Hava Durumu

Depremzede kardeşler protezlerine kavuştu

Depremde anne babasını ve uzuvlarını kaybeden kardeşler protezlerine kavuştu

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2023 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2023 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Kahramanmaraş merkezli depremlerde anne ve babasını kaybeden, 3 yaşındaki kardeşi Ecrin ile birlikte uzuvlarını kaybeden 10 yaşındaki Berat Can, bağışlanan protezler ile hayata tutundu. Berat, büyüyünce inşaat mühendisi olup sağlam binalar yapmak istediğini, kimsenin depremde ölmesini istemediğini söyledi.
Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde 50 bin 399 kişi hayatını kaybetti. İki büyük depremin ardından binlerce artçı sarsıntı yaşandı. Depremde on binlerce kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Bu yaralı afetzedelerin bir kısmı uzuvlarını kaybetti. 10 yaşındaki Berat Can Polatlar da Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde ailesiyle birlikte oturdukları evde depreme yakalandı. Berat Can'ın 37 yaşındaki babası Yusuf ile 28 yaşındaki annesi Elif, enkaz altında kalarak hayatını kaybederken, kendisi, 12 yaşındaki ağabeyi Nuri ve 3 yaşındaki kardeşi Ecrin ile birlikte yaralı olarak kurtularak hastaneye kaldırıldı.
Bloğun altından çıkartılan 3 yaşındaki minik Ecrin’in sağ bacağı diz altından, 10 yaşındaki Berat Can’ın da sol kolu dirsek altından ampüte edildi. 12 yaşındaki ağabey Nuri’nin ise sadece parmakları kırılarak depremden kurtuldu. Anne ve babasını kaybeden 3 kardeşe dede Nuri (60) ile anneanne Elvan (52) sahip çıktı.
Çocuk İyilik Merkezi, protezlerine kavuşturdu
Uzuvlarını kaybeden 2 kardeş, doktorları aracılığıyla Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörlüğü önderliğinde ÇÜ Sanayi İşbirliği Vakfı katılımı, yerli ve yabancı bağışçıların destekleriyle depremzede çocuklar için kurulan ‘Çocuk İyilik Merkezi’ne başvurdu. Burada Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon anabilim dalında görevli Prof. Dr. Sibel Başaran tarafından tedavileri tamamlanan Berat Can’a protez kol, Ecrin’e ise protez ayak takıldı. Protezleriyle hayata tutunan kardeşlerin buruk mutlulukları dikkat çekti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.