Hava Durumu

'Beyin Göçü Devam Ediyor'

“Sağlıkta Şiddete Çözüm Bulunamıyor”

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 18:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 19:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi, Dr.Ersin Arslan’ın 11.ölüm yıl dönümünde  sağlıkta şiddeti bir kez daha gündeme getirdi. TMMOB Makina Mühendisleri Odası konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü ilgili konuşmalar yapıldı.

Gaziantep-Nizip TTB Konsey Üyeleri, sağlıkta yaşanan şiddetin mevcut iktidarın sağlıkçılara bakış açısından kaynaklandığın belirtirken “İktidarın, toplumu yönetenlerin anlayışlarından kaynaklanıyor. Onlardan bir farkı yok. Bu şiddeti biz aslında toplumun her yerinde görüyoruz. Toplumsal şiddetin farklı türleri karşımıza çıkıyor. Orman yakılmasında, ailede görüyoruz, mühendislik alanında görüyoruz” dediler.

Gaziantep-Nizip TTB Konsey Üyeleri, sağlıktaki 224 sayılı Sosyalizasyon yasasının günümüze güncellenmesin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Beyin Göçü Devam Ediyor

 Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, sağlıkta şiddetle mücadele grubu oluşturulduğunu açıkladı. TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı “İnsanlar sağlık  talebi karşılanmadığı durumlarda ilk sorumluluğu sağlık emekçilerinden biliyorlar. Aslında onların sağlığa erişimini engelleyen mekanizmaları ne yazık ki görünmez kılıyor” dedi.

Fincancı, sağlık şiddetini şimdiye kadar bu denli yaşamadıklarını belirtirken kadın şiddeti ve çocuk istismarı konularına da değindi.

Fincancı, “Toplumda siyasi otoritelerin sağlık çalışanlarına karşı söylemleri maalesef ülkede gençler umutsuz ve gelecek endişelerinden dolayı gidiyor. Pandemide de depremde de maalesef zamanında görev planlaması  yapamadılar” şeklinde görüşlerini “Umarım şiddetsiz bir topluma dönüşürüz” diyerek tamamladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.