Hava Durumu

Gazi Torunları Ecdadıyla Buluşuyor

“Gaziler Diyarından, Şehitler Diyarına” projesiyle bugüne kadar 150.000 öğrenciyi ve vatandaşı ecdadıyla buluşturan Şahinbey Belediyesi gazi torunlarını ecdadıyla buluşturmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2023 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2023 17:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.gazeteekspres.com/

Şahinbey Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi ile bu güne kadar 150.000 öğrenci ve vatandaşı ecdadıyla buluştururken, bu yıl ki seferlerle bu sayıyı 180.017 ye çıkaracak.  Şahinbey Belediyesi tarafından Çanakkale’de ecdadıyla buluşturulacak olan gençler için Şahinbey Belediyesi Kültür Merkezi’nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

GENÇLERİMİZİ ECDADIYLA BULUŞTURUYORUZ
Şehitlerimizin sayesinde böylesi güzel bir vatana sahip olduklarını ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Cennet bir vatanda yaşıyoruz ve bu cennet vatanı bize emanet eden Çanakkale Şehitlerimizi anmak ve onlara teşekkür ziyaretinde bulunmak amacıyla Gaziler Diyar’ından Şehitler Diyar’ına Projesini başlattık. Bu ziyaretler esnasında öğrencilerimizin eğitimden uzak kalmaması adına Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek sabah 06:00’da özel uçakla öğrencilerimizi Çanakkale’ye götürüp, orada şehit dedelerini ziyaret ettiriyoruz. Bu ziyaret sırasında bazı öğrencilerimiz ilk defa uçağa ve feribota binme imkânı buluyor.  Ziyaret esnasındaki 3 öğün yemeklerini karşılayıp yine geldikleri uçakla tekrar Gaziantep’e dönüşlerini sağlıyoruz. Böylelikle öğrencilerimiz eğitimlerinden geri kalmadıkları gibi destansı mücadelenin verildiği Çanakkale mücadelesini de yerinde görmüş oluyorlar. 2015 yılında başlattığımız proje kapsamında bugüne kadar 150.000 gencimizi ecdadıyla buluşturduk. Projemiz halen devam ediyor bu yılsonuna kadar 180.017 gencimizi ecdadımızla buluşturmuş olacağız” diye konuştu.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, düzenlenen program sonrasında öğrencilere 2 GB’lık internet kartı hediye etti. İnternet paketini alan öğrenciler Çanakkale Projesi ve İnternet paketi için Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.