Hava Durumu

Emekli, ikramiyeyi az buldu

Ramazan bayramı sebebiyle emeklilere ikramiyeler yatırılıyor..

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2023 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Bayram ikramiyesi olarak EYT ile emekli olan, emeklilerinde dâhilinde 15 milyon emeklinin kafasındaki tek soru, ne kadar bayram ikramiyesi alınacak? Bu yıl bayram ikramiyesi 2 bin TL olarak belirlendi. Maaş günlerine uyarlanarak yatırılmaya başlandı. 
Bankaların önlerindeki kuyruklar hala devam ediyor. Bayram ikramiyeleri, maaşlar ve Aile ve sosyal politikalar bakanlığının yapmış olduğu maddi yardımlar yatırılmaya başlandığı için vatandaşlar bankalara akın ediyor. Devlete bağlı bankalar aracılığıyla yapılan ödemelerde yoğun kuyruklar oluşmaya başladı bile. 
Emekliler ikramiye tutarının yeterliliği konusunda kararsız. Bazı vatandaşlar ikramiye tutarından memnun iken bazıları ‘’ En az 5 bin olmalı.’’dedi. 
Emekli vatandaşlarımız resmen iki tarafa ayrılmış durumda. Vatandaşlarımızdan birisi ‘’ Nasıl yetsin, maaşla birlikte 9 bin 500 lira aldım ama bayram gelmeden 6 bin lira ihtiyaçlara gitti. Çocuğa şeker verir gibi, emekliye 2 bin lira veriyorlar.’’ Dedi. Bir başka vatandaş ise ‘’ Biz iki kişiyiz. Benim için yeterli bir tutar, Allah eksik etmesin.’’ Dedi. 
Geçinen Geçiniyor 
Bazı vatandaşlar diğer emeklilere sitem ederek ‘’ Geçinebilen geçiniyor, insanlar beğenmiyor.’’ Derken bir diğeri ‘’ Adı 2 bin lira ama bir şey alınmıyor. Biz nereye vereceğimizi bilmiyoruz’’ dedi. 
EYT ile emekli ola vatandaşlarımız ise hala ikramiyenin yatmadığını söyleyerek ‘’ Havuza bile düşmemiş para. Bayram geliyor ama verilen bir şey yok.’’ Dedi. 
(M.TÜRKMEN)
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.