli kardeşlerimiz kimseye mahkûm olmasın diyerek 568.000 engelli kardeşimize bakan annemize ve kız kardeşlerimize AK Parti olarak maaş bağladık. İnsanlarımızın derdiyle dertlenip acılarına ortak olup acısını hafifletip, sevincine ortak olup sevincini çoğalttık” dedi.

Sevgi Her Engeli Aşar
Dünya Engelsiz Kahramanlar Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Karaoğlan, Şahinbey Belediyesi’nin yılın her günü engellilerin yanında olduğunu ifade ederek “Bu anma gününü engelliler için bayram gününe çeviren, bir gün değil 365 gün engellilerin yanında olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum. Sevgi her engeli aşar sözü çok güzel bir söz. Ancak söz icraat ve eylemle kucaklaşmayınca hiçbir anlam ifade etmiyor. Bu sözü güzel bir etkinlik ve faaliyetle yılda iki kez bayrama dönüştüren Başkan Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’deki Engelli Yasası Avrupa’dan daha iyi
Görme Engelliler Derneği Başkanı Necmettin Aysel, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun engellilere her zaman destek olduğunu belirterek, “2002 yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan siyasete girdiği zaman engellileri ilk defa meclise taşıdı. Yine 2005 yılında Cumhurbaşkanımız engelli yasasını çıkartarak, engellilere destek oldu. Engellilere verilen imkânlara baktığımızda Avrupa’dan daha ileride oluğumuzu söyleyebilirim. 2009 yılında ise Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu göreve geldikten sonra engellilere sahip çıkarak onların her zaman yanında oldu ve ihtiyaçlarına cevap verdi” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.